Kako nanijeti UV gel na nokte kod kuće

Kako nanijeti UV gel na nokte kod kuće

Što je sve potrebno za nanošenje UV gel strukture na nokat

Ukoliko ste se odlučili na svoje nokte nanijeti UV gel u vlastitom aranžmanu trebate znati što vam je sve potrebno za ovaj proces. Nije dovoljno kupiti troslojni ili dvoslojni UV gel, već će vam biti potrebna i UV lampa za stvrdnjavanje gela.

Ako ste malo spretniji možete na svoje nokte prvo staviti umjetne nokte te ih učvrstiti gelom, pa na njih nanijeti slovjeve UV gela. Na taj način izbjegavate oštećenja laka za nokte jer gelovi duže traju. Također ako imate tanke i lomljive nokte i nikada ne narastu do željene dužine zbog lomljivosti jednom kada isprobate umjetne nokte i gel ostvarili ste svoj san.

UV lampa vam je potrebna za učvršćivanje i modeliranje gelova te vam je za to potrebna kvalitetna lampa. Ukoliko kupujete UV lampu neće vam biti isplativo kupiti je samo za svoju upotrebu, već pokušajte raditi nokte i svojim prijateljicama koje će vam platiti za uslugu, te ćete na taj način otplatiti UV lampu.

UV gel u tri faze

UV gelovi postoje u tri faze, jednoslojni, dvoslojni i troslojni gelovi prema načinu nanošenja, a najčešće se koriste troslojni gelovi. Kada se radi u tri koraka na nokte je prvo potrebno nanijeti podlak koli ima funkciju učvršćivanja da ostali slojevi bolje prijanjaju i čini temelj umjetnih slojeva noktiju.

U drugoj se fazi koristi UV gel za modeliranje koji se nanosi na prvi sloj podlaka i ako ćete u prvoj fazi stavljati umjetni nokat, drugi sloj UV gela treba prekriti razliku između vašeg prirodnog nokta i umjetnog nokta. Ovi UV gelovi su obično u nekoj boji i otporni su za vanjske tople i hladne zimske uvjete, te čuvaju nokte od vrućina i velikih hladnoća.

Treća faza je nanošenje završnog sloja UV gela kojima se fiksiraju svi prethoni slojevi, te će završni UV gel noktu dati čvrstoću i saja. Tokom stavljanja sva tri sloja koristite UV lampu jer ćete na taj način pomoći gelu da se lakše stvrdne i da to stvrdnjavanje bude kvalitetno. Za njegu koristite kvalitetna ulja za njegovanje noktiju i kožice oko noktiju.

Čemu služi UV gel

UV gel prvenstveno služi za uljepšavanje noktiju naročito kod onih osoba čiji prirodni nokti nisu kvalitetni i vrlo su lomljivi. Mnoge žene ne mogu namazati svoje prirodne nokte običnim lakom za nokte jer su svi nokti različite dužine, naročito ako nokti pucaju kod jagodice prstiju. U takvim slučajevima je žena prisiljena skratiti dužinu noktiju na približno istu kao i kod puknutog nokta.

UV gel će omogućiti da se prirodan nokat učvrsti, nahraniti ga potrebnim hranjivim tvarim osim što će ukrasiti nokte. Dodavanjem umjetnih noktiju dobit ćete željenu duljinu koju ne biste mogli imati sa svojim prirodnim noktima.

Dakle osim uljepšavanja noktiju gelovi daju potrebne hranjive tvari prirodnim noktima koji se nakon nekoliko tretmana mogu učvrstiti kako rastu. Moguće je i da vam u kasnijoj fazi umjetni nokti i nanošenje UV gelova neće biti potrebno jer će se vaši prirodni nokti potpuno oporaviti i učvrstiti, te ćete moći na svoje lijepe i dugačke nokte nanijeti samo jedna sloj gela.


Tagovi: