Jačanje krvnih žila

motion free

Cardio Life - čuvajte srce zdravim

Prva pomoć za bolesti srca i krvnih žila
  • pomaže u jačanju i čišćenju stijenki krvnih žila
  • pomaže u otapanju kolesterolskih plakova
  • pomaže u sprječavanju komplikacija
  • pomaže u normalizaciji krvnog tlaka
 
Jačanje krvnih žila

Jačanje krvnih žila zašto je važno

Jačanje krvnih žila je izuzetno važno za zdravlje ljudskog organizma jer krvotok se nalazi u cijelom tijelu i putem krvotoka se organi opskrbljuju potrebnim hranjivim tvarima i kisikom kako bi mogli obavljati funkcije u ljudskom tijelu. Cirkulacija krvi kroz krvotok je od životne važnosti, te ukoliko su krvne žile začepljene, oslabile krv ne može normalno kolati kroz krvožilni sustav, te u tom slučaju će srce jače pumpati krv i na kraju srce oboljeti zbog pretjerane aktivnosti.

Zdrave krvne žile su elastične i prohodne, no uslijed loših prehrambenih i životnih navika u krvnim se žilama talože masnoće i loš kolesterol koji će sprečavati protok krvi kroz krvotok. Kako bi krvne žile bile zdrave potrebno je jačanje krvnih žila koje će biti pročišćene i riješene toksina, kolesterola, masnih naslaga, plakova, te krvnih ugrušaka koji mogu nastati puknućem plakova. Nezdrave krvne žile su preduvjet za nezdravi kardiovaskularni sustav, probavni sustav, neurološko živčani sustav koji že utjecati od mozga do perifernih živaca.

Simptomi koji upućuju da treba jačanje krvnih žila

Simptomi koji se mogu pojaviti kao poremećaji i koji upućuju da je potrebno jačanje krvnih žila, te da sa krvožilnim sustavom nešto nije u redu javljaju se nepovezano tako da osobe same ne mogu ni zaključiti da se radi o bolestima krvnih žila. Prvo će osnovne pretrage kompletne krvne slike ukazati da se u krvi nalaze povišen kolesterol, trigliceridi te neki drugi pokazatelji da postoji bolest krvnih žila i da je potrebno jačanje krvnih žila.

Osobe koje imaju problema sa nezdravim krvnim žilama mogu osjetiti vrtoglavice, ukočenost u nekim dijelovima tijela, kao i hladnoću u udovima, rukama i nogama popraćenu bolovima. S obzirom da je mozak organ koji ne može opstati bez krvi i kisika duže od 4 minute vrlo je osjetljiv kada je u pitanju bolest krvožilnog sustava. Mogu se pojaviti problemi sa pamćenjem i neki drugi kognitivni problemi. Problemi sa poremećajem govora koji dolazi iz centra za govor u mozgu, razdražljivost, smetenost, zbunjenost što sve proizlazi iz nepravilnih funkcija mozga.

Jačanje krvnih žila na koji način

Kako ćete realizirati jačanje krvnih žila, da li konzervativnom medicinom i farmaceutskim lijekovima ili prirodnim narodnim lijekovima, zapravo namirnicama koje su nam svima dostupne, ovisi o stupnju bolesti. Postoje brojni farmaceutski lijekovi kojima se može ojačati krvne žile po preporuci specijalista ovisno o stupnju bolesti krvnih žila, te da li su se pojavili i drugi problemi poput kardiovaskularnih bolesti.

No, narodni lijekovi su prisutni tisućljećima kad još nisu postojali farmaceutski lijekovi, ljudi su sse liječili narodnim receptima na bazi biljaka i namirnica koje imaju ljekovita svojstva. Ukoliko je došlo do bolesti arterioskleroze orasi su idealno rješenje jer sadrže omega-3 masne kiseline i vitamin E koji će pomoći za jačanje krvnih žila. Ako orahe pomiješate sa medom i ananasom imat ćete pravu bombu zdravlja u svom tanjuru.

Sok od šipka će također pomoći u čišćenju krvnih žila, ali i u njihovom jačanju jer sadrži antioksidante i antocijane koji snižavaju kolesterol, ali se i učinkovito bore protiv raka. Jednako tako vam može pomoći i čaj od gloga.


Tagovi:

motion free

Cardio Life - čuvajte srce zdravim

Prva pomoć za bolesti srca i krvnih žila
  • pomaže u jačanju i čišćenju stijenki krvnih žila
  • pomaže u otapanju kolesterolskih plakova
  • pomaže u sprječavanju komplikacija
  • pomaže u normalizaciji krvnog tlaka