DealVision - univerzalne naočale s prilagođenom dioptrijom

Jednostavne, prikladne, jeftine, pouzdane

  • podešavanje dioptrije
  • dvostruke leće
  • lagani okvir
  • udoban dizajn

Dioptrijske naočale – cijena i gdje kupiti

Sponzorirano

Dioptrijske naočale - cijena i gdje kupiti

Dioptrijske naočale i sve što trebate znati o njima

Naočale su danas svakako najlakši način da se isprave refrakcijske greške na očima. Dioptrijske naočale danas dolaze u različitim veličinama, s različitim okvirima i dodatnim zaštitnim premazima. Postoje više tipova leća koje možemo odabrati za naočale. Dioptrijske leće imaju ulogu korigirati kratkovidnost ili dalekovidnost kod osobe, dok multifunkcionalne leće služe za korekciju prezbiopije, točnije izoštravaju naš vid. Važno je napomenuti i bifokalne leće koje korigiraju vid pri čitanju u donjem djelu leće, dok se gornja leća fokusira na korekciju vida pri gledanju u daljinu.

Ovdje još nailazimo na trifokalne leće koje imaju tri razna žarišta na leći, točnije one se mogu fokusirati na pogled u daljinu, sredinu i blizinu. Progresivne leće funkcioniraju kao bifokalne, ali karakterizira ih nježniji prijelaz između žarišta pogleda. Sigurno se pitate kako znati koje dioptrijske naočale vama trebaju? Na pregledu očiju ukoliko se ustanovi potreba za naočalama doktor će vam sve objasniti. Vaša zadaća će jedino biti odabrati mjesto gdje ćete kupiti naočale, i odabir izgleda navedenih naočala.

Dioptrijske naočale i njihova kupnja

Recimo da ste upravo dobili recept za svoje naočale i sada se pitate gdje kupiti svoje dioptrijske naočale? One se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama, online trgovinama, ljekarnama. Gdje ih je najbolje kupiti? Ne postoji pravi odgovor na ovo pitanje, jer ovo striktno ovisi o vašim željama za izgled naočala kao i potrebama. Ako želite jednostavnost i uštedu onda je online naručivanje naočala svakako najbolja opcija, ali ako ipak želite određeni savjet i pomoć kod odabira svojih naočala, tada su optike najbolji izbor.

Ukoliko vam je ovo možda prvi put da ste se susreli s nošenjem naočala, tada je optika najbolji izbor. Mnogi smatraju kako dioptrijske naočale moraju biti velike i neprivlačne, što nije slučaj. Danas mnoge optike u ponudi imaju razne oblike i debljine naočala, što ne samo da vam može minimalizirati “traumu” nošenja naočala, već vam isto tako mogu pružiti jedinstvenost. Kupnja dioptrijskih naočala svakako nije lak pothvat, ali ukoliko želite izvući najbolje od svojih budućih naočala tada je najbolje da se posvetite traženju onih pravih.

Dioptrijske naočale i njihova ponuda

Online trgovine nude veliki izbor u odabir okvira, dok je u optici ovaj odabir nešto manji. Okvir je uz leće sastavni dio naočala, i mnogi smatraju kako bi upravo on trebao biti jedinstven. Odabir okvira za dioptrijske naočale nije lagan posao, točnije on se ne odabire samo po njegovoj debljini, boji, uzorku, nego i po obliku vašeg lica. Ukoliko odete u optiku stručni tim će vas detaljno savjetovati i uputiti u odabir, a ako ćete kupovinu obavljati online, tada je poželjno da to bude na stranicama koje nude virtualno ogledalo kako bi mogli vidjeti kako vam naočale stoje.

Ono na što također morate obratiti pozornost je razmak zjenica radi čistog pogleda preko leća naočala. Dolaskom u optiku s receptom za dioptrijske naočale djelatnik će izmjeriti razmak vaših zjenica ukoliko on ne piše na receptu. Online trgovina ne nudi ovu mogućnost i to je svakako minus. Naravno, razmak možete izmjeriti i sami pomoću ravnala, ali to nije profesionalno obavljen posao i može kasnije utjecati na vaše naočale i kako vi vidite kroz njih. Cijena samih naočala će ovisiti o vašim željama i potrebama, ali osnovna cijena samih naočala se kreće već od 400 kuna.

Tagovi:

DealVision - univerzalne naočale s prilagođenom dioptrijom

Jednostavne, prikladne, jeftine, pouzdane

  • podešavanje dioptrije
  • dvostruke leće
  • lagani okvir
  • udoban dizajn