Kako se sadi i uzgaja Hibiskus – biljka za vrt, terasu i sobu

Zanimljivosti

Kako se sadi i uzgaja Hibiskus - biljka za vrt, terasu i sobu

Kako se sadi Hibiskus

Način na koj se sadi i uzgaja Hibiskus je pomalo složen, no uz prave uvjete lak i jednostavan. Kada saznate kako se brinuti za ovu biljku i kako ju točno treba uzgajati, mnogo ćete godina imati prekrasne cvjetove ove biljke. Većina ljudi koja uzgaja hibiskuse u teglama, odlučuje se upravo na tegle upravo jer se tako lakše brinuti za njih.

Dakle, odgovor na pitanje kako se sadi i uzgaja Hibiskus jest u teglama kako bi ih se lakše zbrinulo na preniskim temperaturama koje svakako ne bi preživjele u vrtovima. S obzirom na to kakvo je vrijeme vani u hladnim zimskim mjesecima, možete unositi i iznositi biljku u teglama ovisno o uvjetima koji joj više gode.

Biljkama je nakon sadnje svaki dan potrebno minimalno šest sati izloženosti sunčevoj svjetlosti. Kada je sunce najjače i kada je jako vruće, ipak sklonite biljku sa direktne sunčeve svjetlosti kako se ne bi sasušila. Kada sadite biljku hibiskusa u teglu, potrebno je biljci ostaviti dovoljno mjesta za širenje korijena i zbog dobre drenaže. natopljenosti i lakšeg upijanja vode i hranjivih tvari iz zemlje.

Uzgoj Hibiskus biljke

Da biste imali sve najbitnije upute kako se sadi i uzgaja Hibiskus, morate znati sve o temperaturama koje podnosi, kako zalijevati biljku te kako je nahraniti gnojivima. Kada nastojite uzgajati hibiskuse, morate imati na umu kako cvjetovi hibiskusa najbolje opstaju na osrednjim temperaturama do najviše 30 stupnjeva Celzijevih.

Tokom ljeta, biljke hibiskusa je najbolje držati na otvorenom, ali ne i na previsokoj temperaturi i na direktnom izlaganju suncu oko podneva kada je sunce najjače. No, kada vrijeme zahladi i temperature padnu značajno, potrebno je biljku unijeti u unutrašnji prostor kako bi se spriječilo smrzavanje.

U fazi cvjetanja, to je najbitnije da znate kod toga kako se sadi i uzgaja Hibiskus, da je potrebno biljku zalijevati više no inače. Kada je toplije vrijeme potrebno je svakodnevno zalijevati biljku hibiskusa, no kada vrijeme zahladi, biljka će trebati manje vode pa je potrebno biljku zalijevati samo kada se zemlja osuši u tegli. Uzgajanje biljke hibiskusa obuhvaća i redovno gnojenje jer to je potrebno za bogate i lijepe cvjetove. U zemlji, biljka hibiskusa treba puno hranjivih tvari za opstanak i uzgoj.

Koje vrste Hibiskus biljke odabrati

Prije odabira otkrijete sve o tome kako se sadi i uzgaja Hibiskus. Ovaj cvijet pripada rodu sljezova koji pripada jednoj od stotine vrsta uključujući drveće, grmove, cvjetove trajnica i kratkotrajnih cvjetova. Kao i sve biljke koje pripadaju toj vrsti one dolaze iz toplijih krajeva, točnije tropskih krajeva. To je vrsta koju se može pronaći u vrtnim centrima, cvjećarnama, rasadnicima i slično.

Hibiskus se uzgaja zbog njegove veličine i jedinstvene boje cvijeta, pa će prema tome i biti vaš odabir za vrstu koju želite. Ovaj prekrasan i egzotičan cvijet je kratkog vijeka i nakon što procvjeta, njegov cvijet se zatvori i otpadne. Struktura koja podupire cvijet je prianjajućeg ovalnog oblika sa obje strane, ona također uvene i otpadne par dana nakon što otpadne cvijet.

Ova je vrsta odlična biljka za kuću, ali i za vrt. Hibiskusi nisu trajnice i ne mogu izdržati zimu pa ih je najbolje uzgajati u teglama kako bi ih se moglo unijeti u kuću prije no što temperature krenu ispod nula Celzijevih stupnjeva.

Tagovi: