Adipostop sprej - prirodno regulira celulit

Učinkovito djeluju na masna tkiva

  • Aktivno sprječava rast i razvoj novih masnih stanica
  • Pruža snažan učinak njege
  • Reducira efekat narančine kore
  • Poboljšava teksturu kože
  • Omogućuje zaglađivanje kože

Celulit na nogama i tijelu – kako i zašto nastaje

Ljepota i zdravlje

Celulit na nogama i tijelu - kako i zašto nastaje

Što je celulit

Celulit je neugodna pojava na koži koja nastaje zbog promjena u masnom tkivu i stanicama ispod kože djelovanjem limfnog sustava. Funkcija je limfnog sustava da pomoću limfe, tekućine koja ima bijele krvne stanice, se bori sa toksinima i infekcijama u cijelom tijelu. Limfa nije kao krv jer krv pumpa srce, a dok limfa ovisi isključivo o kretanju mišića. Što se osoba manje kreće to će limfa teže obavljati svoju funkciju čišćenja tijela od toksina i štetnih tvari koje će se nagomilavati u masnim stanicama, pa tako i masnim stanicama ispod kože.

Štetne tvari koje se nakupljaju u masnim stanicama ispod kože uzrokuju tu deformaciju koju u kasnijim stadijima razvoja celulita možemo vidjeti i golim okom a izgleda kao narančina koža. U medicini se ovo stanje naziva lipohipertrofija, stanje prekomjernog nakupljanja masnog tkiva ispod kože. Postoje četiri stadija razvoja celulita od početnog gdje se celulit ne vidi golim okom, do zadnjeg stadija kada ne samo da je vidljiv nego i predstavlja zdravstveni problem jer je sama koža na tim mjestima bolna na dodir.

Celulit koji su uzroci nastajanja

Celulitom su najviše pogođene žene, više nego muškarci zbog hormona estrogena koji je zaslužan za reguliranje masti, vezivnog tkiva i mišića. Osim estrogena kao hormonski uzročnici pojave celulita su i hormoni štitne žlijezde i inzulin, jer niža razina ovih hormona dovode do sporijeg i slabijeg izbacivanja štetnih tvari iz organizma.

Genetski faktori su kao i kod drugih zdravstvenih stanja također uzročnik nastajanja celulita, brz metabolizam, cirkulacija, etnička pripadnost i genetski kod koji utječe na distribuciju masnoća pod kožom samo su neki od genetskih uzročnika nastanka celulita. Pretilost također može imati genetsku nasljednost i vrlo često se kod pretilih osoba celulit pojavljuje kao dio svih nakupljenih masnoća u tijelu, pa tako i ispod kože.

Stil života, loše navike, nedovoljno kretanje, dob osobe u većini su slučajeva uzročnici koji vode u situaciju da se celulit razvije ispod kože. Ukoliko se nedovoljno krećete limfa neće moći odraditi svoj dio funkcije i izbaciti toksine i štetne tvari, loše prehrambene navike u kojima konzumirate nezdrave masnoće, sve to vodi ka stvaranju celulita. Dob naročito kod žena može utjecati sa hormonalne strane jer nakon četrdesete žene u svom tijelu proizvode manje hormona estrogena.

Kako spriječiti celulit i kako ga se riješiti

Celulit možete dobiti u bilo kojoj dobi i pri tome ne morate imati problema sa pretilosti. Čak i vrlo mršave žene ga mogu dobiti jer pojava celulita nije isključivo povezana sa pretilošću. Pojava celulita se može spriječiti na način da promijenite svoje prehrambene navike, izbacite nezdrave masti i uvedite zdrave omega-3 masnoće. Na svoj jelovnik uključite puno povrća i voća, namirnica koje su bogate vitaminom C i kalijem. Također, unos dovoljnih količina tekućina pomaže tijelu u izbacivanju štetnih tvari, vode, čaja.

U svoj tjedni kalendar odvojite vrijeme za dovoljno kretanja, bilo da se odlučite na šetnju, plivanje, ili bilo koji sport ili rekreaciju. Na taj način ćete pomoći limfi da normalno funkcionira i rješava tijelo nepotrebnim mastima koje se nakupljaju ispod kože, te tako nastaje celulit. Čak i ako nemate dovoljno vremena da biste mogli tokom tjedna vježbati ili šetati, umjesto gradskog prijevoza do posla koristite bicikl ili prošećite umjesto da se gužvate u gradskom prijevozu, bar dio puta.

Anticelulitne masaže mogu pomoći na način da poboljšate cirkulaciju krvi te na taj način da potaknete stanice da se rješavaju suvišnih masnoća, iako ako samo koristite masaže a ne promijenite sve ostalo, nećete se tako lako riješiti narančine kože.

Tagovi:

Adipostop sprej - prirodno regulira celulit

Učinkovito djeluju na masna tkiva

  • Aktivno sprječava rast i razvoj novih masnih stanica
  • Pruža snažan učinak njege
  • Reducira efekat narančine kore
  • Poboljšava teksturu kože
  • Omogućuje zaglađivanje kože