Escontral – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Escontral - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Escontral - primjena i djelovanje

Escontral je lijek koji se koristi u liječenju alergijskih reakcija i njenih simptoma. Ublažava alergijski rinitis, poput peludne groznice ili alergije na grinje, te smanjuje njegove simptome kao što su to kihanje, svrbež nosa ili nepca, curenje nosa, svrbež, suzenje očiju i crvenilo. Isto tako se ovaj lijek može koristiti kod ublažavanja simptoma vezanih uz kroničnu idiopatsku urtikariju, poput osipa i svrbeža. Svaka Escontral tableta je obložena filmom i sadrži 5 miligrama djelatne tvari desloratadin. Uz spomenutu djelatnu tvar, također ovaj lijek sadrži i određene pomoćne tvari. U jezgri tablete se nalazi celuloza, mikrokristal, magnezijev oksid, laktoza, hipromeloza, bezvodna, cinkov stearat, 4000 CR i preželatinirani škrob. U filmu ovojnice tablete se nalaze titanijev dioksid, hipromeloza, Opadry plava boja 03B90819, makrogol 400 i boja Indigocarmine E132. U nastavku članka ćemo Vam otkriti kako se uzima ovaj lijek, koje su mu moguće nuspojave kod primjene i gdje se može kupiti ovaj lijek.

Escontral - upute i nuspojave

Escontral se uzima oralno, u obliku tableta. Preporučena doza je 5 miligrama jednom dnevno, obično ujutro na prazan želudac ili tokom obroka. Liječnik može prilagoditi dozu ovisno o individualnim potrebama i stanju pacijenta. Lijek se primjenjuje kod djece starije od 12 godine i odraslih osoba. Kao i svaki lijek, tako i Escontral tablete mogu kod osoba izazvati određene nuspojave. Moguće nuspojave su mučnina, povraćanje, proljev, bol u trbuhu, umor, glavobolja, vrtoglavica, nesanica, tjeskoba, nervoza, promjene raspoloženja, suha usta, bol u mišićima i zglobovima, a ponekad se mogu pojaviti i kožni osipi. Rijetko se mogu javiti palpitacija, bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, proljev, vrtoglavica, ubrzano kucanje srca i abnormalni test funkcije jetre. Važno je obratiti se liječniku ako se pojave bilo kakve nuspojave ili ako se simptomi pogoršaju. U slučaju ozbiljnih nuspojava, liječnik može preporučiti smanjenje doze ili prekid terapije. Također, važno je konzultirati se s liječnikom o mogućnosti nuspojava i interakcija s drugim lijekovima prije uzimanja ovog lijeka.

Escontral - cijena i iskustva

Escontral lijek se treba držati na temperaturi do 30 stupnjeva Celzijeva. Treba se držati u njegovom originalnom pakiranju što dalje od svjetla. Također, lijek se treba čuvati van dohvata, ali i pogleda, od male djece. Nakon isteka njegovog roka trajanja, lijek se ne smije više dalje koristiti. Ukoliko ne znate gdje pronaći datum isteka roka trajanja, nalazi Vam se na samom pakiranju od lijeka. Escontral dolazi u pakiranju od 30 tableta u kutiji, te su pakirane u blister pakiranjima. Svaka tableta sadrži 5 miligrama djelatne tvari, te su obložene filmom i imaju utisnuto slovo D na jednoj strani. Lijek se može kupiti jedino u ljekarni, i to na recept koji Vam je izdao liječnik. Cijena lijeka je veoma prihvatljiva te može biti pokriveno jednim dijelom od strane dopunskog zdravstvenog osiguranja. Iskustva drugih ljudi koji su isprobali ovaj lijek za tretiranje alergijskoj rinitisa su više nego pozitivna i mnogi su osjetili značajno smanjenje simptoma.


Tagovi: