Kako napraviti ledenu kavu

Zanimljivosti

Kako napraviti ledenu kavu

Kako napraviti ledenu kavu na klasičan način

Ako ste se pitali kako napraviti ledenu kavu kao onu što je pijete u svom omiljenom kafiću, objasnit ćemo malo detaljnije. Gotova smjesa za ledenu kavu nikada ne može biti tako dobra i fina kao što je to ledena kava koju ćete napraviti sami sa svojim sastojcima. Prvo što vam treba jest svakako dobra kava, dovoljna količina leda i mlijeko. Led pripremite u pladnjevima za led i kasnije ga zdrobite nakon što se voda zamrzne na komadiće kakve želite u svojoj ledenoj kavi.

Prvi korak kako napraviti ledenu kavu je da skuhate svoju omiljenu kavu bez dodataka i ostavite ju da se hladi. Nakon što se kava ohladila nemojte ju miješati ili mućkati kako se ne bi talog dignuo sa dna posude u kojoj ste kuhali svoju kavu. Pažljivo ulijte kavu u vašu čašu za ledenu kavu.

Ukoliko želite da vaša ledena kava bude baš jako hladna, ostavite kavu i mlijeko koje ćete koristiti za pripremu nakon vrijeme u frižideru. Nakon što se dovoljno ohlade, u kavu stavite led i na njega stavite mlijeko po vašem odabiru. Možete mutilicom prethodno napraviti pjenasto mlijeko pa ga takvo staviti na ohlađenu kavu. Nakon toga dodajte dodatke poput šećera, preljeva ili šlaga na vašu ledenu kavu.

Kako napraviti ledenu kavu dalgona

Vjerojatno ste čuli za Instagram hit koji se javio na toj društvenoj mreži – dalgona kavu, no jeste li čuli kako napraviti ledenu kavu dalgona? Ako niste ljubitelj šećera u kavi ili preslatke kave, onda ova vrsta kave nije baš idealan odabir za vas. Pri pripremi kave, nakon što vam voda zavrije, stavite jednaku količinu kave i šećera, zapravo ovisi koliko jaku i koliko slatku kavu želite, takav ćete omjer kave i šećera staviti, no njihov omjer treba biti jednak.

Nakon što je kava kuhana, uzmite štapni mikser i miksajte kavu. Cilj je dobiti kremastu teksturu kace koja je gusta i koju se može jesti žlicom ili žličicom. Nakon što ste naučili kako napraviti ledenu kavu dalgona, evo kako ćete ju servirati. Uzmite mlijeko po svom izboru, na dno stavite mlijeko i led koje ste prethodno pripremili.

Mlijeko možete umutiti kako bi postalo pjenasto da postignete neodoljivu teksturu ledene kave koja će vam pružiti vrhunski užitak. Na mlijeko i led žličicom pažljivo stavite dalgona kavu koju ste ostavili prethodno u frižideru na hlađenju. Nakon toga vam preostaje samo uživati u vašoj ledenoj dalgona kavi.

Kako napraviti ledenu kavu sa začinima

Ako tražite novi način ispijanja vaše omiljene ledene kave, istražite kako napraviti ledenu kavu sa začinima. Ovisno o tome kakve okuse u vašoj kavi volite, možete eksperimentirati. Možete promijeniti mlijeko koje koristite, isprobajte na primjer kokosovo mlijeko, ili zobeno, bademovo koje će vašoj kavi dati pravi zaokret u okusu.

Možda je to baš mala sitnica koja će vašu ledenu kavu vama učiniti neodoljivom. Ukoliko tražite nešto novo možete u vašu kavu dodati malo cimeta dok se kuha kako bi se taj jedinstven okus prožeo kroz vašu kavu. Uz okus kave slažu se uz cimet i muškatni oraščić, pa čak i klinčić.

Ako baš niste sigurni kako napraviti ledenu kavu sa začinima i ne biste riskirali sa stavljanjem začina u kavu, pokušajte posipati vašu ledenu kavu začinima ili nekim novim preljevom kada je ona gotova. Od preljeva možete staviti preljev od lješnjaka, karamele ili čokolade koji odlično odgovaraju uz okus kave. Na vašu ledenu kavu možete posipati i malo kakaa u prahu kako bi vašoj kavi dao malo zabavniji okus no što inače ima.

Tagovi: