Destilirana voda za rakiju gdje kupiti

Destilirana voda za rakiju gdje kupiti

Destilirana voda za rakiju se ne kupuje bilo gdje

Proizvođači rakije znaju da bi vam nerazrijeđena rakija mogla čak i spržiti grlo, ovisno o postotku alkohola i zato je svi, manje ili više razrjeđuju i to isključivo destiliranom vodom iako neki to razrjeđivanje rade i sa demineraliziranom vodom no te dvije vode nemaju isti stupanj čistoće. Destilirana voda se prodaje u trgovačkim lancima i benzinskim pumpama, apotekama, no destilirana voda za rakiju se ne kupuje bilo gdje, jer ono što je dobro za akumulator nije dobro za rakiju.

Ni ono što je dobro za vašu peglu na paru ili usisivač na paru, nije dobro za vašu rakiju. Najbolja destilirana voda za rakiju je ona iz apoteke, ali je nešto skuplja i u nešto manjim pakiranjima, no postoje online ljekarne koje prodaju i veća pakiranja, na vama je da samo potrebne količine naručite na vrijeme, da vam stignu točno kada pečete rakiju i kada vam ta destilirana voda treba, ako ne želite da dodatkom sumnjive demineralizirana voda zamuti vašu rakiju.

Destilirana voda za rakiju je dobra, samo ako je dobra i za lijekove

Destilirana voda se koristi često za punjenje akvarija, no to nije dobro jer su iz nje izvučeni svi minerali i mikronutrijenti koji trebaju vašim ribama, razmnožavanje mahovina i algi sprječavate redovnim čišćenjem, kvalitetnim filterima i redovnom izmjenom vode. Isto tako rakiju ne možete razrjeđivati običnom vodom, jer rakija je čisti destilat, a destilirana voda za rakiju je dobra, samo ako je dobra i za lijekove, jer ono što je sigurno u medicini, dobro je i za vašu rakiju.

Destiliranu vodu ljudi ponekada koriste i za sobno cvijeće no to nije dobro za vaše cvijeće jer su mikronutrijenti i drugi mikroelementi cvijeću potrebni kao i ribama u akvariju ili čovjeku u pitkoj vodi. Iznimno se destilirana voda može koristiti u terarijima kada plijesan napadne biljke, ali to je kratkotrajna upotreba. Destilirana voda za rakiju se može naručivati u posebnim web trgovinama s brzom dostavom u manjim ili većim pakiranjima i tako se snabdijevaju čak i veći proizvođači rakije.

Destilirana voda za rakiju se kupuje na provjerenim mjestima

Ako se destilirana voda ne može upotrijebiti u medicinske svrhe, onda nije dobra ni za razrjeđivanje rakije, ako nije dobra za lijekove, nije dobra ni za rakiju koja se u narodu također smatra lijekom i često je podloga za mnoge tinkture i ostale prirodne lijekove. Destilirana voda za rakiju ima različite cijene koje ovise o proizvođaču, ali i distributeru, kao i količinama, odnosno litražom u pojedinim pakiranja, veća pakiranja je uvijek isplativije kupiti, višak nećete baciti.

Zanimljivo je i za zapamtiti da demineraliziranu vodu ne bi trebali ulijevati u rakiju, ali destilirana voda za rakiju se može koristiti za razrjeđivanje rakije i ako vam je ostane možete je uliti i u akumulator i u peglu na paru ili neke druge uređaje na paru. Ako kupite veće pakiranje destilirane vode i ne potrošite sve, višak možete upotrijebiti za pravljenje prirodne kozmetike, prirodnih osvježivača i dezifincijensa u kućanstvu i naravno za spravljanje prirodnih lijekova.


Tagovi: