motion free

Cardio Life - čuvajte srce zdravim

Prva pomoć za bolesti srca i krvnih žila

  • pomaže u jačanju i čišćenju stijenki krvnih žila
  • pomaže u otapanju kolesterolskih plakova
  • pomaže u sprječavanju komplikacija
  • pomaže u normalizaciji krvnog tlaka

 

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola

Sponzorirano

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola češnjak

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola su zapravo zdrave namirnice koje zasigurno imamo u svom domu. Češnjak je jedna od najzdravijih namirnica koja je poznata od davnina u liječenju brojnih bolesti i prevencija još više bolesti ako se redovito konzumira. Nezdrava prehrana puna namirnica životinjskog podrijetla, te proizvodi od prerađenog šećera, pržena i pohana hrana, uz nedostatak tjelesne aktivnosti dovest će i mladi organizam do povišenog kolesterola.

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola koji sadrže češnjak pomoći će u snižavanju kolesterola i reguliranju visokog krvnog tlaka. Na taj način će se unaprijed spriječiti kardiovaskularne bolesti i stvaranje krvnih ugrušaka koji mogu biti uzrok srčanog i moždanog udara koji mogu dovesti do smrtnih ishoda. Češnjak je najzdraviji u sirovom stanju kada nije prerađen, no čak i kad ga upotrebljavate u kuhanju uvijek ga dodajte na kraju kuhanja kako bi se sačuvalo što više zdravih nutrijenata koje češnjak sadrži, a koji blagotvorno djeluju na ljudski organizam.

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola đumbir

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola đumbir je odličan izbor za rješavanje kolesterola. No, đumbir ima brojna ljekovita svojstva jer ne samo da otklanja loši kolesterol i trigliceride on povoljno djeluje i na snižavanje visokog krvnog tlaka, te na taj način prevenira kardiovaskularne bolesti. Izuzetno je dobar za probavni sustav jer ubrzava metabolizam, rješava refluks, žgaravice i mučnine.

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola đumbir imaju i protuupalna svojstva te će u cijelom organizmu štititi organe od raznih upalnih procesa. Naročito dobro utječe na bakterije koje su štetne za ljudsko zdravlje poput E. coli i bacillus. Osobe koje boluju od dijabetesa jako dobro znaju da im đumbir pomaže u snižavanju šećera u krvi i da đumbir može spriječiti nastanak hiperglikemije.

Đumbir izuzetno dobro utječe na jačanje imuniteta jer svojim antioksidativnim djelovanjem izbacuje toksine, kolesterol, trigliceride i masnoće iz ljudskog tijela, jača organizam, poboljšava cirkulaciju te gori masne naslage te tako pomaže u procesu mršavljenja. Jačanjem organizma utjecat će i na zdravu kosu i zdravu kožu koje će izgledati blistavo i zdravo.

Ostali dodaci prehrani za snižavanje kolesterola

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola su i druge namirnice koje su nam lako dostupne i nisu skupe a izuzetno su zdrave i povoljno utječu na snižavanje kolesterola i masnih naslaga u krvnim žilama.

Dodaci prehrani za snižavanje kolesterola su i zob koji svojim beta-glukanima biljnog podrijetla u startu smanjuje mogućnost apsorpcije kolesterola te na taj način sprječava da se loši kolesterol taloži u krvnim žilama. Ječam i integralne žitarice, kao i mahunarke ubrzavaju rad metabolizma te poboljšavaju rad probavnog sustava. Mahunarke bogate vlaknima također sprečavaju taloženje kolesterola.

Sezonska povrća sadrže vlakna biljnog podrijetla neutraliziraju slobodne radikale i onemogućavaju LDL lošem kolesterolu da se taloži u krvnim žilama. Orasi, jabuke, kruške, jagode, grožđe i agrumi utječu na metabolizam i snižavaju loši kolesterol, a dižu razinu dobrog kolesterola. Riba bogata omega-3 masnim kiselinama, losos i plava riba je izvor zdravih masti koje će protuupalno djelovati na krvne žile i smanjivati razinu kolesterola u krvnim žilama.

Tagovi:

motion free

Cardio Life - čuvajte srce zdravim

Prva pomoć za bolesti srca i krvnih žila

  • pomaže u jačanju i čišćenju stijenki krvnih žila
  • pomaže u otapanju kolesterolskih plakova
  • pomaže u sprječavanju komplikacija
  • pomaže u normalizaciji krvnog tlaka