Briviact – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Briviact - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Briviact i za što se koristi?

Briviact tablete pripadaju u skupinu antiepileptika. Lijek će se koristiti kao dodatna terapija za oboljele od epilepsije. Propisuje se odraslima, adolescentima i djeci starijoj od 16 godina kao dodatna terapija kod liječenja parcijalnih napadaja koji imaju sekundarnu generalizaciju. Navedeni lijek će se propisati prema potrebi. Briviact donosi sljedeća upozorenja i mjere opreza: Prilikom liječenja navedenim tabletama zabilježene su suicidalne misli i ponašanje sa strane pacijenata.

Navedeno je zabilježeno kod većine antiepileptika. Bolesnike koji pate od duševnih bolesti i koriste navedeni lijek potrebno je nadgledati prilikom liječenja. Primjena navedenog lijeka je ograničena kod osoba koje imaju oštećenje jetre. Ove osobe zaprimat će manje i prilagodljive doze. Navedene tablete sadrže laktozu, što može uzrokovati probleme kod osoba koje su osjetljive ne šećer. Prije propisivanja navedenog lijeka liječnik ima pravo zatražiti druga mišljenja, kao i izvršenje dodatnih pregleda i kontrola kako bi se ustanovilo da li je navedeni lijek pogodan za liječenje pacijenta.

Briviact primjena i mjere opreza

Kako se dozira Briviact? Početne doze mogu iznositi 50 ili 100 mg na nad, ovisno o liječnikovom mišljenju. Doze se prilagođavaju svakome pacijentu kako bi se smanjila mogućnost pojava nuspojava. Propisana doza će se uzimati dva puta dnevno - ujutro i navečer. Ovisno o podnošljivosti lijeka, osoba može zaprimati i 200 mg na dan. Propisane doze važno je slijediti. Uzimajte dozu svaki dan u isto vrijeme kako ne bi zaboravili uzeti lijek. Navedene tablete se uzimaju peroralno i gutaju se cijele uz punu čašu vode.

Tableta se može uzimati uz hranu ili na prazan želudac. Važno je slijediti propisane liječničke doze. Nikada nemojte samostalno mijenjati ili ukidati propisane doze. Navedeno može rezultirati pogoršanjem zdravstvenog stanja. Ako Briviact nije pokazao djelovanje, tada se liječenje njime mora ukidati postupno (smanjenjem doza). Trajanje liječenja određuje liječnik. Tijekom liječenja vaš liječnik može tražiti određene kontrole kako bi se ustanovilo pravilno djelovanje lijeka i kako bi se vidjelo kako tablete reagiraju uz ostale terapije.

Briviact iskustva i liječenje

Osobe koje su koristile Briviact tablete kao dodatak na terapiju navode kako su se epileptički napadaji smanjili za do 50%. Važno je naglasiti kako nemaju svi ista iskustva vezana s navedenim lijekom. Epilepsija je poremećaj koji je karakterističan prema brojnim napadajima. Mnogi navedene napadaje mogu kontrolirati samo uz uporabu jednog antiepileptika, dok je drugima potrebna dodatna terapija. Dodatne terapije propisuju se onima koji imaju takozvanu epilepsiju koja je otporna na lijekove.

Navedene tablete pripadaju u skupinu dodatnih antiepileptika i za sada daju dobre rezultate. Primjenom navedenog lijeka oboljeli mogu očekivati sljedeće nuspojave: Gripu, smanjen tek, depresija, tjeskoba, razdražljivost, nesanica, omaglica, konvulzija, vrtoglavica, somnolencija, infekcija dišnih putova, mučnina i povraćanje, probavne smetnje i umor. Tablete će se prema potrebi propisati na liječnički recept. Cijena za pakiranje iznosi 87,91€. Briviact tablete ne zahtijevaju posebne uvjete čuvanja. One će se čuvati u svom pakiranju, uz upute o lijeku. Neiskorištene lijekove potrebno je zbrinuti prema uputama ljekarnika.


Tagovi: