Folbella – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Folbella - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Folbella - primjena i djelovanje

Folbella tablete su lijek koji sadrži djelatnu tvar folnu kiselinu. Folna kiselina je esencijalna tvar koja igra važnu ulogu u proizvodnji i održavanju zdravih stanica u tijelu. Također je ključna u procesu sinteze DNA i RNK, koji su neophodni za normalan rast i razvoj stanica. Folbella tablete se koriste za prevenciju nedostatka folne kiseline u organizmu. Nedostatak folne kiseline može dovesti do različitih zdravstvenih problema, uključujući anemiju, probleme s rastom, srčanožilne bolesti, probleme s trudnoćom i drugo. Osim toga, folna kiselina se koristi i za potporu normalnom rastu i razvoju tijela te održavanju zdravlja mozga. Djelovanje lijeka se sastoji u nadoknađivanju nedostatka folne kiseline u tijelu. Folna kiselina se apsorbira u tankom crijevu i nakon toga distribuira u krvotok, gdje djeluje na različite procese u tijelu. To uključuje sintezu i obnovu stanica, podizanje imunološkog sustava, održavanje zdravlja krvnih stanica i drugo. Tablete se preporučuju ženama koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje, jer folna kiselina ima ključnu ulogu u pravilnom razvoju fetusa i može smanjiti rizik od različitih poremećaja u fetalnom razvoju, uključujući probleme s neuralnom cijevi. Također se preporučuju i osobama s povećanim rizikom od nedostatka folne kiseline, kao što su osobe s poremećajima probavnog sustava, alkoholičari, osobe koje uzimaju određene lijekove i drugo.

Folbella - upute i nuspojave

Folbella tablete se obično uzimaju jednom dnevno, za vrijeme obroka ili nakon njega. Tabletu trebate popiti uz čašu vode. Doziranje ovisi o individualnim potrebama, ali uobičajena doza za odrasle osobe je 1 tableta dnevno. Za žene koje planiraju trudnoću ili su u ranom stadiju trudnoće, preporučena doza je 400-800 mikrograma dnevno, a nakon prvog tromjesečja preporučena doza je 600-800 mikrograma dnevno. Važno je pridržavati se uputa liječnika ili farmaceuta. Ne smijete povećavati ili smanjivati dozu lijeka bez savjetovanja s liječnikom. Kao i svi lijekovi, tako Folbella tablete mogu izazvati nuspojave, no one su vrlo rijetke. Najčešće nuspojave su mučnina, povraćanje, proljev, smanjeni apetit i alergijske reakcije poput osipa ili svrbeža kože. U rijetkim slučajevima, uzimanje folne kiseline u visokim dozama može dovesti do simptoma kao što su nadutost, grčevi, teškoće s disanjem i visoka razina šećera u krvi. Ako primijetite bilo kakve nuspojave nakon uzimanja ovih tableta, obratite se svojem liječniku.

Folbella - cijena i iskustva

Folbella tablete se trebaju držati podalje od pogleda i dohvata male djece. Nakon što ovim tabletama istekne rok trajanja, ne smijete ih više dalje koristiti zbog mogućih nuspojava. Isto tako, ako se promijeni izgled tableta, nemojte ih više upotrijebiti. Lijek čuvajte na sobnoj temperaturi, te ih držite podalje od direktne sunčeve svjetlosti i vlage. Djelatna tvar ovog lijeka je folna kiselina, te jedna tableta sadrži 5 miligrama ove djelatne tvari. Uz to, sadrži i druge pomoćne tvari kao što su to laktoza hidrat, silicijev dioksid, celuloza te koloidni bezvodni magnezijev stearat. Folbella tablete su dostupne u pakiranjima od po 20,30 i 100 tableta u kutiji, te se mogu kupiti u svim ljekarnama po povoljnoj cijeni uz predočenje liječničkog recepta. Što se tiče iskustva drugih pacijenata koji su isprobali ovaj lijek, mnogi su imali pozitivna iskustva te im je pomoglo kod tretiranja nedostatka folne kiseline i poticanje apetita kod pacijenata.


Tagovi: