calminax

Calminax - spriječava zujanje u ušima

9/10 klijenata potrđuje da je Calminax ispunio njihova očekivanja

 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san

Da li je tinitus izlječiv

Sponzorirano

Da li je tinitus izlječiv

Da li je tinitus izlječiv i kakva je ovo bolest?

Tinitus je zdravstveno stanje u kojem u jednom ili pak u oba dva uha čujete zujanje ili neke druge zvukove. Taj zvuk koji čujete nije nešto što čujete u okolini, već je to zvuk koji samo vi čujete i nitko drugi. Tinitus je čest problem među ljudima, te pogađa oko 15% do 20% ljudi, a posebno je česta pojava tinitusa kod starijih osoba. Tinitus je obično uzrokovan osnovnim stanjem, kao što je gubitak sluha povezan sa dobi, ozljedom uha ili problemom s krvožilnim sustavom.

Srećom, na pitanje da li je tinitus izlječiv imamo potvrdan odgovor te ase može naravno i ovo zdravstveno stanje lako izliječiti na više načina. Tinitus se poboljšava liječenjem temeljnog uzroka ili drugim tretmanima koji smanjuju ili maskiraju buku, čineći tinitus manje primjetnim te lakšim za nošenje. Naravno, bitno je na vrijeme prepoznati prve simptome koji ukazuju na tinitus, a kroz ovaj članak ćemo vam više reći na tu temu te vam reći da li je tinitus izlječiv.

Da li je tinitus izlječiv i kako se može prepoznati?

Da li je tinitus izlječiv vam možemo reći da je, i ako se primijete simptomi i dijagnosticira na vrijeme, uspjeh liječenje je još veći. Tinitus se najčešće opisuje kao zujanje u ušima, iako nema vanjskih zvukova u tom trenutku. Međutim, tinitus također može uzrokovati druge vrste fantomskih zvukova u vašim ušima, što uključuje zujanje, rikanje, klikanje, šištanje te čak i pjevušenje. Većina ljudi koji imaju zujanje u ušima imaju subjektivni tinitus ili zujanje u ušima koji samo vi možete čuti. Zvukovi tinitusa mogu varirati u visini od tihog urlika do visokog cviljenja, a možete ga čuti na jedno ili oba uha.

Tinitus može biti prisutan cijelo vrijeme, ili može doći i proći. U rijetkim slučajevima, tinitus se može pojaviti kao ritmički pulsirajući ili šuštavi zvuk, često u skladu s otkucajima vašeg srca, što se naziva pulsirajući tinitus. Ako imate pulsirajući tinitus, vaš će liječnik možda moći čuti vaš zujanje u ušima kada obavlja pregled. Nekim ljudima zujanje u ušima baš i ne smeta, dok drugima može smetati u svakodnevici. U nastavku ćemo vam reći kako i da li je tinitus izlječiv te kako se on tretira i liječi.

Da li je tinitus izlječiv i kako se liječi?

Da li je tinitus izlječiv i kako se liječi ovisi o tome je li vaš tinitus uzrokovan osnovnim zdravstvenim stanjem. Ako je tako, vaš će liječnik možda moći smanjiti vaše simptome liječenjem temeljnog uzroka koji vam ometa vaš sluh i stvara nelagodu, a to može biti kroz uklanjanje ušnog voska koji može smanjiti simptome tinitusa, da se izliječe krvne žile kroz lijekove, operaciju ili neki drugi tretman, kroz primjenu slušnih pomagala ako je slučaj da je uzročnik tinitusa kod vas starost, ili da vam se promjene lijekovi koje uzimate zbog drugih zdravstvenih stanja i koje kao uzročnik su vam uzrokovale tinitus i oslabili vam sluh.

Ukoliko je nešto drugo uzročnik tinitusa, u tom slučaju na pitanje da li je tinitus izlječiv, odgovor je i dalje pozitivan jer uz današnju modernu medicinu možete pronaći bogatu ponudu lijekova koji vam može pomoći kod tretiranja tinitusa, te vam bude vaš liječnik preporučio lijek prikladan vama.

Tagovi:

calminax

Calminax - spriječava zujanje u ušima

9/10 klijenata potrđuje da je Calminax ispunio njihova očekivanja

 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san