Državni praznici

Državni praznici

Državni praznici, 2021 godina i praznici

Iako smo već dobru većinu 2021 godine pregazili, mnogi se još pitaju koji su to Državni praznici u ovoj godini. 2021 godina nije bila najsretnija godina kada pričamo o mogućnostima spajanja praznika i slobodnih dana, no oni najuporniji i željni odmora su uspjeli iskombinirati svoje slobodne dane. Svake godine imamo određene praznike koje svi jedva čekamo, no važno je naglasiti kako ti praznici ne padaju svake godine na isti dan. Ako određeni praznik pada u nedjelju nikako ga ne možete iskoristiti, dok ako je u petak ili ponedjeljak mogućnost spajanja svakako postoji. Najnoviji prijedlog zakona je da ako blagdan pada za vikend da se ne radi idući radni dan. Ovakav prijedlog je zapravo na snazi u više od 85 zemalja. Državni praznici se ne mijenjaju, ali dani pod koje padaju su tako različiti iz godine u godinu, što često zna pružiti nezadovoljstvo radnicima i samim poslodavcima. Iako 2021 godina nije bila najbolja za iskorištavanje i spajanje dana, nade se ulažu u dolazeću 2022 godinu.

Državni praznici, kalendar praznika

Kako provjeriti popis praznika u određenoj godini? Vrlo jednostavno, dovoljno je da samo u internet pretraživanje upišete Državni praznici i pojavit će vam se popis svih praznika u godini kao i na koji dan oni padaju, točnije otvoriti će vam se Kalendar neradnih dana i praznika. Ovo omogućuje mnogima od nas da već unaprijed možemo planirati svoje slobodno vrijeme i preduhitriti kolege na poslu ili šefa. U 2021 godini od 14 blagdana njih 6 je upravo palo pod subotu ili nedjelju. I dok je to donijelo veselje onima koji nažalost rade posao u kojima je i vikend radni dan, mnogi koji imaju slobodne vikende nisu ostali oduševljeni. 2021 godina je bila toliko smiješna u pogledu rasporeda blagdana da je i sami 1. 5 koji se obilježava kao Praznik rada padao na subotu. Najveći blagdani oko kojih većina spaja dane i iskorištava zastarjeli godišnji su svakako Nova godina, Sveta tri kralja, Uskrs, Božić. Početkom svake godine prvo što mnogi pretražuju na internetu su svakako Državni praznici kako bi se znali spremiti na godinu koja ih očekuje.

Državni praznici, preostali blagdani u 2021 godini

I dok su blagdani/praznici raspoređeni na način kako bi mnogi od nas mogli dobiti malo potrebitog predaha od posla, 2021 godina ima nešto drugo u planu. Po završetku ljeta ne postoje praznici kojima bi se mogli veseliti, što znači da su Rujan i Listopad mjeseci koji ne sadrže niti jedan praznik. Prvi državni praznik tako dolazi 1. 11 kada se obilježava dan Svih Svetih koji pada u ponedjeljak. Zatim 18. 11 slijedi Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata koji pada u četvrtak. Zatim opet slijedi period bez praznika do pogađate 25. 12 kada je na redu Božić koji pada u subotu i Sv. Stjepan koji je 26. 12 u nedjelju. Po onome što nam kaže kalendar kada utipkamo Državni praznici, mjesta za neko pretjerano veselje i nema, no gdje ima volje ima i načina kako iskoristiti navedene dane. Ako vas već sada zanima tematika Državni praznici za 2022 godinu, tada vam donosimo vijest da od 14 praznika samo njih 4 padaju za vikend, što u usporedbi s 2021 godinom daje puno više mjesta za spajanje slobodnih dana i uživanju u slobodnom vremenu.


Tagovi: