Crni kim sjemenke kako koristiti

Crni kim sjemenke kako koristiti

Crni kim lijek za sve bolesti osim smrti

Na zapadu se svojim ljekovitim svojstvima prvo probilo ulje crnog kima, a puno kasnije se posegnulo za cijelim ili mljevenim sjemenkama. Poznavali su ga svi drevni narodi, spominje se u Bibliji i u Kur'anu, a bočica tog dragocjenog ulja je pronađena u egipatskoj piramidi u Tutankamonovoj grobnici. Proroku Muhamedu se pripisuje izjava da je crni kim lijek za sve bolesti osim smrti i u orijentalnim zemljama se koristi i kao začin i kao ljekovita biljka.

Danas se crni kim zahvaljujući uvozu i izvozu koristi u cijelom svijetu, a u ljekovite svrhe se i dalje najviše koristi ulje crnog kima pakirano u bočice ili u kapsulama. Sjemenke se koriste kao začin cijele ili samljevene, često ih stavljaju u mješavine začina, vrhunski kuhari su otkrili da se dobro slažu sa medom i češnjakom. Ovaj ljutkasti začin se koristi u salatama, rižotima, jelima tjestenine ili povrća, a često se koristi i za dekoriranje jela.

U ljekovite svrhe se crni kim uzima u kapima

Ljekovitost crnog kima se sustavno istražuje i do danas je otkriveno nekoliko stotina ljekovitih supstanci koje poboljšavaju ljudsko zdravlje. U ljekovite svrhe se crni kim uzima u kapima, kod raka gušterače i ostalih karcinoma koji se liječe kemoterapijom ili zračenjem. Preporučuje se uzimati ga kao prevenciju protiv raka, naročito ako ste u riziku od obolijevanja. Sve počinje od sjemenki, da li vam treba ulje, prah, prešane sjemenke, masti, maska ili krema od crnog kima ili čaj vi odlučujete.

Crni kim se smatra najljekovitijom biljkom na zemlji jer blagotvorno djeluje na sve tegobe i stanja i smiju ga uzimati sve dobne skupine. Ove sjemenke su puno drugačije od kima koji raste u našem podneblju, a sve proizvode od njih nabavljate u trgovinama zdrave hrane. U kombinaciji s medom je odličan antialergen jer funkcionira kao antialergetik, jača imunitet, djeluje antibakterijski, antivirusno, antiparazitno, čisti kožu, uravnotežuje probavu, njeguje i liječi problematčnu kožu, jača kosu, nokte i skoro da nema tegobe na koju djeluje.

Crni kim koristite kao lijek i kao prevenciju od bolesti

Nigella sativa (lat. ) je porijeklom iz Azije i zbog ljekovitih svojstava se koristi preko 2 000 godina, skoro svi koji je koriste kao začin u svakodnevnoj prehrane su vitalni, zdravi i dugovječni, a daje i specifičnu aromu jelima. Vrlo bogatog kemijskog sastava, bogat vitaminima i mineralima, crni kim koristite kao lijek i kao prevenciju od bolesti, konkretno za prevenciju protiv karcinoma se uzima tri puta po 20 kapi ulja dnevno, djeci je bolje pripremiti čaj.

Crni kim je moćna biljka i sva ta moć je koncentrirana u sjemenkama, kolika je snaga tih sjemenki pokazuje preporuka da je dovoljno samo pet sjemenki prepržiti na maslacu i dodati ih jelima od mahunarki da ih lakše i bez napuhavanja probavite. U kozmetici su preparati sa crnim kimom visoko cijenjeni kod akni, bubuljica, lišajeva, ekcema, alergija, psorijaze. Kozmetiku s crnim kimom su koristile i Kraljica Nefretiti i Kleopatra. Prevencija od prehlade, gripe i sličnih bolesti, je jednako važna kao i liječenje teških stanja.


Tagovi: