Dopisivali se godinama, a onda je uslijedio šok: Osoba kojoj je slala poruke sve vrijeme je sjedila pored nje

Dopisivali se godinama, a onda je uslijedio šok: Osoba kojoj je slala poruke sve vrijeme je sjedila pored nje

Sve je započelo kada je ona poslala prve poruke njemu

U današnjem modernom dobu, mnogi od nas se dopisuju preko poruka putem bilo neke aplikacije ili pak društvene mreže. Osim što se možemo na taj način održavati komunikaciju s našim voljenima ili prijateljima, isto tako možemo upoznati i posve nove i uzbudljive osobe. Postoje vam razne aplikacije za upoznavanje osoba, a ujedno i preko društvenih mreža možete upoznati nove ljude, čak i ponekad posve slučajno i neočekivano. No, iako su poruke praktične jer možete na brzinu nešto reći odnosno možete sve napisati što želite, problem je u tome što ne možete uvijek biti 100 posto sigurni da je to osoba za koju se predstavlja, posebice ako nikada do sada biste tu osobu upoznali uživo. 42-godišnja Kirat Azi iz Londona je započela razmjenjivati poruke s jednim muškarcem koji je bivši dečko od njezine sestrične, te joj se prvi njoj javio preko društvenih mreža kako bi ju pitao za savjet kako da obnovi njihovu vezu.

Dugo su izmjenjivali poruke preko društvene mreže

Kako su sve više si slali poruke, tako su oni postajali sve bliskiji tokom period od 5 mjeseci. Njezin dečko joj se zvao Bobi koji je radio kao doktor i živio je u Australiji, te su se zbog sličnih mišljenja i stavova su se zbližili i na kraju zaljubili u jedan u drugoga. Svakodnevno su komunicirali i stalno su si slali poruke jedan prema drugome. Naravno, kada pričate s nekime svakodnevno i zaljubljeni ste preko ušiju u tu osobu, htjeli biste napokon i upoznati tu osobu i napokon moći zagrliti i poljubiti tu osobu te voditi razgovor uživo. No, kod slučaja između njih dvoje kada god su dogovarali svoj prvi susret uživo, uvijek bi nešto iskrsnulo, i to pretežito od strane Bobija. Stalno je pronalazio izlike zbog čega se ne može sastati s njom uživo. Jednom joj je čak rekao da ima srčani udar i da je zbog toga završio u bolnici.

Osoba koja je slala poruke nije osoba koja je ona mislila da je

S daljnjom komunikacijom između Kirat i Bobija, stvari su se sve više zakomplicirale te je situacija postala sve čudnija, te je Kirat počela sumnjati u njega. Kada god je Kirat preko poruke pitala Bobija nešto vezano uz njegov život ili ga pitala o razlogu zbog čega, oni bi odmah zauzeo obrambeni stav, te je čak krenuo prijetiti sa samoubojstvom. Kako su izmicale godine i njihov se odnos i razgovor vodio samo kroz poruke, Kirat je odlučila sama istražiti da vidi u čemu je stvar i zbog čega se on ponaša kako se ponaša. Unajmila si je privatnog detektiva, te je nakon par mjeseci istrage saznala da je Bobi pravi čovjek, no da on niti ne zna tko je ona niti joj je ikada poslao poruku. Osoba koja je ukrala njegov identitet i njegove fotografije je zapravo je bila cijelo to vrijeme u njezinom blizini. Ta osoba je bila ni više ni manje nego njena sestričina. Malo je za reći da je Kirat bila totalno šokirana. Prema njenoj izjavi, ovo je utjecalo i na njeno zdravlje, njenu karijeru, njenu obitelj, društveni život i prijatelje, te joj je oduzela 10 godina njenoga života. Ovo je bio jedan od najdugotrajnijih i složenijih slučajeva online prevare.


Tagovi: