Dohrana za bebe

Dohrana za bebe

Što je dohrana za bebe

Dohrana za bebe je prerađeno kravlje mlijeko kako bi ga bebe mogle konzumirati. Dohrana dolazi u obliku praha dehidriranog mlijeka koje se treba pomiješati sa vrućom vodom kako bi se prah otopio. Na tržištu postoje različite marke dohrane za bebe, pa im je stoga i namjena različita. Kada kupujete dohranu za svoju bebu imajte na umu da dohrana za novorođenče nije istog sastava kao i za bebu od jedne godine starosti ili bebu od 6 mjeseci. Razlika je u sastavu same hrane koja je prilagođena dobi bebe.

Dohranu za bebu možete kupiti i u gotovom obliku koju beba može odmah konzumirati i tu ne trebate miješati sa vrućom vodom. Uglavnom su takve dohrane više cijene nego one u prahu i količinski ih je manje. Praktične su za putovanja jer u tim trenucima niste u mogućnosti ukuhavati vodu.

Još je jedna pozitivna strana dohrane u prahu, a to je da ima dulji rok trajanja i možete je u okviru tog roka davati svojoj bebi bez brige. Dohrana za bebe gotovom obliku je u tekućem stanju i nakon otvaranja će trebati brzo potrošiti jer se brzo kvari.

Što sadrži dohrana za bebe

U kojem god obliku kupili, dohrana za bebe sadrži mnoge hranjive tvari potrebne vašoj bebi za normalan rast i razvoj. U odnosu na dojenje razlika je što formula nikako ne može zamijeniti dojenje. Dojenjem beba dobiva imunitet od majke, primajući to prirodnim putem. Na primjer, ukoliko je majka imala prehladu i doji svoje dijete, dijete dobiva imunitet za borbu protiv prehlade jer je majka razvila imunitet.

Dohrana za bebe u sebi sadrži hranjive tvari i proteine potrebne vašoj bebi. Takva je dohrana posebno rađena za male bebe koje trebaju dobiti nutrijente za pravilan rast i razvoj. Sama dohrana treba biti bebama lako probavljiva. Bebe, pogotovo novorođenčad, u prvih nekoliko mjeseci ili tjedana života imaju grčeve što ih jako uznemirava te remeti san i bebama i roditeljima.

Dohrana za novorođenčad se daje bebama sve dok ne prijeđu na krutu hranu u cijelosti. Računajte da novorođenčad nema dovoljno razvijen probavni sustav da probavi dohranu koja je predviđena za bebe sa više mjeseci starosti, pa stoga pripazite da bebi dajete dohranu u skladu sa bebinoj dobi.

Dohrana za bebe i promjena dohrane

Promjena dohrane za bebe je moguća i u velikoj većini ne bi trebala izazvati nikakve probleme kod vaše bebe. Dohrana za bebe postoji sa mnogim različitim formulama koje su skup hranjivih tvari korisnih za vašu bebu. Ukoliko vi kao roditelji, bebin pedijatar ili patronažna sestra, smatrate da vašoj bebi ne odgovara dohrana za bebe kojom ste ju hranili, jer dijete ima grčeve ili nedovoljno dobiva na kilaži, uvijek je možete promijeniti. dohranu.

Dohrana za djecu može biti napravljena od kravljeg, ovčjeg ili kozjeg mlijeka. Izbor mlijeka nije toliko važan koliko je važno da to mlijeko mora biti pasterizirano.

Bilo koju vrstu dohrane možete pronaći u ljekarnama, trgovinama, drogerijama ili na provjerenim web stranicama kao što su web ljekarne, web baby trgovine putem interneta. Koju god formulu odabrali za dohranu svoje bebe, uvijek imajte na umu da dohrana treba sadržavati sve potrebne hranjive tvari i da na ambalaži stoji certifikat koji potvrđuje zdravstvenu ispravnost proizvoda.


Tagovi: