Kako izbijeliti zube kod kuće

Ljepota i zdravlje

Kako izbijeliti zube kod kuće

Kako izbijeliti zube kod kuće pomoću ugljena

Možda ste primijetili kako su mnoge paste za izbjeljivanje zubiju crne boje? Razlog tome je aktivni ugljen koji je osnovni sastojak takvih pasta. Kako biste prestali trošiti novac na paste za zube za izbjeljivanje, naučite ovaj trik kako izbijeliti zube kod kuće. Kupite aktivan ugljen, u prahu ili u kapsulama. Možete ga nabaviti u dućanima zdravom hranom, bio trgovinama, ljekarnama ili biljnim ljekarnama, te na web stranicama koje se bave prodajom zdrave hrane.

Aktivan ugljen je poznat i po sprečavanju želučanih i probavnih tegoba pa ste već vjerojatno čuli za njegova djelovanja. Nakon što ste nabavili ugljen, zadatak je napraviti pastu kojom ćete oprati zube i vi ste pronašli način kako izbijeliti zube kod kuće na svoj način, bez kupovanja gotovih pasti za izbjeljivanje zubi.

Ukoliko ste kupili aktivan ugljen u prahu možete odmah pomiješati malu količinu praha sa vodom i napraviti pastu gustoće koja vam odgovara. No ako set kupili ugljen u kapsulama, bit će potrebno rastvoriti par kapsula i dodati malo vode kao bi dobili istu takvu pastu. Možete u jednom postupku napraviti pastu koju ćete koristiti narednih nekoliko dana kako biste uštedjeli na dragocjenom vremenu ujutro prije posla. Ili vam odgovara da svaki dan miješate pastu sasvim je svejedno.

Kako izbijeliti zube kod kuće pomoću voća

Ako tražite način kako izbijeliti zube kod kuće pomoću namirnica koje možda već imate u kući, evo par idealnih rješenja. Izbijeliti zube možete pomoću voća i to korom od banane ili jagodama. Da biste na jednostavan i jeftin način izbijelili zube, slijedite ove upute. Uzmite koru od banane, te unutrašnjim dijelom na kojom ima još bijelog mesa banane, utrljajte zube, te nemojte odmah ispirati i nemojte zatvoriti usta, držite ih otvorenima. Nakon što ste dobro utrljali sve zube, ostavite otvorena usta da se zubi osuše nekih petnaestak minuta. Nakon toga operite zube na uobičajen način.

Drugi način kako izbijeliti zube kod kuće je dok traje sezona jagoda. Ukoliko niste ljubitelj banana, možete isprobati ovaj način izbjeljivanja sa jagodama. Dovoljna vam je jedna jagoda koju trebate dobro oprati zbog mogućih pesticida ako su jagode bile špricane. Napravite pastu od jagode gnječenjem pomoću vilice.

Pasti od jagode je potrebno dodati pola žličice sode bikarbone, te sve zajedno dobro promiješajte. Tu smjesu nanesite na zube sa četkicom za zube i potrošite napravljenu pastu za četkanje svih zubiju. Nakon toga ostavite kao i kod banane petnaestak minuta otvorenih ustiju da se zubi osuše, te operite zube kao što ih i inače perete.

Kako izbijeliti zube kod kuće pomoću sode bikarbone

Soda bikarbona inače ima posebna svojstva kod izbjeljivanja, a uz to može se konzumirati kod problema sa želučanom kiselinom. Soda bikarbona je još jedan od načina kako izbijeliti zube kod kuće. U svojim kuhinjama svi imamo sodu bikarbonu koju možda koristimo i prilikom pripreme jela. Osim što je soda bikarbona dobra za izbjeljivanje, dobra je i za čišćenje kamenca u kombinaciji sa alkoholnim octom površina u kupaonici ili kuhinji, te je dobra za ublažavanje žgaravice kada je se popije malo uz čašu vode.

Dakle, ovaj način kako izbijeliti zube kod kuće pomoću sode bikarbone je vrlo jednostavan i brz za pripremu. Trebate uzeti čajnu žličicu sode bikarbone i dodati joj par kapi vode kako bi se dobila pasta za izbjeljivanje zubi. Nakon što ste dobili pastu, nanesite je na zube pomoću četkice za zube i ostavite da djeluje oko pet minuta da se osuši na zubima. Isto kao i kod banane i jagode, nemojte zatvarati usta jer ćete pastu skinuti sa zuba jezikom i neće biti efekta.

Nakon što je pasta od sode bikarbone odstajala pet minuta operite zube svojom uobičajenom pastom za zube. Pastu od sode bikarbone možete koristiti svaki dan, jednako kao i paste pripremljene od voća za izbjeljivanje zubi.

Tagovi: