Kada beba smije sjediti u hranilici

Kada beba smije sjediti u hranilici

Hranilica je spas za roditelje i radost za bebu

Mladi roditelji imaju milijun praktičnih pitanja kada dobiju svoje prvo dijete, to je zato što nema škole za roditelje, roditelj se uči biti kad dobijete dijete, a učite prilagođavajući se u hodu. Hranilica je spas za roditelje i radost za bebu jer olakšava roditeljima hranjenje bebe, a bebi daje prvi osjećaj samovažnosti jer konačno sjedi za stolom sa odraslima. Hranilicu uvodite kada počinje prva dohrana, oko šestog mjeseca bebinog života, kada beba može samostalno sjediti.

Izbor hranilica na tržištu je jako velik, a jedini kriterij za izbor da su udobne, da nemaju oštrih bridova i da se lako mogu održavati, jer bebe bljuckaju, istražuju hranu pred sobom i ona može završiti posvuda, pa i po hranilici. To je bebin prvi stol, sjedenje je udobno ako beba čvrsto sjedi i uspravno drži vrat i glavicu, slobodno ručicama poseže za hranom, a može se ručicama i osloniti o glatku podlogu hranilice i sve što može raditi za tim svojim stolom je silno veseli.

Hranilica omogućava sigurno hranjenje vaše bebe

Kod izbora hranilice pregledajte podešavanje hranilice, jako je važno da ju možete podesiti u položaj koji bebi omogućuje posve uspravno sjedenje. Samo tako hranilica osigurava sigurno hranjenje, a sigurnosni remenčići će osigurati stabilno sjedenje za vrijeme hranjenja. Kasnije kada vaša beba bolje ovlada svojim tijelom i postane živahnija, sigurnosne remenčiće ćete vjerojatno ukloniti, ali u prvo vrijeme će vam trebati. Isto tako je važna mogućnost podešavanja visine hranilice, kao i visine oslonaca za bebine noge.

Ako živite u malom stanu bit će vam važno da se hranilica može sklopiti, isto tako da se neki dijelovi mogu skinuti i prati, naročito tekstilni dijelovi na hranilici ako ih ima, jer bebe ne jedu po bontonu, pladanj i tanjur s hranom su vašoj bebi prvi poligon za igru i hrana može završiti posvuda. Važno vam je da se vaša beba nahrani, ali neka to budu sretni obroci, a sretne bebe se moraju igrati, hranjenje mora biti i zabavno.

Hranilica je prva stepenica da beba doraste do velikih za stolom

Bebe vole oponašati sve oko sebe, kad vide da roditelji jedu i sama će željeti činiti isto. Hranilica je prva stepenica da beba doraste do velikih za stolom i sama se osjeća velikom. I neka vas ne brine nered koji će stvoriti u prvo vrijeme, to sjedenje u sjedalici hranilice, za stolom sa odraslima je prva bebina velika pustolovina, beba ne zna što je nered, ona istražuje, ostale navike popud urednosti za stolom će stjecati kasnije.

Vaša beba ne treba biti pokazna beba iz nekog dječjeg žurnala, treba naučiti jesti, bilo da ju vi hranite, a još bolje svojim ručicama, a hranilica joj samo pomaže to što prije naučiti i na što zabavniji način. Beba sve o životu u toj dobi uči kroz igru, pa gnječenje kruha, razbacivanje hrane okolo ili na pod, gnječenje povrća, igranje žlicom koju još i ne zna držati ili čašom nisu bebini hirovi, beba tako upoznaje hranu i uči ritual hranjenja.


Tagovi: