Kad počinje isplata socijalne pomoći

Financije

Kad počinje isplata socijalne pomoći

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 26.09.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kad počinje isplata socijalne pomoći? Kako se ostvaruje?

Socijalna pomoć, odnosno naknade za obitelji s niskim primanjima, obiteljima stradalim u elementarnim nepogodama, obitelji u kojima je preminuo roditelj i još u mnogim drugim slučajevima je zakon koji postoji još iz bivše države. Službeno se to kod nas zove minimalna naknada i s početkom 2022. godine uvećana je s 800 kn na 1000 kn. Kad počinje isplata socijalne pomoći ovisi najviše o tome kada predate zahtjev za nju. Također je bitno definirati koji su razlozi radi kojih ste ostvarili ovo pravo.

Socijalna pomoć koju ste trebali dobiti unazad 6 mjeseci, no tek ste se nedavno za nju prijavili treba Vam biti naknadno isplaćena u punom opsegu, no ukoliko ste to napravili kasnije, tada ćete dio te pomoći propustiti. Kada je u pitanju aktualna minimalna naknada za obitelji stradale u elementarnim nepogodama (potres), socijalna pomoć ostvaruje se odmah po dostavi potrebne papirologije. Kad počinje isplata socijalne pomoći – u ovom članku objasnit ćemo Vam kako ju ostvariti i pod kojim uvjetima.

Kad počinje isplata socijalne pomoći? Gdje se za nju prijaviti?

Prijave za minimalnu naknadu obavljaju se u podružnicama mirovinskog zavoda. Na njihovim stranicama opširno je objašnjeno u kojim situacijama ostvarujete pravo na takvu pomoć. Osim toga, zakon. hr također ima izviješten cijeli Zakon o socijalnoj skrbi gdje je ova pomoć i definirana. Minimalna naknada može se ostvariti u više situacija. Djeca preminulog roditelja ostvaruju tu pomoć u obliku mirovina – oni ne prate cifre od 1000 kn socijalne pomoći već se tada taj iznos preračunava drukčije. Osobe malih primanja također ostvaruju pravo na socijalnu pomoć, kao i obitelji s puno djece.

Socijalna pomoć također se može ostvariti u brojnim drugim prilikama, svaka od njih definirana je na stranicama HZMO-a. Kad počinje isplata socijalne pomoći ovisi o tome radi kojeg razloga se dobiva. Ono što je bitno je da možete naknadno ostvariti socijalnu pomoć koju još niste primili unazad 6 mjeseci. Za to su potrebne dodatne procedure, no ne radi se o nekim dugim procesima, već samo o dodatnoj potvrdi. Kad počinje isplata socijalne pomoći nakon predaje dokumentacije? Nakon što ste i službeno ostvarili svoje pravo, naknade počinju sjedati već idućeg mjeseca.

Kad počinje isplata socijalne pomoći i ostvaruje li se uvijek u punom opsegu?

Minimalne naknade po novom zakonu su povećane, no to ne znači da svatko tko ima pravo na naknadu ju ostvaruje u 100% vrijednosti. Stranice vlade definiraju uvjete kada se ostvaruju i u kojoj vrijednosti. Tako djeca ostvaruju tek 40% posto minimalne naknade, no samohrani roditelji ostvaruju svih 100%. Dijete čini roditelj ostvaruje minimalnu naknadu zato što je samohrani roditelj pak ostvaruje 55% iznosa. Ukoliko niste do kraja sigurni ostvarujete li Vi pravo za minimalnu naknadu, najbolja solucija je poslati upit direktno u Zavod.

Službenici su i sami po zakonu dužni Vam dati informacije koje Vam fale – to je dio njihovog posla stoga se slobodno informirajte ukoliko Vam nešto nije do kraja jasno. Hrvatski zakoni, baš kao i svaki drugi, često su komplicirani i ponekad nismo sigurni što točno sve pokrivaju. Ipak, Zakon o općem upravnom postupku nalaže da svaki službenik u javnom sektoru je dužan dati informacije građanima koji se pronađu u takvim situacijama. Kad počinje isplata socijalne pomoći također može biti pitanje na koje će Vam oni odgovoriti. Ukoliko ostvarujete pravo minimalne naknade i zanima Vas kad počinje isplata socijalne pomoći ili se pitate ostvarujete li ju u punom iznosu ili nekom drugom, svakako se raspitajte i budite sigurni.

Tagovi: