Ibuxin rapid – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Ibuxin rapid - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ibuxin rapid – djelovanje

U slučaju bilo kakvih neuobičajenih bolova najbolje se obratiti liječniku. Međutim, s obzirom na današnji brzi način života, u većini slučajeva nemamo vremena za posjetu liječniku pa posežemo za lijekovima koji nam mogu svojim brzim djelovanjem olakšati bol i pomoći nam da pravovremeno obavimo sve svoje svakodnevne obaveze. Ibuxin rapid je nova efikasna i brza formula koja služi za simptomatsko liječenje bolova kao što su glavobolja, zubobolja, menstrualni bolovi te bolova koji se javljaju u našem tijelu prilikom prehlade ili gripe ili pak za smanjenje bolova kod migrene. Ibuxin rapid namijenjen je odraslima i djeci starijoj od dvanaest godina koja teže preko četrdeset kilograma. Sam lijek je na bazi djelatne tvari ibuprofena DL-lizina koja omogućuje brzo djelovanje kod raznih vrsta bolova. Namijenjen je za kratkotrajno liječenje te ako se primjenjuje duže od četiri dana bez da se bol povukla ili bez da su se simptomi povukli ili smanjili potrebno je savjetovati se sa izabranim liječnikom.

Ibuxin rapid – nuspojave

Ibuxin rapid je lijek namijenjen za brzo smanjenje ili uklanjanje raznih bolova. Međutim, kao kod svakog lijeka, prije upotrebe potrebno je pozorno pročitati sve upute i upozorenja i za sva dodatna i detaljnija objašnjenja posavjetovati se s izabranim liječnikom ili ljekarnikom. Reakcija organizma na Ibuxin rapid ovisi naravno prije svega o pacijentu, njegovoj dobi i načinu života te činjenici uzima li druge medikamente, ali u svakom slučaju moguće su određene nuspojave. Dakle, nuspojave ovise o dozi i karakteristikama svakog pojedinog pacijenta. Prilikom istraživanja najčešće su zabilježene nuspojave koje se tiču probavnog sustava pa se tako mogu pojaviti peptički ulkus, krvarenje, mučnina, povraćanje i proljev, konstipacija, vol u abdomenu, Chronova bolest, a rjeđe je zabilježen i gastritis. Također, uzimanje velikih doza povećava rizik od trombotičnih događaja. Vrlo rijetko si zabilježene infekcije i infestacije, poremećaji krvi i limfnog sustava, poremećaji imunološkog sustava, psihijatrijski poremećaji, poremećaji živčanog sustava, poremećaji oka, uha, srca te krvnih žila, kože, jetre te bubrega i mokraćnog sustava. U svakoj sumnji na određenu nuspojavu potrebno se odmah obratiti liječniku.

Ibuxin rapid – cijena i iskustva

Ibuxin rapid je zbog svoje brzine i učinkovitosti vrlo korišten lijek na bazi djelatne tvari ibuprofena. Naravno, svako iskustvo ovisi o dozi i karakteristikama pojedinog pacijenta. Ibuxin rapid 684 mg filmom obložene tablete dostupne su bez recepta u ljekarnama. Iste su na tržištu u pakiranjima od 10 filmom obloženih tableta i pakiranjima od 20 filmom obloženih tableta te su dostupne su po pristupačnim cijenama u skoro svim ljekarnama u Republici Hrvatskoj. Na tržište ih stavlja te proizvodi najveći hrvatski proizvođač lijekova Pliva. Prije upotrebe potrebno je pažljivo pročitati upute o lijeku, a o dodatnim pitanjima i detaljnijim objašnjenjima potrebno je savjetovati se sa izabranim liječnikom ili ljekarnikom. Također, u slučaju bilo kakvih nuspojava ili dugotrajnijeg korištenja lijeka bez povlačenja simptoma potrebno je obratiti se liječniku. Sve navedene informacije o lijeku isključivo su informativne prirode te ne znače davanje obavijesti o svim načinima primjene, nuspojavama, djelovanju, mjerama opreza i upozorenjima predmetnog lijeka.

Tagovi: