Epsom sol gdje kupiti

Epsom sol gdje kupiti

Što je Epsom sol?

Gorka sol ili Epsom sol je magnezijev sulfat heptahidrat. Navedeni mineral je danas poznat radi svojeg višestrukog djelovanja, osobito na području ljepote i vrtlarstva. Zašto je Epsom sol popularna? Ona se najčešće koristi u vodi za kupanje, njena kupka pomaže u uklanjanju stresa, omekšava kožu, ublažuje bolove. Njenom primjenom osobe mogu liječiti akne, bradavice, kurje oči, gljivične infekcije, suhu kožu, neugodne mirise. Osim u ljekovite svrhe, ova sol se često koristi i u vrtlarstvu te lončarstvu.

Vrtlari vole ovu sol jer često pomaže ružama da imaju bolji cvat, a u lončarstvu se dodaje kako bi povećala elastičnost gline. Epsomova sol je prepoznatljiva kao gorka sol, no važno je naglasiti da ona zapravo nije sol, već je prirodan mineralni spoj magnezija te sulfata. Radi svoje građe, ova sol ima mnoge blagotvorne zdravstvene, i kozmetičke učinke, ali se često koristi i za zdravlje biljaka. Njenom svakodnevnom primjenom mogu se primijetiti brojne prednosti.

Za što se koristi Epsom sol?

Ova sol najčešće se koristi u osobnoj njezi. Za što se sve može koristiti Epsom sol? Kao laksativ - Redovito uzimanje može utjecati na zatvor i omekšati stolicu. Iz tijela izbacuje sve nakupljene toksine i teške metale. Opušta um i tijelo - Kupka može umiriti i opustiti mišiće, a uz par kapi eteričnog ulja djeluje pozitivno na um. Smatra se kako će ova kupka smanjiti razinu kortizola i tako minimalizirati stres. Njega kože - Gorka sol svakako ima antibakterijsko te umirujuće djelovanje na kožu. Često se koristi kao piling.

Njega kose - Magnezij sulfat pomaže u postizanju željenog volumena. Koristi se uz regenerator. Epsom sol je također veoma poželjna i u njezi biljaka. Biljke isto tako trebaju magnezij kako bi bile zdrave i rasle. Magnezij se smatra veoma važnim makronutrijentom za fotosintezu. Zahvaljujući njemu biljke stvaraju hranu i opstaju. Osim navedenog, ova sol je također korisna jer pomaže biljkama da stvre važne proteine te enzime. Najotpornije i najzdravije biljke su one koje imaju pravilnu količinu svih esencijalnih hranjivih sastojaka.

Gdje se može kupiti Epsom sol?

Radi svoje široke primjene Epsom sol je dosta tražena. Gdje kupiti? Gorku sol možemo kupiti u bilo kojoj ljekarni ili u trgovinama s prirodnim proizvodima. Sama cijena će varirati ovisno o veličini pakiranja te namjeni. Želite li koristiti Epsom sol za vanjsku primjenu, tada ćete za pakiranje od 1200 g izdvojiti oko 9,49 €. Da li ima razlike u gorkoj soli? Ne. Gorka sol ima svestranu upotrebu i ona se može koristiti za zdravlje i ljepotu, za održavanje biljaka, pa čak i kao sredstvo za čišćenje.

Nema potrebe za kupovinom zasebnih soli. Epsomska sol se opisuje kao gorka sol i ona je prirodna anorganska tvar koja izvorno dolazi iz grda Epsom u Engleskoj, odakle i ime. Danas ona ima svestranu primjenu u našim domaćinstvima. U vrtu ju možemo koristiti kao gnojilo za biljke koje traže veću potrebu za magnezijem. U kupaoni ju možemo koristiti kao opuštajuću kupku ili kao njegu za kožu i kosu. Ova sol je također odlična za čišćenje svih staklenih, keramičkih te metalnih površina u domu.


Tagovi: