Efikasna zamka za Ose: Potrebne su vam samo dvije stvari kako bi mogli bezbrižno uživati u ostatku dana!

Zanimljivosti

Efikasna zamka za Ose: Potrebne su vam samo dvije stvari kako bi mogli bezbrižno uživati u ostatku dana!

Što privlači ose u naš dom?

Svatko od nas voli provoditi vrijeme vani kada dođe lijepo vrijeme, no zabavu nam mogu pokvariti dosadni kukci kao što su muhe, krpelji, komarci te, naravno, i ose. Ovi nametnici rade više štete nego koristi, te nam mogu zaista zagorčati život u svakome smislu. Posebice ose koje ne napadaju samo ljude i životinje, već ujedno mogu napraviti ozbiljnu štetu našem domu. One stvaraju dom u svemu što je napravljeno od drveta, poput ograde, krova, namještaja i slično. Ujedno se one znaju zavlačiti u aute, prozore i svugdje gdje pronađu prorez ili rupu.

Zbog toga ih nitko ne voli jer se svugdje gura, a ujedno su jako dosadne i napasne. Također, kada osa osjeti prijetnju, ona ubada, a njezin ubod može biti jako bolan i čak opasan ako imate alergiju na ubode. Nitko ne voli kada nam osa uleti u dom, a posebice kada vam krene zujati iznad glave. Zato ćemo vam reći u nastavku članka kako možete s jednostavnim trikom ih se riješiti jednom i zauvijek!

Kako izbaciti ose van iz kuće?

Vjerojatno se i vama to već dogodilo da kada ste tokom ljetnih dana ostavili otvoreni prozor ili balkonska vrata da vam je uletjela osa, ili više njih. Većina nas u tom trenutku uhvati panika te pokušavamo na sve mile načine se riješiti ose, no bez uspjeha. S drugim kukcima nije to problem, no ose mogu biti jako tvrdoglave i uporne, te nam ne daju mira samo tako. U njihovom slučaju nema jednostavnog rješenja kod izbacivanja iz kuće, te morate primijeniti druge taktike kako da ih se jednom i zauvijek riješite, te da vam više ne stvaraju probleme.

Prvo je bitno znati kako da vam ubuduće ne uletavaju u vaš dom. Bitno je da tokom vrućih dana da ne ostavljate otvorene prozore i balkone. Naravno, to je gotovo pa nemoguće primjenjivati, posebice kada bude vruće. No, zato možete staviti mrežicu preko prozora i vrata kako biste mogli imati sve otvoreno, a da vam opet ništa uleti. Također, bitno je da ne ostavljate nikakvu hranu na otvorenom, jer to inače privlači sve moguće kukce.

Jednostavan trik s kojim će ose nestati iz vašega doma!

Ose možete na razne načine otjerati iz vašega doma, i to bez puno problema. Mnogi misle da je gotovo pa nemoguće se riješiti osa, no zapravo i nije tako nemoguće. Jedno od prvih načina vam je kroz korištenje mirisnih biljki ili pak eteričnih ulja. Mjesto gdje vam često dolaze ose možete poprskati s mješavinom vode i eteričnog ulja u omjeru 1 na prema 5. Od biljki i eterična ulja koja su dobra kod otjerivanja kukaca su citronela, majčina dušica, karanfil i geranijum. Postoji još jedan način kako da se uspješno riješite osa su da napravite zamku.

Odrežite vrh plastične boce na kojemu je čep, i zatim to okrenite naopačke. Zatim, podmažite unutarnji dio s eteričnim uljem po rubu poklopca, a u sredini ostavite mamac, bilo nešto slatko poput voća ili komad mesa. Objesite tu zamku za drvo ili ogradu gdje najčešće boravite, i vidjeti ćete rezultat već nakon par dana!

Tagovi: