Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva

 

Hemoroidi vanjski – uzrok, simptomi i liječenje

Sponzorirano

Hemoroidi vanjski - uzrok, simptomi i liječenje

Hemoroidi vanjski i kako nastaju?

Hemoroidi su nabubrene spužvice ispunjene krvlju koje ne predstavljaju neku veliku opasnost po naše zdravlje, ali svakako mogu narušiti kvalitetu svakodnevice. Hemoroidi nastaju radi pojačanog pritiska u donjem dijelu zdjelice, a česti su u trudnoći, kod pretilih ljudi i kod raznih kroničnim bolesti. Razlikujemo dvije vrste hemoroida: hemoroidi unutarnji i hemoroidi vanjski. Medicina ih tako klasificira premda se samo radi o stupnju iste bolesti odnosno dijagnoze. Hemoroidi vanjski su treći i četvrti stadij, a karakterizira ih bol pri defekaciji, bol pri sjedenju i osjećaj nedovoljne ispražnjenosti. Neovisno o stadiju hemoroida, lijek je uvijek isti – promijeniti životne navike, poglavito prehranu i pričekati da se povuku. Kod vanjskih hemoroida bol je prisutnija nego kod unutarnjih najviše radi brojnih živčanih završetaka koji se tamo nalaze. To nećemo zamijetiti kod unutarnjih hemoroida koji nisu oku vidljivi i nalaze se u unutarnjem dijelu anusa. U ovome tekstu govorimo više o tome štu uzrokuje hemoroide općenito i kako spriječiti njihov nastanak.

Hemoroidi vanjski – sklonost hemoroidalnoj bolesti

Doktori govore da je najveći rizični faktor za razvijanje hemoroidalne bolesti neuredno pražnjenje. Brzo obavljanje wca i požurivanje stolice može Vas dovesti do ovakvih problema. Ipak, to nije jedini faktor – hemoroidalni pacijenti često jedu hranu siromašnu vlaknima ili unose više alkoholnih pića u organizam. Oni koji imaju sklonost razvijanju ove bolesti moraju obratiti posebnu pozornost na svoju prehranu i životne navike. Hemoroidi vanjski mogu se lako razviti kod takvih pojedinaca ukoliko ne obraćaju pažnju na svoje opće zdravlje. Ono što treba napomenuti jest da je liječenje ove bolesti svedeno isključivo na mijenjanje životnih navika, poglavito kod prehrane. Organizmu možemo pomoći olakšati probavne zadaće hraneći se namirnicama koje se lako probavljuju i koje ne nose veliki stres za naš probavni trakt. Premda je naše tijelo dizajnirano da probavi jako puno različite hrane, oni kojima su hemoroidi vanjski poznati trebaju obratiti posebnu pozornost na svoje prehrambene navike. Hemoroidi kod kroničnih bolesti su zasebna vrsta i o njima nećemo elaborirati u ovome tekstu.

Hemoroidi vanjski – kako ih spriječiti?

Možda se već može naslutiti koji je odgovor na ovo pitanje. Kad su u pitanju hemoroidi, ne postoji tableta koju ćete progutati i nikada više iskusiti bolove pri defekaciji. Da biste se zaštitili od razvijanja hemoroidalne bolesti, potrebno je uvesti stalne promjene u svojim prehrambenim navikama. Prvenstveno se radi o smanjivanju unosa hrane poput sladoleda, čipsa, gaziranih sokova, alkohola i brze hrane. Promovira se veći unos hrane bogate vlaknima (mahunarke, kruh od cjelovitih žitarica itd. ) i bogate vitaminima i mineralima. Povrće poput paprike, luka, tikvica, mrkve, salate, kupusa i sličnog je ključno u suzbijanju ove dijagnoze. Njihova laka probavljivost pomoći će Vašem organizmu da se oporavi. Hemoroidi vanjski neće više biti Vaš problem niti u budućnosti ukoliko te promjene odlučite zacementirati u svoju rutinu. Brze i kratkoročne promjene manje su efikasne od postepenih i dugotrajnijih. Kod probavnih promjena potrebno je ne u startu odmah srezati sve što smo voljeli jesti, već postepeno se navikavati na novi način života – u tom slučaju hemoroidi vanjski više neće biti Vaš problem.

Tagovi:

Gelarex - za učinkovito liječenje hemoroida

Bol i svrbež nestaju za 5 do 10 minuta

 • Zaustavlja krvarenje bez rizika
 • Olakšanje nakon prve upotrebe
 • Higijenski i prikladno za upotrebu
 • Učinkovit tretman za hemoroide
 • Smanjuje otekline i upale
 • Ubrzava regeneraciju oštećenog tkiva