Escontral direkt – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Escontral direkt - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Escontral direkt - primjena i djelovanje

Escontral direkt je lijek za alergije koji se koristi za liječenje simptoma alergije, kao što su to kihanje, curenje iz nosa, svrbež nosa ili nepca, te crvenilo, svrbež i suzenje očiju. Escontral direkt sadrži aktivni sastojak desloratadin koji pripada grupi antihistaminika H1 receptora, koji se koriste za ublažavanje simptoma alergije. On djeluje tako da blokira djelovanje histamina, koji je prirodna tvar u tijelu koja uzrokuje simptome alergije. Histamin se oslobađa kada tijelo dođe u kontakt s tvarima na koje je osjetljivo, kao što su pelud, prašina, kućne grinje, životinjska dlaka i određena hrana. Desloratadin se brzo apsorbira iz probavnog sustava i dostiže najvišu koncentraciju u krvi otprilike tri sata nakon uzimanja tablete. Učinkovitost lijeka traje do 24 sata nakon jedne doze. Lijek se obično uzima jednom na dan, bilo ujutro nakon buđenja ili navečer prije spavanja. Doza lijeka dakako može varirati, ovisno o raznim faktorima, poput dob pacijenta, težini simptoma i drugim faktorima.

Escontral direkt - upute i nuspojave

Escontral direkt tablete se uzima jednom na dan uz čašu vode. Preporučuje se popiti lijek svaki dan u isto vrijeme za najbolji učinak. Tabletu može popiti ujutro ili navečer. Doza lijeka ovisi o dobi pacijenta, težini simptoma i drugim faktorima, pa je važno slijediti upute svojeg liječnika. Kao i kod svakog drugog lijeka, tako i kod Escontral direkt tableta se mogu pojaviti neki neželjeni učinci. Nuspojave lijeka mogu varirati od osobe do osobe. Najčešće nuspojave su umor, suha usta, glavobolja, pospanost, mučnina i vrtoglavica. Ove nuspojave su obično blage i prolaze same od sebe. Međutim, ako se simptomi ne poboljšaju ili se pogoršaju, važno je se javiti svojem liječniku opće prakse. Rijetko kada se mogu pojaviti ozbiljnije nuspojave poput alergijskih reakcija, oticanja lica, usana, jezika ili grla, poteškoća s disanjem i osipa. Ako se pojave bilo kakve nuspojave ili neželjene reakcije, važno je odmah obavijestiti svojeg liječnika. Također je važno da se pridržavate uputa svog liječnika ili farmaceuta u vezi s doziranjem i upotrebom lijeka kako biste smanjili rizik od nuspojava i povećali učinkovitost lijeka.

Escontral direkt - cijena i iskustva

Escontral direkt tablete se treba čuvati na suhom i tamnom mjestu daleko od sunčeve svjetlosti pri temperaturi do maksimalnih 30 stupnjeva Celzijeva. Lijek se treba držati u njegovom originalnom pakiranju u kojemu je i došao. Držite lijek izvan pogleda i dohvata male djece kako ne bi se slučajno predozirale lijekom. Lijek se ne smije više dalje koristiti nakon što im istekne rok trajanja. Ukoliko ne znate do kraja vrijede tablete, datum roka trajanja je navedeno na samoj kutiji lijeka. Escontral direkt tablete se mogu kupiti na recept u svakoj ljekarni. Bitno je se držati uputa koje Vam je dao liječnik. Ako niste sigurni kako uzimati lijek, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. Cijenu lijeka možete saznati u ljekarni, no ona je vrlo prihvatljiva te dopunsko osiguranje Vam može pokriti trošak kupovine lijeka. Iskustva drugih korisnika koji su isprobali navedeni lijek su više nego zadovoljavajuća te im pomaže kod smanjenja simptoma alergija.


Tagovi: