Kako bi uklonili krpelja u jednoj sekundi, potrebna vam je samo ova jedna namirnica

Zanimljivosti

Kako bi uklonili krpelja u jednoj sekundi, potrebna vam je samo ova jedna namirnica

Krpelj koji se ukopao kako ga izvaditi

Krpelji su aktivni u period od proljeća do jeseni i nalaze se u travi, grmlju, na drveću pa ukoliko boravite u prirodi ukoliko nije vruće preporučljivo je obući duge rukave i duge nogavice, te imajte na nogama tenisice ili neke dublje sportske cipele. Nakon izleta u prirodu provjerite i odjeći i tijelo, najbolje je da se otuširate i operete kosu.

Krpelji će boraviti na vašem tijelu nekoliko sati prije nego se ukopaju u neki dio tijela koji je vlažan, poput trbuha, pazuha, prepona. Ukoliko primijetite da se ipak krpelj ukopao u vaše tijelo situaciju možete riješiti na nekoliko načina.

Prvi je način ukoliko ste spretni, uvijek rješenje pinceta, no to treba znati kako se pincetom vade krpelj iz tijela. Ukoliko niste to već nekoliko puta napravili možda je bolje da to prepustite liječniku kako ne bi glava krpelja ostala u vašem tijelu i još dublje se ukopala. Liječnik će to stručno napraviti i sigurni ste da neće ostati ništa u vašem tijelu.

Namirnica koja pomaže kad se krpelj ukopa

Iznenadit ćete se kada vam otkrijemo da postoji namirnica u vašoj kuhinji koja vam može pomoći prilikom vađenja krpelja, odnosno na taj način će krpelj izaći sam.

U svakoj kuhinji imamo soli, e pa to je namirnica koja će natjerati krpelja da izađe sam bez da se puno mučite. Na mjestu gdje se ovaj nametnik ukopao dobro nasolite i stavite natopljenu vatu na posoljeno mjesto i držite nekih dvadesetak minuta na način da ukopani krpelj nema zraka a sol će učiniti svoje.

Jednako tako i mi ljudi ne volimo previše soli u hrani, te sol ukoliko se prekomjerno konzumira može biti vrlo opasna, pa čak i smrtonosna ako se konzumira odjednom u velikoj količini. Tako se sol djelovati i na krpelja, jednostavno će mu biti preslani okoliš i neće mu više odgovarati biti ukopan na području koje ima preveliku količinu soli. Ukoliko se nije sam izvukao, ponovite postupak ponovo i zasigurno će sam iskopati iz vaše kože.

Još jedan trik kojim krpelj izlazi sam

Iako postoje mnogi trikovi kojima možete stvoriti ambijent u kojem krpelj neće moći izdržati, no savjetujemo da ne koristite ulja jer će ga to potjerati dublje u kožu. Ipak ima tekućina koja će pomoći da će ovaj nametnik izaći sam, a to je alkohol i to medicinski alkohol.

Na vatu ili sterilnu gazu stavite dosta alkohola, zapravo trebate natopiti, te kružnim brzim pokretima u smjeru suprotnom od kazaljke na satu trljajte mjesto gdje se nametnik nalazi. Uslijed djelovanja alkohola koji će trenjem i zagrijati kožu krpelj će izaći sam jer neće moći disati.

Provjerite da li je otpustio te da li je izašao iz kože, te raširite mjesto uboda kako biste provjerili da slučajno nije ostala glava u vašoj koži. Ostatke nametnika provjerite da su svi dijelovi tijela na vati, gazi koju ste koristili za trljanje alkoholom. Ukoliko nemate pri ruci alkohola, zasigurno u kući imate rakiju pa umjesto alkohola možete koristiti alkohol. Ukoliko vam ovaj trik ne pomogne, najbolje je obratiti se liječniku koji će izvaditi krpelja u trenu.

Tagovi: