ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor

Da bi bili zdravi i mršavi bitno ga je popiti baš svako jutro

Ljepota i zdravlje

Da bi bili zdravi i mršavi bitno ga je popiti baš svako jutro

Zdravlje počiva na doručku

Kako biste bili zdravi svako jutro prije doručka popijte šalicu čaja. Čaj će profiltrirati toksine i odvesti ih iz organizma već ujutro na početku dana. Ono što unesete u sebe prije nego krenete na posao ili započnete svakodnevne obaveze najvažnije je za vaše zdravlje.

Nakon čaja pripremite su kajganu i to od tri bjelanjka i jednog cijelog jajeta, uz to ako morate konzumirati kruh neka vam prvi izbor bude integralni ili crni kruh, ali možete pojesti i kruh sa sjemenkama koje će vam dati dodatnu energiju. Muškarci mogu nadodati još dva bjelanjka, dakle ukupno 5 bjelanjaka i jedno cijelo jaje za kajganu.

Doručak se smatra najvažnijim obrokom dana, no nije potrebno da se ujutro prejedate već da je vaš doručak hranjiv i da vam daje energiju potrebnu da izdržite do podneva. Zobena kaša je još jedna vrsta doručka koja čini dobro za vaše zdravlje, no nemojte uzimati pahuljice ako su obogaćene šećerom, već gledajte da bude zob ili barem zobene pahuljice bez šećera ili vrlo malo šećera. Zob možete ukuhati sa vodom ili mlijekom, te dodati malo voća, tamne čokolade, meda, ali i nasjeckanih orašastih plodova.

Čaj za zdravlje

Čaj ujutro prije doručka će svako jutro očistiti vaš organizam od toksina koje ste prethodni dan unijeli u svoj organizam i tokom noći ih je vaše tijelo provarilo i pripremilo za jutarnje izbacivanje iz organizma. Čajevi od cvijeća, lišća ili korijena biljaka pročistit će jetru, probavni sustav, bubrege i mokraćni mjehur i izbaciti nakupljene toksine iz vašeg organizma.

Zeleni čaj se smatra najboljim čajem za zdravlje čovjeka jer sadrži sastojke koje će ubrzati metabolizam i na taj način izbaciti iz vašeg tijela sve loše sastojke. Ovaj čaj pomaže kod prevencije brojnih bolesti između kojih možemo spomenuti Parkinsonovu bolest, Alzheimer, dijabetes, moždani udar, ali i srčani udar, regulira visoki krvni tlak i pomaže boljoj cirkulaciji krvi u ljudskom tijelu.

Čaj od šipka je također poznat kao snažan antioksidans jer dodatno sadrži i vitamin C te će uz to i jačati imunitet i zdravlje, te sprečavati upale i prehlade. Ova čaj kao i čaj od brusnice pomaže kod upala mokraćnog sustava, te sprečava bakterijske i virusne infekcije, ujedno i pročišćava krv.

Čajevi za detoksikaciju i zdravlje

Ostali čajevi koje treba spomenuti i konzumirati svakodnevno za zdravlje su čajevi koji poput zelenog čaja i čaja od šipka djeluju antioksidativno i detoksiciraju vaš organizam.

Čaj od đumbira ima specifičan okus no možete ga zasladiti medom i limunom kad se malo ohladi. Čaj od đumbira je vrlo koristan za probavu jer pomaže u procesu razgradnje proteina. Također utječe na cirkulaciju i pročišćava krvne žile.

Čaj od koprive je također detoksicirajući čaj jer kopriva svojim sastojcima minerala kalcija, fosfora, željeza, magnezija, vitaminima C, A, K, B5 i B2, te beta karotenom, taninom pomaže gušterači u proizvodnji inzulina i na taj način snižava povišeni šećer u krvi. Uz pročišćavanje krvi, povoljno će djelovati na zdravlje kroz probavni sustav jer djeluje na metabolizam i protuupalno utječe na upale urinarnog sustava.

Čaj od cimeta je također još jedan od čajeva za svakodnevnu jutarnju konzumaciju koji će djelovati kao antioksidans i regulirati razinu šećera u krvi. Cimet će pomoći u razgradnji šećera ugrađujući ga u stanice gdje će se trošiti kao energija potrebna ljudskom tijelu za normalno funkcioniranje.

Tagovi:

ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor