Bore između obrva – smanjite ih vježbom i kremom

Beauty Derm - brzi preparat za podmlađivanje

Mladalački izgled i nakon četvrtog desetljeća života
 • crte lica postaju jasnije, bore se smanjuju
 • nestaje opuštenost obraza i podbratka
 • koža postaje snježnobijela i sjajna
 • bez ubrizgavanja injekcijom
 • skinite s lica 10-20 godina
 • hrani i regenerira kožu
 • rezultati već nakon tjedan dana
 • razvija kolagen i regenerira "matrice" među stanicama
Bore između obrva - smanjite ih vježbom i kremom

Bore između obrva - što ih uzrokuje

Koža je naš najveći organ na koji često ne obraćamo dovoljno pozornosti dok ne dođe do prvih promjena. Svi mi starimo, a koža je jedan od prvih indikacija naše dobi. No uz pravilnu njegu, vaša koža može dugoročno izgledati glatko i mladoliko. Jedan od prvih pokazatelja starenja su bore između obrva koje se mogu krenuti javljati već od 25 godine nadalje.

Bore nastaju kao rezultat mnogobrojnih čimbenika, a na mnoge od njih možete i direktno utjecati. Raniji početak starenja kože koji uzrokuje i bore između obrva može nastati kao učinak dugoročnog manjka sna, prekomjernog alkohola i cigareta, dehidracije, prekomjerne izloženosti UV svjetlu ili kao rezultat loše njege kože. Na sve ovo možemo svjesno utjecati no također postoje i uzroci na koje nemamo utjecaj, a to su genetika, smanjen kolagen u potkožnim tkivima i samo starenje. Preuranjene bore mogu biti izvor niskog samopouzdanja i depresije no postoje načini na koji možete izgladiti i spriječiti bore.

Bore između obrva - kako ih smanjiti vježbom

Bore između obrva dijele se na horizontalne i vertikalne. Takve bore na čelu mogu krenuti nastajati već u vašim dvadesetim godinama, a do 40 godine se krenu poprilično produbljivati jer koža s vremenom gubi na svojoj elastičnosti. Jedan od razloga zašto te bore nastaju je korištenje mišića u licu i obrvama kada iskazujemo emocije poput divljenja ili čuđenja. Pomicanjem obrva nastaju bore, a što više to radimo, bore postaju trajnije. Budući da naravno nije opcija da prestanete pokazivati ikakve emocije na svom licu, bore između obrva možete smanjiti upotrebom prigodnih vježbi za lice i kožu.

Masaža lica može uvelike pomoći sa izglađivanje nastalih bora. Prije masaže temeljito operite svoje lice. Lagano prstima masirajte područje oko nosa i čela. Prste tada stavite u okomitom položaju između obrva i uz blagi pritisak ih krenite širiti prema sljepoočnicama. U tom položaju ih držite desetak sekundi i ponovite postupak. Masažom lica i obrva možete postići vidljive rezultate i smanjiti naboranost.

Bore između obrva - kako ih smanjiti kremom

Glatka i mladolika koža danas je svima poželjna. Iz tog razloga se bore između obrva pokušavaju čim je više izgladiti kako bi lice izgledalo što je moguće mlađe. Starenje možda ne možemo zaustaviti no danas postoje brojni proizvodi koju se reklamiraju kao izrazito učinkoviti za uklanjanje bora. Jedan od najpopularnijih proizvoda je botoks. Radi se o injekcijama kojima se ubrizgava prirodni protein direktno u lice. Botoks vam zaglađuje bore u licu, a postupak bi trebalo ponoviti svakih šest mjeseci.

Ako vam je ova solucija preskupa, također postoje brojne kreme koje vam mogu pomoći hidratizirati lice i zagladiti bore između obrva. Kreme protiv bora ciljano opuštaju mišiće što utječe na zaglađivanje bora. Isplati se također isprobati narodne recepte ako želite prirodniji pristup zaglađivanju vašeg lica. Razno voće, ulja ili maske za lice pomažu vam zagladiti bore. Jedan popularni recept je maska od avokada, lanenog ulja i soka od grejpa. Pasta koja se napravi ostavlja se na licu 20 minuta za najbolji učinak.


Tagovi:

Beauty Derm - brzi preparat za podmlađivanje

Mladalački izgled i nakon četvrtog desetljeća života
 • crte lica postaju jasnije, bore se smanjuju
 • nestaje opuštenost obraza i podbratka
 • koža postaje snježnobijela i sjajna
 • bez ubrizgavanja injekcijom
 • skinite s lica 10-20 godina
 • hrani i regenerira kožu
 • rezultati već nakon tjedan dana
 • razvija kolagen i regenerira "matrice" među stanicama