Kako najlakše naučiti njemački u Njemačkoj

Kako najlakše naučiti njemački u Njemačkoj

Učiti njemački u Njemačkoj

Kada se već nalazite u Njemačkoj a ne govorite njemački jezik bit će vam vrlo teško snalaziti se iako je engleski jezik danas prisutan u velikoj većini zemalja. No, može vam se desiti da se izgubite i oko vas nitko ne govori engleski jezik pa će vam biti teško se snaći, no možda ne govorite ni engleski jezik.

U situacijama kada se nalazite u sredini njemačkog govornog područja bit će vam vrlo lako i jednostavno naučiti njemački jer ćete ga morati odmah i prakticirati. U Njemačkoj postoje integracijski tečajevi koje država financira i pomaže ljudima koji ne govore njihov jezik da ga nauče vrlo brzo. Postoje dvije razine učenja njemačkog jezika u okviru ovog tečaja, jezički i orijentacijski tečaj.

Jezički tečaj će vam omogućiti da naučite jezik do razine B1 iz područja obrazovanja, zdravlja, stanovanja, kupovine, medija, slobodnog vremena, te ćete se moći vrlo brzo uklopiti i snalaziti. Orijentacijski tečaj će načučiti osnovama kulture i povijesti zemlje, regije u kojoj se nalazite, pravnom poretku, te društvenih vrijednosti.

Kako brzo naučiti njemački

Njemački jezik možete učiti i u svom aranžmanu jer danas postoje brojne aplikacije i tečajevi online koje možete koristiti i brzo naučiti jezik. Neke od ovakvih aplikacija vam nude mogućnost da uz samo 20 tak minuta dnevno učenja njemačkog jezika svladate osnove koje su vam potrebne kako bi se uklopili u novu sredinu gdje govore njemački jezik.

Čak postoji mogućnost interakcije s drugim polaznicima tečaja pa možete razmjenjivati iskustva, raditi na zajedničkim projektima, te sklapati nova poznanstva. Učenje stranog jezika može postati prava avantura i zabava, bez mukotrpnog listanja knjiga i pisanja zadaća klasičnnim dugotrajnim načinom učenja jezika. Razmjenom iskustava vrlo ćete brzo svladati i popularne fraze, čitave rečenice koje ćete lako zapamtiti.

Ovakvi tečajevi nude učenje jezika do razine A1 i A2 u ukupnom trajanju od 20 tak sati učenja. Potražite za vas najpovoljniju varijantu koja će vam omogućiti učenje jezika prema vašem rasporedu slobodnog vremena što za manje od pola sata dnevno svatko može organizirati tokom dana.

Naučite osnove za njemački jezik

Bez obzira hoćete li koristiti mogućnost učenja njemačkog jezika u organizaciji države u kojoj se nalazite ili ćete njemački jezik učiti u svom aranžmanu odlučite se za varijantu koja će vama biti najpovoljnija. Raspitajte se kod prijatelja koji su prošli neke tečajeve o njihovim iskustvima što je njima pomoglo i što je njima od njemačkog jezik bilo korisno za učiti kako bi se mogli samostalno snalaziti.

Ukoliko vam je jezik potreban za posao svakako ćete morati naučiti i poslovni dio jezika i terminologiju koju koriste vaše kolege s posla kako biste bili konkurentni u poslovnoj sredini. Tada vam neće biti dovoljno da naučite osnove i orijentacijske tematike, već ćete se trebati više posvetiti učenju njemčkog jezika.

Kada učite njemački jezik nemojte ga nikako uspoređivati s hrvatskim jezikom ili nekim drugim stranim jezikom, prvenstveno zbog redoslijeda riječi u slaganju rečenica. Zatim u hrvatkom jeziku neke imenice su ženskog roda dok su upravo u njemačkom to imenice muškog roda. Učenje korištenja glagola je potpuno drugačije nego u hrvatskom jeziku pa prvenstveno svladajte osnovna pravila, a nakon toga iznimke jezika.


Tagovi: