Crvenilo i ljuštenje kože na licu – uzrok, simptomi, liječenje

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti
 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente
Crvenilo i ljuštenje kože na licu - uzrok, simptomi, liječenje

Crvenilo i ljuštenje kože na licu uzroci

Crvenilo i ljuštenje kože na licu može imati raznolike uzroke, no možemo ih svesti na dvije glavne skupine: vanjski uzroci i unutarnji uzroci. Koža kao najveći organ ljudskog tijela pokriva mišićnu masu i najizloženiji je organ ljudskog tijela i na vanjske i na unutarnje utjecaje.

Crvenilo i ljuštenje kože na licu pojaviti se može uslijed opekotina od sunca zbog prevelikog izlaganja sunčevim zrakama. Moguća je ova pojava na licu zbog alergijskih reakcija ukoliko kod vas postoji alergija. Kao što možete reagirati na kozmetičke preparate koji su agresivniji ili su njihovi sastojci neprilagođeni vašem tipu kože.

Postoje različite vrste dermatitisa i psorijaza, te poremećaji imunološkog sustava koji dovode također do ljuštenja i crvenila na koži lica. Ponekad će neki lijekovi izazvati neželjenu reakciju u obliku crvenila, kao nuspojave korištenja lijeka. A ovu neugodnu pojavu možete doživjeti i zbog jednostavnog uzroka kao što je prekomjerno znojenje ili hiperhidroza koje će izazvati upalni proces u obliku crvenila nakon čega slijedi ljuštenje.

Crvenilo i ljuštenje kože na licu simptomi

Crvenilo i ljuštenje kože na licu su svakako simptomi koje ćete primijetiti na svom licu. No, prije toga koža vam može biti zategnuta i suha pa ukoliko još upotrijebite krivu kremu za tretiranje suhe kože crvenilo i ljuštenje kože na licu će biti neizbježno. Ukoliko ste svjesni da imate problema sa kožom lica i da ne smijete bilo kakve preparate stavljati na lice posavjetujte se sa kozmetičarom ili dermatologom, pa čak i ljekarnikom o tome što je dobro za vašu problematičnu kožu lica.

Ova neugodna pojava može biti popraćena sa još jednim neugodnim simptomom, a to je svrabom. Ukoliko vas uz crvenilo i ljuštenje kože muči svrab svakako potražite liječničku pomoć jer ovi neugodni simptomi neće proći sami od sebe i vašoj je koži potrebna pomoć.

Svi ovi simptomi se mogu pogoršati do te mjere da se razvije kožna bolest koju ćete kasnije što duže čekate biti teže izliječiti. Razne vrste dermatitisa, psorijaza ili seboroični dermatitis koji se mogu pojaviti na koži lica mogu dovesti do neugodnih komplikacija.

Crvenilo i ljuštenje kože na licu liječenje

Crvenilo i ljuštenje kože na licu se obično javlja češće kada su hladniji dani jer u zraku ima manje vlažnosti pa se koža više suši i podložna je hladnim utjecajima zimskih dana. U tim danima trebate obratiti posebnu pažnju njezi vaše kože lica kako se ne bi pojavilo crvenilo i ljuštenje kože na licu.

Jednako tako kožu lica je potrebno zaštiti i od vjetra i sunca, te pobrinuti se da u svako doba godine vaša koža ima dovoljno hidratacije pomoću krema koje vam je stručnjak preporučio za vašu problematičnu kožu. Ukoliko se ne možete riješiti niti crvenila niti ljuštenja kože svakako što prije potražite pomoć dermatologa koji će vam preporučiti liječenje u skladu sa stanjem kože na vašem licu.

Sami si možete pomoći da uvijek boravite u prostorima da dovoljno vlage, zaštitite kožu lica odabranim preparatima, dovoljno je hidratizirate, te u prehranu unosite dovoljno voća i povrća kako vi se vaša koža hranila iznutra pomoću cirkulacije i mikrocirkulacije krvi.


Tagovi:

motion free

Keramin - učinkovit u borbi protiv psorijaze

Neka psorijaza postane stvar prošlosti
 • uklanja svrbež i ljuštenje
 • uklanja psorijatične naslage
 • sprječava recidiv
 • vraća koži zdravlje
 • aktivira prirodne zaštitne funkcije kože
 • ne iritira kožu
 • sadrži prirodne komponente