Gdje jesti u Dubrovniku

Gdje jesti u Dubrovniku

Turistički vodiči preporučuju gdje jesti u Dubrovniku

Turistički vodiči mogu dati najbolje preporuke gdje jesti u Dubrovniku kada vas vode kroz ovaj povijesni grad. Turistički vodiči poznaju svaku ulicu, svaki restoran i jako dobro znaju što preporučiti i ono što preporuče doista će vrijediti posjetiti. Znamo da su neka mjesta u Dubrovniku skupa no mogu se pronaći i restorani koji su izuzetno kvalitetni s bogatom gasto ponudom i pristojnom cijenom.

Restoran Sesame se nalazi izvan centra Dubrovnika i svakako je mjesto koje treba posjetiti i gdje jesti u Dubrovniku. U prizemlju Atlant centra nalazi se restoran Mezzanave koji u svojoj ponudi ima mesne i riblje specijalitete, te odličan veliki izbor hrvatskih, ali i stranih vina. Obiteljski restoran Bistro 49 se nalazi na Kantafigu u blizini autobusnog kolodvora i trajektnog pristaništa pa se možete okrijepiti mediteranskom hranom ako ste upravo stigli u Dubrovnik.

Za marendu će vam preporučiti Bistro Glorijet koji nudi lokalne proizvode, te morske plodove i riblje specijalitete. Ako ste ljubitelj kamenica pronaći ćete ih po preporuci turističkog vodiča u Buffet Kamenice koji je autohtoni restoran dubrovačkog grada.

Gdje jesti u Dubrovniku od jutra do večeri

Šetajući dalmatinskim uličicama, kalama u ranojutarnjim satima svoju jutarnju kavu možete popiti u Cogito Coffee Shopu nakon čega možete nastaviti šetati dok ne ogladnite i krenete u potragu za doručkom. Gradska kavana Arsenal vam također može ponuditi i jutarnju kavu i doručak na Stradunu poznat po poširanim jajima s lososom i Hollandaise umakom, Egg Royale i svježe cijeđeni sok po izboru. Bar in one LOKAL, ali i Fratellos vam također mogu ponuditi odličan doručak prije nego nastavite obilaziti staru jezgru grada Dubrovnika.

No gdje jesti u Dubrovniku konkretan obrok ako ste ljubitelj pizza za preporučiti su pizzeria Castro, Oliva i Nico's Trattoria, ali i pizzeria Papillon i restoran Maskerton. Nećete se iznenaditi kad naiđete i na sushi restoran u Oyster & Sushi Bar Bota, te azijski restoran Umi Teppanyaki koji se nalazi u hotelu Rixos.

Ljubiteljima lokalnih specijaliteta koji se pitaju gdje jesti u Dubrovniku mediteranska jela odgovor daje restoran Kiosk. No, ako želite Michelinovu preporuku svakako obiđite restoran Stara Loza i restoran Nautika, te Restoran 360 koji se nalazi na samim zidinama za predivnu večeru pod zvijezdama i pogledom na pučinu.

Gdje jesti u Dubrovniku tradicionalna jela

Gdje jesti u Dubrovniku tradicionalna jela i domaće riblje specijalitete, jer doći u ovaj prekrasan grad i ne okusiti domaća jela koja su tradicija dubrovačke gastronomije. Prirodne ljepote, povijesne građevine, mediteranski mirisi, te tradicionalna jela nešto je što ćete pamtiti cijeli život.

Restoran Konavoski dvori su odličan izbor gdje jesti u Dubrovniku tradicionalna jela koji se nalazi izvan samog grada u mjestu Konavoska polja, ponudit će vam domaći pršut i sir, mladu janjetinnu, teletinu ispod sača, pastrve na žaru iz rijeke Ljute, te domaće pečeni kruh. Restoran Konavoski Komin ćete pronaći u Veljom Dolu koje vam također može ponuditi domaće specijalitete.

Dalmatinsku gastro ponudu ima i restoran Komin, a i restoran Konoba Konavle u svojoj ponudi ima autohtone dalmatinske specijalitete u ugodnoj atmosferi i prekrasnim pogledom na panoramu planina i mora. Iako se ovi restorani nalaze izvan centra grada isplati vam se iznajmiti automobil i obići ova mjesta jer ćete osjetiti pravu dalmatinsku domaću hranu koju nećete lako zaboraviti.


Tagovi: