Da li sirutka razrjeđuje krv

Da li sirutka razrjeđuje krv

Sirutka eliksir zdravlja

Sirutka je nusproizvod u proizvodnji sireva, kisela kod pravljenja svježeg sira i slatka kod pravljenja mekih, tvrdih i polutvrdih sireva kada se siri sirilom. Ova tekućina sadrži 93% vode, od ostatka najveći dio je laktoza oko 4,5%, te prirodni proteini 1%, a bogata je mineralnim tvarima i vitaminima koji su topivi u vodi. Sadrži kalcij, fosfor, magnezij, te najviše je zastupljen vitamin B2, ali i ostali bitamini B kompleksa. Proteini koji se nalaze u sirutki su albumini i globulini izuzetno su lako probavljivi i potiču izgradnju mišića, tope masna tkiva pa pomažu kod mršavljenja, poboljšavaju imunitet jer čiste tijelo od toksičnih tvari, snižavaju krvni tlak, snižavaju loš kolesterol i trigliceride, a djeluju i antikancerogeno.

Sirutka je za ljudski organizam jako dragocjena tekućina jer pomaže kod probavnih problema, pomaže u obnovi stanica, sprečava osteoporozu, poboljšava rad bubrega, pomaže kod odmaščivanja jetre i regenerira jetru. Ujedno s obzirom da obiluje esencijalnom aminokiselinom triptofan utječe pozitivno i na san i regulira nesanicu, te općenito poboljšava raspoloženje i otklanja umor.

Da li sirutka razrjeđuje krv

Sirutka čisti ljudski organizam od masnoća, regenerira jetru i poboljšava njezin rad kao i rad bubrega koji su glavni pročišćivač u tijelu kod otklanjanja toksina iz tijela. Ova tekućina čisti krvne žile od masnoća koje su se godinama taložile, a čišćenjem krvnih žila olakšava protok krvi. S obzirom da se normalizira protok krvi u tijelu normalizira se i krvni tlak, a snižava se i razina kolesterola i triglicerida koji su glavne nečistoće u krvnim žilama.

Masnoće kroz krvne žile putuju pomoću krvi, te se talože u krvnim žilama. Sirutka svojim sastojcima pročišćava krv od masnoća i ostalih toksičnih tvari, pa ako gledamo na taj način možemo reći da razrjeđuje krv, ali ne u lošem smislu nego u pozitivnom smislu. Naime ona čisti krv kao i krvne žile od masnoća i omogućuje organizmu da u krvne žile pumpa zdravu krv normalne gustoće potrebne za zdravo funkcioniranje ljudskog organizma. Stoga ova tekućina čisti krv i time jača rad cijelog organizma, ne samo pojedinih vitalnih organa poput srca, jetre, bubrega, probavnog sustava, mozga, već cijelog tijela.

Kisela i slatka sirutka

Slatka sirutka se dobiva iz proizvodnje tvrdih i polutvdih sireva, dok se kisela dobiva u proizvodnji svježeg sira i ona je ukusnija i sadrži manje laktoze i masnoća. Ovu tekućinu mogu konzumirati svi koji nemaju intoletranciju na laktozu, oni koji ne podnose laktozu ne smiju konzumirati sirutke.

Najzdravije je konzumirati sirutke u dnevnoj dozi od pola do 1 litre, s time da prvu dozu popijete ujutro natašte ili s doručkom što će vam dati dovoljno energije i otklonti umor. Ovu tekućinu možete nabaviti i u obliku praha koji ćete umutiti s vodom. Najbolje je potražiti prah u trgovinama zdravom hranom ili bio ljekarnama koje zasigurno u svom asortimanu imaju i prah sirutke.

Sirutka smanjuje i glukozu u krvi, te se na taj način smanjuju rizici od kardiovaskularnih bolesti srca, a kako i pročišćava krvne žile od masnoća i snižava kolesterol i trigliceride ova tekućina u vaš život donosi zdravlje za cijeli organizam jer zdravo djeluje na cijeli organizam.


Tagovi: