Gastal tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Gastal tablete - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Kako djeluju Gastal tablete

Gastal tablete su lijekovi koje se koristi kada osoba ima pretjerano lučenje kiselosti iz želuca. Želučana kiselina može biti vrlo neugodna kada se diže iz želuca i može izazvati puno probavnih problema. Ovaj lijek se upotrebljava za neki kratki period, nije namijenjen za dugotrajno korištenje. Lijek smanjuje simptome kiseline koja se javlja iz želuca i smiruje žgaravicu.

Lijek je namijenjen odraslim osobama, ali i djeci starijim od 12 godina. Međutim ukoliko imate neke bolesti poput zatajenje bubrega, ili ste alergični na soli aluminija i magnezija koji su osnovni sastojak ovog lijeka, te ako imate nisku razinu fosfata u krvi, hipofosfatemiju ne preporučuje se uzimanje Gastala.

Gastal tablete se ne smiju trošiti dugotrajno, odnosno kada popijete jednu kutiju u šest dana za redom nemojte kupovati sljedeću kutiju već se obratite liječniku, jer ukoliko se situacija ne smiri moguće je da se radi o ozbiljnijem stanju poput karcinoma u probavnom sustavu, a nastavak korištenja ovog lijeka može samo prikriti moguću ozbiljniju bolest.

Gastal tablete nuspojave

Gastal tablete nikako nemojte uzimat na svoju ruku bez savjetovanja sa liječnikom u sljedećim situacijama: ako ste trudni ili dojite, ako imate bolesti bubrega, ukoliko je vaša tjelesna masa jako smanjena, te postoji nedostatak fosfata. Također, ovaj lijek se ne preporučuje djeci mlađoj od 12 godina.

Ujedno Gastal tablete mogu utjecati na druge tablete koje trošite i smanjiti njihovo djelovanje, na primjer tablete za srce i krvni tlak, tablete za anemiju, kod liječenja malarije, raznih bolesti kostiju, tuberkuloze, raznih infekcija, kod liječenja Parkinsonove bolesti, liječenja štitne žlijezde, kod nekih lijekova za liječenja psihičkih bolesti, te kod liječenja povišenih masnoća u krvi. Svakako je potrebno posavjetovati se sa liječnikom.

Ukoliko se držite preporučene doze uzimanja ovog lijeka ne bi trebale postojati nuspojave, no kao i kod svakog lijeka moguće su alergijske reakcije, te povećanje magnezija u krvi, no to su vrlo rijetke nuspojave. Rijetko ali moguće su pojave mučnina, zatvora, proljeva, bolova u trbuhu, smanjenje fosfata u krvi ili povećanje aluminija u tijelu kao dodatne nuspojave.

Gastal tablete iskustva i kolika je cijena

Osobe koje su koristile Gastal tablete posvjedočit će koliko su ove tablete učinkovite i brzo djeluju. Kiselina iz želuca se može dignuti uslijed nekog jela koji ne odgovara vašem organizmu i potrebno vam je trenutno smirenje. Žgaravica koju osjećate kao da vas peče cijelo ždrijelo također može djelovati poprilično nelagodno, a Gastal tablete će vam pružiti instant rješenje i olakšanje.

No, ukoliko vam se učestalo događa pojava kiseline i žgaravice ukoliko pazite što jedete i pijete ovaj lijek vam ne bi trebao biti dugotrajno rješenje. Ovaj lijek je namijenjen za kratkotrajno liječenje, nikako da ga trošite dulje vrijeme i odgađate posjet liječniku jer vaše tegobe ne prolaze.

Kako se ovaj lijek može nabaviti u ljekarnama bez recepta na vama je da budete savjesni prema svom zdravlju i koristite ovaj lijek prema uputama. Cijena ovog lijeka nije visoka i kreće se oko 50-tak kuna, no može se pronaći i jeftinije ovisno u kojoj ljekarni kupujete ovaj lijek.

Tagovi: