Kakav je iscjedak prije menstruacije

Ljepota i zdravlje

Kakav je iscjedak prije menstruacije

Kakav je iscjedak prije menstruacije i kakvi postoje

Iscjedak kod žena može biti različit i ovisi o brojnim utjecajima i stanjima. Iscjedak ukazuje na razdoblje menstrualnog ciklusa, moguću infekciju ili spolnu bolest. Žene u velikoj većini znaju kakav je iscjedak prije menstruacije, no često ne znaju zašto je baš takav. Iscjedak može biti krvav, bijel i sluzast, smeđ, tekući bijeli, zelen, sivkast ili bijel i sirast.

Ukoliko žena ima iscjedak zelene, sive, te bijelo siraste boje vrlo je vjerojatno da se radi o nekoj infekciji ili upali u vagini. Ovakve vrste iscjedaka ukazuju na bakterijske upale, ali i spolne bolesti kao što je primjerice klamidija. Miris, odnosno ukoliko se osjeti smrad kod iscjetka simptom je koji ukazuje da nešto nije u redu.

Ukoliko je vaš iscjedak sluzast, smeđ, tekući ili krvav to je normalna pojava koja ukazuje na pravilan menstrualni ciklus, pa vas u tom slučaju ne treba zabrinjavati kakav je iscjedak prije menstruacije. Hormoni tokom mjesečnog ciklusa reguliraju i utječu na pojavu iscjedaka i predstavljaju normalnu pojavu ženskog tijela. Upala ili nepravilnost u mirisu i teksturi iscjetka u flori vagine upućivat će da se radi o neuobičajenoj situaciji koju ćete same znati prepoznati i posjetiti liječnika ginekologa koji će vas dalje liječiti.

Kakav je iscjedak prije menstruacije i zašto je takav

Ukoliko koristite neku hormonalnu terapiju to može utjecati na to kakav je iscjedak prije menstruacije i ne treba brinuti ako imate naizmjenično različit iscjedak. Kod korištenja hormonalne kontracepcije je manja vjerojatnost promjena kod iscjetka, jer ova terapija djeluje da su vaši hormoni stabilniji nego u žena koje ne koriste hormonalnu kontracepciju.

Tokom ciklusa menstruacije vaš će se iscjedak sluzi pomiješati sa uobičajenom količinom krvi iz vagine, no tokom same menstruacije sluzi će nestati. Postoji puno faktora koji utječu na to kakav je iscjedak prije menstruacije, te ako je sve u redu sa ženinim tijelom iscjedak će biti najčešće smeđe ili bijele boje.

Iscjedak je bijele boje zbog razine hormona koji reguliraju funkciju spolnog organa kod žena. Neposredno prije menstruacije manje je iscjetka i tipično je bijele, žućkaste ali i smeđe boje. Smeđa boja znači da se maternica još uvijek čisti od prethodne menstruacije, a može se pojaviti i prije i poslije ciklusa.

Kakav je iscjedak prije menstruacije kod ovulacije

Kao što razina hormona u ženinom tijelu, općenito zdravlje žene i pojava upala utječu na to kakav je iscjedak prije menstruacije, jednako tako sve to utječe i na iscjedak prije i za vrijeme ovulacije. Sasvim je normalna pojava iscjedka prije menstruacije, jednako i tokom ovulacije. Iscjedak prije ovulacije ima gustu teksturu, bijel je i neproziran, po tome se on razlikuje od toga kakav je iscjedak prije menstruacije.

Pojava iscjedka je uobičajeno prije same ovulacije što znači ukoliko ne planirate trudnoću potrebno je koristiti zaštitu i učinkovitu metodu kontracepcije kod spolnog odnosa, jednako prije, za vrijeme i poslije ovulacije.

Tokom ovulacije povećava se vlažnost ženskog spolovila i iscjedak je proziran, tekuć i rijedak teksturom, te je količinski pojačan. Pred ovulaciju iscjedak je bio gušći. Rijeđi iscjedak i pojačana vlažnost ukazuju da u ženskom tijelu postoji jajna stanica koja je spremna za oplodnju, a vodenasti iscjedak ima funkciju olakšati sermijima da dođu do jajašca kako bi ga oplodili.

U svakom slučaju iscjedak ima značajnu ulogu za ženu koja prati svoje tijelo i brine se o svom zdravlju.

Tagovi: