Kako nanijeti rumenilo

Ljepota i zdravlje

Kako nanijeti rumenilo

Kako nanijeti rumenilo za lice

Zahvaljujući make-upu možemo naglasiti neke stvari na svom licu te postići bolji izgled. Make-up se sastoji od mnogih komponenti, koji se koriste u raznorazne svrhe i na razne načine. Kroz vrijeme trendovi se mijenjanju, pa tako i make-up izgled varira ovisno o trendovima. U posljednje vrijeme rumenilo je postalo popularan dio make-up rutine i mnoge žene ga vole koristiti kako bi izgledale vedrije te kako bi im ten izgledao zdravije.

No, važno je znati kako nanijeti rumenilo jer nepravilnim nanošenjem rumenila možemo postići krivi efekt i cijeli make-up look može izgledati krivo, da ne kažemo možda u nekim situacijama i ponešto smiješno. Kako nanijeti rumenilo osim pravilnog nanošenja tog proizvoda na lice, važno je znati i kako odabrati rumenilo koje će najbolje odgovarati vašem licu. Krivo nanošenje i kriva nijansa rumenila za lice mogu dati efekt suprotan od onog željenog zbog čega neke djevojke i žene rumenilo za lice izbjegavaju u širokom luku.

Kako nanijeti rumenilo i pravilan odabir rumenila

Kako nanijeti rumenilo krenite od odabira tipa rumenila koji će odgovarati koži vašeg lica. Kao i neki drugi proizvodi, rumenilo za lice dolazi u nekoliko tipova. Osnovni tipovi rumenila su puder rumenilo i kremasto rumenilo. Neki kremasta rumenila koriste pretežito ljeti, dok puder rumenila ostavljaju za hladnije i zimske dane, no ne bi se trebalo voditi za time jer je najbolje tip rumenila prilagoditi tipu kože koji imate. Kako nanijeti rumenilo treba bazirati po tipu kože pa se tako kremasta rumenila preporučuju onima s masnom, normalnom i mješovitom kožom koja ima proširene pore.

Oni koji imaju suhu kožu lica trebali bi koristiti puder rumenilo. Što se boje rumenila tiče, najbolje će vam odgovarati ono koje je najsličnije boji vaših obraza. Stanite pred ogledalo i blago se uštipnite za obraz jer ćete na taj način dobiti prirodnu boju po kojoj ćete se lakše orijentirati pri kupnji rumenila. Pretamno ili presvijetlo rumenilo moglo bi dati neprirodan izgled.

Kako nanijeti rumenilo ovisi o obliku lica

Kada ste odabrali nijansu rumenila koja vam najviše odgovara, kako nanijeti rumenilo ovisiti će o obliku vašeg lica. Iako se rumenilo nanosi s obzirom na oblik vašeg lica, postoje i neka univerzalna pravila, a to je da rumenilo treba izgledati što je prirodnije moguće kako bi izbjegli neprirodan ili komični izgled.

Kako nanijeti rumenilo ovisit će o obliku vašeg lica jer se s obzirom na oblik lica ono drugačije nanosi. Potreban vam je kist za nanošenje rumenila i s njime ćete nanijeti rumenilo na područje vaših jagodica. Najlakše će biti osobama s okruglim licem jer njima je dovoljno da se nasmiješe i nanesu rumenilo na najviše istaknute dijelove. Osobe s ovalnim licem rumenilo nanose na istaknute dijelove jagodice prema gornjem dijelu uha, dok osobe s kvadratnim oblikom lica trebaju proći cijelu dužinu jagodične kosti. Nanosite tek male količine rumenila kako ne bi dobili neprirodan izgled zbog čega bi trebali cijelu rutinu krenuti ispočetka.

Tagovi: