Glukoza u urinu – uzrok, simptomi i liječenje

Gluconol - dvostruki udar protiv dijabetesa

Gluconol stabilizira razinu šećera i normalizira proizvodnju inzulina
 • Povećava proizvodnju inzulina
 • Štiti od visokog šećera
 • Prevencija hipoglikemije
 • Vraća funkciju jetre i gušterače
 • Normalizira ugljikohidratnu razmjenu
 • Stabilizira razinu šećera
 • Normalizira metabolizam
Glukoza u urinu - uzrok, simptomi i liječenje

Zašto se mjeri glukoza u urinu

Test glukoze u urinu standardan je postupak kada se sumnja na dijabetes kod pacijenta. Glukoza je tip šećera koji u tijelu nastaje kada tijelo prerađuje ugljikohidrate koje unosimo u tijelo. Glukoza u tijelu je sasvim normalna pojava no samo ako je u regularnim razinama. Ako vaš liječnik sumnja na nastanak dijabetesa, vrlo vjerojatno će vas poslati na testiranje s kojim se može ustvrditi kolika vam je glukoza u urinu. Ako testovi pokažu da je razina glukoze iznad standardnih mjera, to može biti znak nekih težih zdravstvenih problema koje nikako ne bi smjeli zanemarivati. Problemi koji nastaju kao posljedica prevelike razine glukoze u tijelu mogu dovesti do težih komplikacija ako se ne tretiraju. Ako testovi pokažu da je glukoza u urinu na prevelikoj razini to može biti jedan od ukazatelja da patite od dijabetesa. Dijabetes je najčešći razlog iza povišene razine glukoze u tijelu jer ova tegoba utječe na upravljanje razinom glukoze u tijelu.

Glukoza u urinu i veza sa dijabetesom

Početni znaci dijabetesa nisu uvijek toliko primjetni. Ljudi najčešće odu radi nevezanih tegoba do svojeg liječnika osobne prakse pa tek nakon opisivanja aktualnih simptoma ih liječnik odluči poslati na daljnja testiranja. Neki od najčešćih simptoma povišene razine glukoze u tijelu su umor, zamagljen vid i pretjerana žeđ. Ako vas svakodnevno muče ovakvi simptomi, svakako posjetite liječnika koji vas može uputiti na relevantno testiranje s kojim će se ustvrditi postoje li ozbiljniji problemi u pozadini. Dijabetes nikako nije bolest koju bi trebali olako shvatiti. Danas se relativno lako liječi no ako se ostavi netretiran, dijabetes dovodi do dugoročnih komplikacija koje uključuju oštećenje živaca ili zatajenje bubrega. Glukoza u urinu jedan je od najsigurnijih pokazatelja nastanka dijabetesa pa se stoga redovito koristi kao pouzdan test za određivanje dijabetesa kod pacijenata. Osim kao indikator dijabetesa, ako se testira glukoza u urinu može se ustvrditi koja je aktualna razina šećera u krvi kod osobe koja se već liječi za dijabetes.

Glukoza u urinu i kako se liječi

Vaš liječnik vas može poslati na testiranja koja uključuju određivanje kolika je glukoza u urinu iz različitih razloga no to nije automatski razlog za brigu. Samo testiranje je izrazito jednostavno jer sve što trebate napraviti je dati uzorak svog urina u plastičnoj čašici. Testiranje se može izvršiti čak i u ordinaciji vašeg liječnika opće prakse bez da morate odlaziti u neke specijalizirane ordinacije. Rezultati se dobivaju kroz svega nekoliko minuta tako da nema ni predugačkog čekanja. Kada se testira glukoza u urinu postoje dvije mogućnosti. Ili vam je razina glukoze u normalnim gabaritima pa nemate brige ili je povišena što je jasna indikacija dijabetesa. Ako se ustanovi da imate dijabetes, nema potrebe za očajavanjem jer se ovo stanje danas može jednostavno i efikasno tretirati. Postoji dijabetes tip 1 i dijabetes tip 2. Tip 1 znači da ćete trebati svakodnevno uzimati inzulin za normalno funkcioniranje tijela dok tip 2 najčešće zahtjeva promjenu nekih životnih navika i gubitak prekomjerne tjelesne težine.


Tagovi:

Gluconol - dvostruki udar protiv dijabetesa

Gluconol stabilizira razinu šećera i normalizira proizvodnju inzulina
 • Povećava proizvodnju inzulina
 • Štiti od visokog šećera
 • Prevencija hipoglikemije
 • Vraća funkciju jetre i gušterače
 • Normalizira ugljikohidratnu razmjenu
 • Stabilizira razinu šećera
 • Normalizira metabolizam