Gdje se proizvodi argeta pašteta

Gdje se proizvodi argeta pašteta

Što je i gdje se proizvodi Argeta pašteta?

Malo je prehrambenih proizvoda na ovim prostorima koji su toliko prepoznatljivi i rasprostranjeni kao Argeta pašteta. Ovaj brend, koji se danas može pronaći gotovo u svakom kućanstvu diljem jugoistočne Europe, sinonim je za kvalitetu, dugotrajnost i tradiciju. Kada se postavi pitanje gdje se proizvodi Argeta pašteta, mnogi se iznenade činjenicom da, iako se radi o proizvodu koji je izuzetno popularan u Hrvatskoj, njezino glavno podrijetlo je slovensko. Argeta pašteta potječe iz Slovenije, gdje se nalazi i glavno proizvodno središte, no tijekom godina proizvodnja se proširila i na druge zemlje kako bi se zadovoljila rastuća potražnja. Kada se postavi pitanje gdje se proizvodi Argeta pašteta, sama marka Argeta pripada prehrambenoj kompaniji Atlantic Grupa. Argeta se ističe i raznovrsnošću okusa te pažljivim odabirom sirovina. Proizvodnja uključuje najkvalitetnije vrste mesa, poput pilećeg, purećeg, goveđeg ili ribljeg, a proces proizvodnje temelji se na načelu bez konzervansa i aditiva. Zbog toga je Argeta postala omiljena među potrošačima. Kroz desetljeća se brend razvio u simbol pouzdanosti i tradicije, a neizostavni aluminijski poklopac i prepoznatljivo narančasto pakiranje postali su sinonim za vrhunsku paštetu.

Gdje se proizvodi Argeta pašteta danas?

Kada govorimo o samom procesu proizvodnje, Argeta proizvodi prema najvišim međunarodnim standardima kvalitete. Glavni proizvodni pogon gdje se proizvodi Argeta pašteta smješten je u Izoli u Sloveniji. Ondje se primjenjuju napredne tehnologije sterilizacije i termičke obrade koje jamče dugotrajnost proizvoda bez potrebe za dodavanjem konzervansa. Međutim, kako bi se povećali kapaciteti i osigurala svježina u različitim regijama, otvorili su se dodatne tvornice. Gdje se proizvodi Argeta pašteta danas je i u tvornici u Hadžićima kod Sarajeva, u Bosni i Hercegovini. Tvornica u BiH otvorena je 2008. godine, a danas je jedan od najmodernijih pogona za preradu mesa u ovom dijelu Europe, opremljena sofisticiranim sustavima kontrole kvalitete. Proces proizvodnje Argete započinje pažljivim odabirom sirovina, koje dolaze isključivo od provjerenih dobavljača. Meso se zatim kuha i melje u kontroliranim uvjetima, a potom miješa s pažljivo odabranim začinima i prirodnim dodacima koji stvaraju prepoznatljiv Argetin okus. Nakon što se masa homogenizira, puni se u aluminijske posudice i zatvara sterilnim poklopcima.

Gdje se proizvodi Argeta pašteta u svijetu?

Njezina kvaliteta i prepoznatljiv okus osvojili su tržišta diljem svijeta, od zapadne Europe pa sve do Bliskog istoka i Sjeverne Amerike. Atlantic Grupa, kao vlasnik brenda, kontinuirano širi svoje proizvodne i distribucijske kapacitete, a upravo je širenje jedno od glavnih razloga zbog kojih se postavlja pitanje gdje se proizvodi Argeta pašteta u globalnom kontekstu. Osim što se proizvodi u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, Argeta se izvozi u više od trideset zemalja, uključujući Austriju, Njemačku, Švedsku, Švicarsku i zemlje Beneluksa. Kako bi se zadovoljile visoke međunarodne norme, tvornice su certificirane prema najstrožim standardima sigurnosti hrane, poput IFS (International Food Standard) i HACCP sustava. S obzirom na uspjeh i stalno rastuću potražnju, Atlantic Grupa i dalje ulaže u razvoj novih pogona i tehnologija. Postoje planovi za dodatna ulaganja u modernizaciju postojećih tvornica gdje se proizvodi Argeta pašteta, ali i otvaranje novih kapaciteta izvan regije. Osim tradicionalnih mesnih varijanti, Argeta se posljednjih godina istaknula i inovativnim linijama proizvoda, poput primjerice Argeta Veggie i Argeta Exclusive.


Tagovi: