Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru

Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru

Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru za brže tipkanje

Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru za brže tipkanjeTwitter je jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, a koristi se za dijeljenje kratkih poruka, tzv. tweetova. Kako bi korisnicima olakšao korištenje platforme, Twitter je uveo shortcuts kratice koje omogućuju brže tipkanje i uštedu vremena.

Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru? Prvo, potrebno je znati koje su kratice dostupne. Na desktop verziji Twittera, kratice se nalaze pored svake opcije u gornjem izborniku. Na mobilnoj verziji, kratice se nalaze u donjem izborniku.Nakon što smo upoznati s kratice, možemo ih početi koristiti.

Primjerice, umjesto da kliknemo na gumb za novi tweet, možemo jednostavno pritisnuti tipku "n" na tipkovnici. Također, umjesto da kliknemo na gumb za slanje tweetova, možemo pritisnuti tipku "Ctrl" i "Enter" na tipkovnici.Osim toga, shortcuts kratice omogućuju brže dodavanje hashtagova, označavanje korisnika i citiranje tweetova.

Umjesto da ručno upisujemo hashtag, možemo pritisnuti tipku "#" na tipkovnici i upisati željeni hashtag. Također, umjesto da ručno upisujemo korisničko ime, možemo pritisnuti tipku "@" na tipkovnici i upisati korisničko ime.Korištenje shortcuts kratice na Twitteru ne samo da nam omogućuje brže tipkanje, već nam također olakšava organizaciju tweetova i snalaženje u aplikaciji. U sljedećim odlomcima ćemo se detaljnije pozabaviti ovim temama.

Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru za bolju organizaciju tweetova

Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru za bolju organizaciju tweetovaKorištenje shortcuts kratice na Twitteru ne samo da nam omogućuje brže tipkanje, već nam također olakšava organizaciju tweetova. Naime, shortcuts kratice nam omogućuju brzo označavanje tweetova kao omiljene, retweetanje, odgovaranje na tweetove i slanje privatnih poruka.Primjerice, umjesto da kliknemo na gumb za označavanje tweetova kao omiljene, možemo pritisnuti tipku "l" na tipkovnici.

Također, umjesto da kliknemo na gumb za retweetanje, možemo pritisnuti tipku "t" na tipkovnici.Osim toga, shortcuts kratice nam omogućuju brzo odgovaranje na tweetove i slanje privatnih poruka. Umjesto da kliknemo na gumb za odgovaranje na tweet, možemo pritisnuti tipku "r" na tipkovnici.

Također, umjesto da kliknemo na gumb za slanje privatne poruke, možemo pritisnuti tipku "m" na tipkovnici.Korištenje shortcuts kratice na Twitteru nam također omogućuje brzo prebacivanje između različitih dijelova aplikacije. Primjerice, umjesto da kliknemo na gumb za pregledavanje obavijesti, možemo pritisnuti tipku "g" i "n" na tipkovnici kako bismo se prebacili na pregled obavijesti.

Uz korištenje shortcuts kratice, možemo koristiti i različite alate za organizaciju tweetova, poput Twitter liste i hashtagova. Twitter liste nam omogućuju da grupiramo korisnike koje pratimo u različite kategorije, dok hashtagovi omogućuju da označimo tweetove s određenom temom.Korištenje shortcuts kratice na Twitteru i alata za organizaciju tweetova nam omogućuju da učinkovitije koristimo ovu društvenu mrežu i bolje organiziramo svoje tweetove.

Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru za lakše snalaženje u aplikaciji

Kako koristiti shortcuts kratice na Twitteru za lakše snalaženje u aplikacijiKorištenje shortcuts kratice na Twitteru nam također omogućuje lakše snalaženje u aplikaciji. Naime, shortcuts kratice nam omogućuju brzo prebacivanje između različitih dijelova aplikacije, poput pregleda vlastitog profila, pregleda tuđih profila i pregleda trendova.

Primjerice, umjesto da kliknemo na gumb za pregled vlastitog profila, možemo pritisnuti tipku "p" na tipkovnici. Također, umjesto da kliknemo na gumb za pregled tuđeg profila, možemo pritisnuti tipku "u" na tipkovnici.Osim toga, shortcuts kratice nam omogućuju brzo prebacivanje na pregled trendova.

Umjesto da kliknemo na gumb za pregled trendova, možemo pritisnuti tipku "g" i "t" na tipkovnici.Korištenje shortcuts kratice na Twitteru nam također omogućuje brzo prebacivanje između različitih dijelova aplikacije na mobilnoj verziji.

Primjerice, umjesto da kliknemo na gumb za pregled obavijesti, možemo pritisnuti tipku "n" na tipkovnici kako bismo se prebacili na pregled obavijesti.Osim korištenja shortcuts kratice, možemo koristiti i različite alate za lakše snalaženje u aplikaciji, poput pretraživanja i filtriranja tweetova. Pretraživanje nam omogućuje da pronađemo tweetove s određenom ključnom riječi, dok filtriranje nam omogućuje da prikažemo samo tweetove s određenim sadržajem, poput tweetova s fotografijama ili videima.Korištenje shortcuts kratice na Twitteru i alata za lakše snalaženje u aplikaciji nam omogućuju da učinkovitije koristimo ovu društvenu mrežu i brže pronađemo željene informacije.
Tagovi: