Somatodrol - za ekstremnu čvrstoću mišića

Povećava razinu testosterona i HGH-a.

  • veći postotak mišića
  • više energije
  • bolje definirano tijelo
  • brži rezultati

 

Hormon rasta za visinu kod djece i odraslih

Sponzorirano

Hormon rasta za visinu kod djece i odraslih

Hormon rasta za visinu i na što on djeluje?

Hormon rasta se ispušta u krvotok osobe uz pomoć prednje hipofize. Navedena hipofiza je smještena s donje strane našeg mozga i kao takva je građena od tri dijela: Prednjeg, srednjeg te stražnjeg režnja. Sami hormon rasta djeluje na mnoge dijelove našeg tijela kako bi proizveo njegov prirodni rast i razvoj. Hormon rasta za visinu djeluje primarno na visinu i razvoj tijela, ali isto tako i za njegovo održavanje kada padne razina njegove proizvodnje s godinama. Najvažnija funkcija koju hormon rasta za visinu ima je svakako “produljenje” djece u visinu, odnosno za rast organa te kostura.

Naše kosti su živo tkivo i one se neprestano razgrađuju i izgrađuju. Nakon što osoba dosegne adolescenciju kosti prestaju s rastom u dužinu jer je došlo do konačnog spajanja epifiznih hrskavica. Hormon rasta isto tako ima i druge brojne metaboličke funkcije kao: Smanjenje iskorištavanja glukoze te proteina, povećanje sinteze proteina i mišićne mase, korištenje masnoće kao izvor energije i tako održava tjelesnu masu osobe u treningu. Isto tako hormon rasta ima i ulogu u regulaciji našeg imunološkog sustava.

Hormon rasta za visinu i što je deficijacija hormona rasta?

Deficijencija kod hormona rasta se pojavljuje otprilike u jednom od 3500 slučajeva kod djece i rezultat je patuljasti rast. Nažalost danas još nemamo jedinstveni test pomoću kojeg bi utvrdili deficijenciju. Danas tako koristimo razne metode u usporedbi visine s ostalom djecom, radi se rendgen kosti, gleda se obiteljska povijest, rade se takozvani testovi provociranja izlučivanja hormona rasta. Nakon što se utvrdi da hormon rasta za visinu nije najbolji, kreće se s ranijim liječenjem.

Kako se liječe djeca koja imaju navedeni problem? Danas je na hrvatskom tržištu registrirana injekcija koja se koristi u liječenju navedenog deficita. Važno je navesti da zdravstveno osiguranje pokriva navedeno liječenje za djecu do 18 godina. Deficijencija se može pojaviti i kod odraslih i to osobito nakon ozlijede mozga, zračenja glave, bolesti hipofize, ali u većini slučajeva se ono nastavlja još iz dječje dobi. Hormon rasta za visinu, točnije liječenje njime se odvija nakon potrebnih potraga i nakon razgovora sa liječnikom.

Hormon rasta za visinu i gdje navedeni hormon najviše nalazimo?

Osim gore navedenog stanja, postoji i stanje koje nazivamo višak hormona rasta. Iako je riječ o rijetkom poremećaju, ukoliko se on pojavi kod osobe može znatno utjecati na dijelove mozga i vida. Pojavljuje se kod odraslih i kod djece, kod odraslih dolazi do zadebljanja kostiju dok kod djece ono uzrokuje gigantizam. Hormon rasta za visinu se danas primjenjuje u liječenju i isto tako kao “dodatak”.

Hormon rasta za visinu, točnije sami hormon rasta se danas isto tako upotrebljava u sportu radi svojih anaboličkih sastojaka, povećanje mišićne mase, snage te smanjenja masnoće. Važno je naglasiti da je njegova zloupotreba danas ilegalna u sportskim natjecanjima, ali moguće je koristiti ga privatno u navedene svrhe. Danas se zapravo mnogi interesiraju za hormon rasta radi postizanja boljih rezultata i radi bolje izgradnje mišićne mase. Važno je naglasiti da takav oblik uzimanja hormona ima nuspojave i može uvelike djelovati na zdravlje osobe kada se on prestane koristiti.

Tagovi:

Somatodrol - za ekstremnu čvrstoću mišića

Povećava razinu testosterona i HGH-a.

  • veći postotak mišića
  • više energije
  • bolje definirano tijelo
  • brži rezultati