Citeral – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Citeral - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Citeral djelovanje

Citeral su tablete koje pripadaju skupini kinolonskih antimikrobika sa glavnim sastojkom ciprofloksacin. Ovaj sastojak će djelovati na način da će ubiti bakterije koje su uzrokovale infekciju, no ovaj lijek utječe na samo određene bakterije.

Citeral tablete su namijenjene za liječenje infekcija mokraćnog sustava, testisa, reproduktivnih ženskih organa. No lijek je učinkovit i za liječenje infekcija dišnog sustava, uha i sinusa, djeluje i na liječenje infekcija kože i mekih tkiva, kostiju, zglobova, probavnog sustava i kod infekcija unutar trbušne šupljine.

Ukoliko osoba ima niska bijela krvna zrnca ovaj lijek je povoljan za njih jer utječe na sprečavanje infekcija kod ovakvih bolesnika. Ukoliko je osoba bila izložena udisaju antraksa ovaj lijek je također vrlo djelotvoran. Kod djece i adolescenata lijek se treba uzimati pod nazorom liječnika prema točno preporučenoj dozi i to samo kada se radi o ozbiljnim infekcijama i kada je stvarno neophodno uzimati ovaj lijek. pripazite ukoliko ste alergični da nemate alergiju na neki od sastojaka lijeka.

Citeral nuspojave

Kod uzimanja Citeral tableta osim na alergiju trebate paziti ukoliko ste ikada imali problema sa bubrezima, bolovali od epilepsije, bolovali od bolesti veznih uz tetive ili imali bolest mišićnih slabosti, te ako ste ikada imali problema sa aritmijom. Ozbiljne nuspojave uz alergije mogu se pojaviti u obliku bolnih i otečenih zglobova i tetiva, moguće je i moždani udar ako bolujete od epilepsije ili neke druge bolesti centralnog živčanog sustava.

Moguće nuspojave su peckanje, žarenje, bolovi, utrnulost što su simptomi neuropatije i vrlo opasne nuspojave. Citeral tablete može izazvati i proljev koji može trajati i nakon prestanka konzumiranja terapije ovog lijeka. Ovaj lijek može imati i nuspojave na jetru, pa ukoliko primijetite žutu kožu ili bjeloočnice, gubitak apetita, tamnu mokraću, svrbež trbuha hitno obavijestite liječnika i prestanite uzimati ovaj lijek. Kada trošite ovaj lijek izbjegavajte sunce i izlaganje suncu jer će kože postati vrlo osjetljiva zbog lijeka. Također s ene preporučuje uzimanje drugih lijekova u kombinaciji sa ovim lijekom.

Citeral iskustva i cijena

Brojni korisnici svjedoče da su imali nuspojave ukoliko su Citeral tablete uzimali paralelno sa drugim lijekovima jer su ove tablete promijenile djelovanje drugih tableta. Korisnici svjedoče da ako su uzimali antikoagulans, lijekove za giht, metotreksat koji se troši za određene vrste raka, psorijaze i reumatoidne artritise, lijekove za problem s disanjem, ili lijekove koji pomažu kod mišićnog spazma u multiple skleroze, lijekove za Parkinsonovu bolest, za epilepsiju imali su ozbiljnih problema.

Iskustva korisnika ukazuju da će neki lijekovi smanjiti djelovanje Citeral tableta, pa o tome treba obavijestiti liječnika i informirati ga koje lijekove trenutno koristite kako bi odredio da li i kako trebate trošiti ove tablete.

Iskustva korisnika također potvrđuju da nije dobro konzumirati sa ovim lijekom mliječne proizvode ili pića koja imaju kalcij jer to može utjecati na djelovanje ovog lijeka. trudnicama i dojiljama se ne preporučuje uzimanje ovog lijeka, a on utječe i na kognitivne sposobnosti i usporava reakcije pa se ne preporučuje voziti dok pijete ovaj lijek. Lijek se izdaje samo na recept pa cijena nije definirana.


Tagovi: