Dualtis – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Dualtis - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Dualtis i za što se koristi?

Dualtis se sastoji od visoko pročišćenih omega 3 polinezasićenih masnih kiselina. Lijek će se primarno koristiti za snižavanje te liječenje povišenih vrijednosti masnoće u krvi (triglicerid i kolesterol). Za koga je navedeni lijek primjeren? Za osobe koje nisu postigle zadovoljavajuće rezultate s primjenom drugih metoda liječenja - terapija + primjerena dijeta. Dualtis nije primjeren za osobe koje pate od alergijskih reakcija ili preosjetljivosti na omega 3 masne kiseline, soju, kikiriki ili druge sastojke koji su navedeni kao dio lijeka.

Liječnik će posebne mjere opreza uputiti sljedećim osobama: Onima koji su nedavno imali operaciju ili imaju zakazan termin operacije, onima koji su nedavno iskusili traumu/ozljedu, onima koji imaju problema s bubrezima, onima koji pate od nekontrolirane šećerne bolesti, onima koji pate od oboljenja jetre, onima koji pate od alergijske reakcije na ribu. Ukoliko se nešto od navedenog odnosi na vaše zdravstveno stanje, tada ste dužni liječnika obavijestiti o tome. Iskrena komunikacija između vas i vašeg liječnika može pridonijeti uspješnijem liječenju bolesti ili stanja.

Dualtis primjena i mjere opreza

Navedeni lijek će se propisati odraslim osobama koje pate od povišene masnoće u krvi. Nije primjeren za liječenje djece i adolescenata do 18 godina. Da li se Dualtis može uzimati uz druge lijekove? Potrebno je obavijestiti svog liječnika ako ste trenutno na drugoj terapiji. Uzimanje lijekova protiv zgrušavanja krvi uz navedeni lijek može dovesti do drugačije krvne slike. Lijek se može koristiti kod liječenja starijih osoba i trudnica, no preporučuje se opreznost i dodatno liječničko savjetovanje. Kako će se uzimati Dualtis? Pravilno uzimanje lijeka propisat će vam vaš liječnik ili ljekarnik.

Preporučene doze su: Dvije kapsule dnevno, prema uputama liječnika. Ukoliko se ne postignu rezultati s navedenom dozom, ona se može povećati na maksimalno četiri kapsule dnevno. Kapsule će se progutati uz čašu vode, najbolje uz obrok kako bi izbjegli kasnije probavne tegobe. Trajanje liječenja određuje liječnik. Važno: Nikada nemojte na svoju ruku mijenjati svoju terapiju. Bilo kakvo povećanje, smanjenje ili ukidanje liječenja može dovesti do razvoja težih zdravstvenih stanja. Ako postoji sumnja na lijek najbolje je konzultirati se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Dualtis iskustva i liječenje

Osobe koje trenutno uzimaju Dualtis u svrhu smanjenja povišene masnoće u krvi navode kako osjećaju djelovanje lijeka. Važno je naglasiti da se iskustva mogu razlikovati, ponajviše radi drugih terapija i vrsti dijete na kojoj je osoba. Uzimanje navedenog lijeka uzrokuje nuspojave. Moguće su alergijske reakcije kod osoba koje pate od alergije na sastojke lijeka. Ukoliko primijetite sljedeće nuspojave prestanite s uzimanjem lijeka i zatražite liječničku pomoć: Oticanje cjelokupnog lica, oticanje jezika i usana, oticanje jezika i grla, poteškoće kod gutanja i disanja, osip koji svrbi.

Osobe koje se liječe navedenim lijekom navode sljedeće nuspojave: Problemi s probavom, nadutost, podrigivanje, vjetrovi, žgaravica, mučnina i povraćanje. Ako primijetite bilo kakvu promjenu prilikom liječenja obratite se liječniku. Sve nuspojave koje se pojavljuju primjenom navedenog lijeka moguće je pronaći na uputama o lijeku. Navedeni lijek se dobiva na liječnički recept, može biti dodatna ili samostalna terapija. Cijena pakiranja 28 x 1000 mg iznosi 8,46€ uz doplatu 6,42€.

Uz propisan lijek, liječnik vam može dati i novi plan prehrane kako bi rezultat lijeka bio što djelotvorniji. Djelovanje lijeka bi se trebalo pokazati unutar par dana/tjedana. Kako će se čuvati Dualtis? Navedene su sljedeće metode čuvanja lijeka: Navedeni lijek čuvajte van dohvata djece, čuvajte na temperaturi do 25 stupnjeva, nemojte zamrzavati, nemojte upotrebljavati lijek nakon isteka roka valjanosti koji je naveden na kutiji ili bočici.


Tagovi: