Jačanje rasta kose

hairflex

Hairflex - za gustu i čvrstu kosu

Recite STOP gubitku kose
  • Vratite mekoću kose
  • Sprječava ćelavost
  • Potpomaže rast kose
  • Obnavlja volumen kose
  • Kosi vraća prirodni sjaj i snagu
Jačanje rasta kose

Kako ubrzati jačanje rasta kose?

Gubitak kose prirodan je proces kako starimo, no problem nastaje kada kosa krene otpadati i slabiti u nešto mlađim danima. Mnogo je uzroka za prijevremeno slabljenje i opadanje kose, no među najčešće uzroke ubraja se stres, ubrzani način života i nepravilna briga o kosi. Prije nego se zabrinete i mislite da ćelavite, potrebno je znati kako kosa raste i ispada i kako je to sasvim prirodan proces. Sasvim je normalno da dnevno gubimo od 50 do 100 vlasi, usporedimo li to s 100.000 ostalih vlasi to je neprimjetno.

Svaka folikula na tjemenu proizvodi jednu vlas koja će u roku od mjesec dana narasti 1,2 cm, a nakon dvije do šest godina ona ispada. U svakom trenutku na našem tjemenu raste do 85% vlasi, dok ostatak miruje. Prvi ozbiljniji gubici kose i njeno prorjeđivanje vidljivo je oko tridesete godine. Muškarci vidljivo gube kosu, dok se žene suočavaju s tankom kosom. Kako ubrzati jačanje rasta kose? Kada nastupe tridesete, tada je potrebno okrenuti se prirodnim metodama za jačanje rasta kose. Ovo se odnosi na korištenje raznih ampula, losiona i ulja za ubrzani rast kose.

Što učiniti kako bi postigli jačanje rasta kose?

Prvo je važno krenuti od osnova kako bi postigli jačanje rasta kose. Ukoliko želite bujniju i dulju kosu, tada vodite brigu o sljedećem: Manje pranja kose, više češljanja - Pranje kose svaki drugi ili treći dan kosi donosi više štete nego koristi. Kako? Ispiremo prirodna ulja kose koja zapravo služe kao zaštita. Kada vam je kosa masna, najbolje je pažljivo ju počešljati od tjemena do vrha kako bi se ova ulja rasporedila. Redovitom primjenom navedenog primijetit ćete kako vlasište nije masnog izgleda, a kosa izgleda sjajnije i zdravije.

Masaža vlasišta - Redovite masaže vlasišta postići cirkulaciju koja je odgovorna za rast kose. Masirat možete uz pomoć prstiju, četke ili masažera. Njega posebnim uljima - Brojne su prednosti korištenja ulja za kosu. Ulja se mogu kupiti zasebno ili možete kupiti šampone koji sadrže ulja za rast kose. Preporučuje se da odabirete proizvode koji sadrže ricinusovo ulje. Nemojte često vezati kosu - Kosa u repu, pundži, pletenici ili bilo kojoj drugoj frizuri može izgledati lijepo, no pretjerano i usko vezanje dovodi do jačeg opadanja kose.

Nemojte koristiti uređaje za oblikovanje kose - Sušilo za kosu, pegla, figaro sve su ovo alati koje koristimo za stiliziranje kose. Čestom upotrebom oštećujemo kosu, što nikako ne doprinosi njenom rastu. Trljanje mokre kose ručnikom - Nakon pranja kose svakako ju moramo osušiti, a to najčešće radimo na krivi način. Trljanjem potičemo opadanje i kidanje kose. Nakon pranja kosu nježno stisnite ručnikom ili majicom i pustite da se prirodno osuši. Jačanje rasta kose kreče od promjene odnosa nas prema našoj kosi.

Kako postići prirodno jačanje rasta kose?

Osim pravilne brige o kosi, važno je posvetiti se i konzumaciji određenih namirnica koje djeluju iznutra. Prehrana igra veliku ulogu i bržem rastu kose. Vodite brigu o pravilnom unosu proteina - jedite puno voća i povrća, ribe. Budući da se naša kosa sastoji od proteina, vodite brigu da ih unašate dovoljno. Proteine možete dobiti iz jaja, graha, oraha, piletine, puretine i ribe, no isto tako i iz raznih dodataka prehrani. Unosite dovoljno dobrih masti, omega 3 masnih kiselina. Upravo ove masti potiču brži rast kose i omogućuje joj zdrav i lijep izgled.

Poželjno je da također konzumirate više željeza i cinka, kao i vitamina C. Prirodno jačanje rasta kose kreče od pravilne brige o kosi, iznutra i izvana. Isto tako, ako nemate vremena balansirati prehranu i putem prehrane unositi sve što vam je potrebno, tada bi bilo dobro da razmotrite uzimanje raznih dodataka prehrani koji mogu potaknuti rast kose. Jačanje rasta kose je proces, stoga nemojte odustajati već korak po korak usvajate nove navike koje će se odraziti na zdravlju vaše kose.


Tagovi:

hairflex

Hairflex - za gustu i čvrstu kosu

Recite STOP gubitku kose
  • Vratite mekoću kose
  • Sprječava ćelavost
  • Potpomaže rast kose
  • Obnavlja volumen kose
  • Kosi vraća prirodni sjaj i snagu