Financiranje iz eu fondova

Financije

Financiranje iz eu fondova

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 05.06.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kakvo financiranje iz EU fondova može biti

Financiranje iz EU fondova je način na koji Europska Unija osigurava financijska sredstva za mnoge projekte i njihov razvoj. Takvo financiranje dostupno je samo ako se ta financijska sredstva troše na ono za što su namijenjena. Ne smije biti skrivenih namjera niti ikakvih ilegalnih radnji sa tim financijskim sredstvima. ionako je to nemoguće jer su financijska sredstva koja se koriste u tu svrhu konstantno pod nadzorom.

Financiranje iz EU fondova moguće je u obliku bespovratnih sredstava, u obliku jamstava, zajmova, subvencija, vlasničkog kapitala i nagrada pobjednicima u sklopu projekta Obzor. Bespovratna se sredstva uzimaju djelomično financiranjem iz Europske Unije, a djelomično financijskim sredstvima dobivenima pomoću javnog natječaja.

Financijska sredstva iz EU fondova koja se tretiraju kao subvencije dodijeljene su upravljanju nacionalnim ili regionalnim javnim tijelima. Dok se zajmovi, financijska sredstva i jamstva koja idu vlasnicima tvrtki dobivaju kao potpora programa Europske Unije. U svakom se slučaju dobro raspitajte može li baš vama pomoći financiranje iz fondova Europske Unije.

Financiranje iz EU fondova i upravljanje njime

Financiranje iz EU fondova potrebno je shvatiti ozbiljno i stvarno ta financijska sredstva iskoristiti za taj postupak, program ili projekt za koji su namijenjena. Ta se financijska sredstva kontroliraju i važno je naglasiti kako ih se i može jedino upotrebljavati za ono čemu su namijenjeni. Financiranje iz EU fondova mže biti primijenjeno na različite načine. Samim time, o tome ovisi i na koji se način može upravljati tim financijskim sredstvima.

Njima se može upravljati izravno kada financijska sredstva imaju oblik bespovratnih sredstava za neke posebne projekte, a do njih možete doći podnošenjem zahtjeva. Upravljanje financijskim sredstvima može biti podijeljeno, a to se provodi kada su u pitanju europski strukturni i investicijski fondovi.

Financijskim sredstvima se može upravljati i neizravno kada sredstvima upravljaju zadužena tijela na državnoj ili regionalnoj razini, a ne Europska Unija. Takvo financiranje naziva se subvencijama i za to se možete prijaviti putem odgovarajućih obrazaca ovisno o projektu ili programu koji imate u planu pokrenuti.

Tko može dobiti pravo na financiranje iz EU fondova

Informirajte se o tome što sve vam se može ponuditi za financiranje iz EU fondova i što vam je potrebno za prijavu na takav natječaj. Ako ste zainteresirani za bilo kakvo financiranje iz EU fondova koje bi vam pomoglo u planiranju i ostvarenju vaših projekata. Bilo bi odlično da, prije no što se odlučite za tu opciju, potražite stručno savjetovanje i stručno vodstvo koje će vam pomoći kod ostvarivanja EU projekata.

Sve što trebate učiniti je dobro isplanirati čitav postupak prije nego zatražite financijska sredstva od Europske Unije. Financijska sredstva Europske Unije mogu dobiti javna tijela, znanstvenici, mladi poduzetnici, poduzeća, neprofitne organizacije, poljoprivrednici i mnogi drugi. Sama priprema za prijavu za financiranje mora biti temeljita i potrebno je pažljivo razraditi plan realizacije.

Potražite stručne osobe za savjete ili barem kontaktirajte nekoga tko se time bavi ako ne želite potražiti stručno savjetovanje. Svako saznanje o takvom iskustvu će vam biti dobrodošlo. No, pripazite na svaku stavku zbog koje bi vaše financiranje iz fondova Europske Unije kao projekt mogao propasti ako se ne držite dogovorenog plana.

Tagovi: