Budosan – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Budosan - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Budosan i za što se koristi?

Budosan kapsule se sastoje od djelatne tvari budezonid, lokalno djelujućeg steroida koji će se koristiti kod liječenja kroničnih upala bolesti crijeva te jetre. Kapsule će se koristiti za liječenje: Crohnove bolesti - Blagi do umjereni oblik kronične upale crijeva koja je fokusirana na krajnji dio tankog crijeva ili gornji dio debelog crijeva. Mikroskopskog kolitisa - Bolesti koja je karakteristična prema upali debelog crijeva i tekućem proljevu. Autoimunog hepatitisa - Bolesti koja donosi i kroničnu upalu jetre. Ove kapsule nisu primjerene za: Osobe koje su alergične na budezonid ili druge sastojke ovog lijeka, osobe koje pate od teških bolesti jetre.

Upozorenja i mjere opreze vrijede za: Osobe koje pate od tuberkuloze, osobe koje pate od visokog krvnog tlaka, osobe koje pate od dijabetesa, osobe koje imaju krhke kosti, osobe koje imaju čir na želucu ili tankom crijevu, osobe koje imaju povišeni očni tlak, osobe koje imaju ozbiljna oboljenja jetre. Ove kapsule također nisu pogodne za liječenje Chronove bolesti koja je fokusirana na gornji dio probavnog sustava. Budosan se izdaje na liječnički recept. Prije nego vam liječnik propiše navedeni lijek on može zatražiti dodatne pretrage kako bi se utvrdilo vaše zdravstveno stanje.

Budosan primjena i mjere opreza

Da li se navedeni lijek može primjenjivati uz druge terapije? Potrebno je obavijestiti svog liječnika ako uzimate: Lijekove za liječenje srčanih stanja, lijekove za uklanjanje viška tekućine iz tijela, lijekove za liječenje gljivičnih infekcija, lijekove za epilepsiju, lijekove za kiselinu u želucu. Određeni lijekovi mogu povećati ili smanjiti djelovanje Budosan kapsula. Kako uzimati Budosan? Navedene kapsule će se uzimati prema uputama liječnika ili prema uputama koje je odredio ljekarnik. Za liječenje Chronove bolesti potrebno je uzimati 3 kapsule dnevno - ujutro, popodne, navečer. Liječenje će trajati 8 tjedana.

Mikroskopski kolitis se također liječi uz 3 kapsule dnevno (osim ako liječnik nije odredio drugačije). Autoimuni hepatitis - Liječenje se određuje prema nalazima laboratorijskih pretraga. Važno je naglasiti da su ponekad potrebne terapije održavanja. Terapija održavanja je potrebna onda kada se pojave simptomi bolesti koja je liječena. Navedena terapija se može razlikovati od prethodnih, moguće su drugačije doze. Svaka kapsula će se uzimati kroz usta, cijele, uz čašu vode, do pola sata prije obroka.

Budosan iskustva i liječenje

Osobe koje su liječene Budosan tabletama navode kako su one djelotvorne i kao uspješno uklanjaju simptome Chronove bolesti, mikroskopskog kolitisa i autoimunog hepatitisa. Iskustva s navedenim lijekom su pozitivna. Da li navedene kapsule uzrokuju nuspojave? Nuspojave su moguće, no one se neće pojaviti kod svake osobe koja koristi ovaj lijek. Ako primjenom lijeka primijetite sljedeće simptome, prestanite s uzimanjem lijeka i zatražite liječničku pomoć: Infekcije, glavobolje, promjene u ponašanju - depresivna stanja, razdražljivost, euforija, nemir, tjeskoba, agresivnost.

Česte nuspojave mogu biti: Cushingov sindrom, probavne tegobe, bolovi u mišićima, krhke kosti, osip radi preosjetljivosti na sastojke lijeka, reakcije na koži. Budosan kapsule se dobivaju na liječnički recept uz kojeg će se kupiti u ljekarni. Cijena kapsula će ovisiti o veličini pakiranja. Cijena za pakiranje 100 x 3 mg = 87,00€ uz doplatu od 7,81€. Kako čuvati kapsule nakon njihovog otvaranja? Kapsule će se čuvati što dalje od djece, na sigurnom mjestu. Ove kapsule ne zahtijevaju posebne uvjete čuvanja.


Tagovi: