Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva

 

Kako liječiti hemeroide

Ljepota i zdravlje

Kako liječiti hemeroide

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva

 

Kako liječiti hemeroide, što su hemoroidi

Hemoroidi su inače normalni spletovi krvnih žila glatkih mišića, kao i vezivnog i elastičnog tkiva u analnom kanalu koji su odgovorni za pravilan rad analne cijevi pri defekaciji. Kada hemeroidi krenu izazivati tegobe onda možemo pričati o simptomatskim hemeroidima ili o hemoroidalnoj bolesti. Nastaju podjednako i kod muškaraca i kod žena, osobito kod trudnica i nešto starijih osoba. Simptomi hemeroida su često vrlo blagi ili ih čak ni nema, ali znaju biti i vrlo neugodni i bolni. Da bi znali kako liječiti hemeroide moramo znati kakvog su oblika. Hemoroidi tako mogu biti vanjski, gdje su smješteni na analnom otvoru, ili unutarnji koji se nalaze na samome početku analnog kanala. Također mogu biti i mješoviti, također mogu i izbiti van anusa i biti vrlo bolni. Kako liječiti hemeroide ovisi i o njihovom stupnju. Kod blažih slučajeva najčešće su dovoljne samo mjere samopomoći, dok oni teži slučajevi zahtijevaju liječničku intervenciju i pomoć.

Kako liječiti hemeroide, uzroci

Hemeroidi su normalne strukture koje ne uzrokuju poteškoće sve do onog trenutka dok mišićno potporno vezivno tkivo ne oslabi. Simptomatske hemoroide uzrokuje pojačani pritisak na vene u samom rektalnom području, a do toga dolazi radi raznih čimbenika. Postavlja se pitanje zašto nastaju hemoroidi? Nastaju radi: naprezanja pri pokretu crijeva, radi trudnoće, dugotrajnog zatvora ili proljeva, dugotrajnog sjedenja, pretilosti, analne infekcije, genetskih faktora ili starije životne dobi. Simptomi i kako liječiti hemeroide ovisi o njihovom položaju unutar analnog kanala. Unutarnji hemoroidi se očituju bezbolnim krvarenjem i izbočinom prema van hemoroida u analni kanal. Do krvarenja dolazi prilikom pražnjenja stolice. Bol nije simptom unutarnjih hemoroida, ali se javljaju komplikacije poput tromboze, nastanka čireva i gangrene u dijelu analnog kanala. Vanjski hemoroidi se pojavljuju u dva oblika. Jedan je radi proširenja vena ispod kože anusa a drugi je tromboza tih vena. Ovdje se javljaju bolne otekline plave boje i obično nastaju nakon zatvora ili proljeva. Kako liječiti hemeroide? Hemoroide možete liječiti i kod kuće ako su manji, a možete ih ublažiti sa: Unosom dovoljno količine vlakana, unosom dovoljno vode, važno je držati se rasporeda prehrane, izbjegavajte dizanje teških predmeta, izbjegavajte višesatno sjedenje, držite optimalnu težinu, redovito vježbajte, potražite dodatke za probavu, idite redovito na wc, izbjegavajte naprezanje prilikom nužde, brišite se oprezno.

Kako liječiti hemeroide, prirodno liječenje

Postoje mnogi prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći kod hemoroida. Jedan od najučinkovitijih i najstarijih načina kako liječiti hemeroide je tretman krumpirom. Narezani krumpir je potrebno nauljiti maslinovim uljem te pomoću gaze nasloniti na vanjsko bolno područje i ostaviti preko noći. Ako se radi o unutarnjem hemoroidu, tada je potrebno od krumpira napraviti štapić i također ga nauljiti maslinovim uljem i zatim gurnuti u anus i ostaviti preko noći. Krumpir će tijekom pražnjenja izaći van. Kreme i masti koje sadrže lokalni anestetik također mogu biti od pomoći pri liječenju hemoroida. Čepići i kreme koje sadrže hidrokortizon također mogu biti od pomoći ali se ne smiju koristiti dulje od tjedan dana. Povezivanje gumenom trakom ili gumi ligatura je zapravo najčešći postupak kako liječiti hemeroide, i ovim načinom se uklanjaju hemeroidi od prvog do trećeg stupnja. Postupak se izvodi u ambulanti i za njega nije potrebna anestezija ili čišćenje crijeva. Postupak traje minutu i u njemu se gumene trakice ili prsteni postavljaju na vrh unutarnjeg hemoroida čime se sprječava dotok krvi, to dovodi do smanjenja i opadanja hemoroida.

Tagovi: