Bolovi u zglobovima – uzrok i liječenje

Flexin500 - za bolove u zglobovima

Flexin500 je odlično rješenje za bolne zglobove
  • jedinstvena formula bazirana na prirodnim sastojcima
  • dostupno bez recepta – može koristiti svatko
  • uklanja bolove i eliminira uzroke
 
Bolovi u zglobovima - uzrok i liječenje

Bolovi u zglobovima nastaju zbog ozljede, upale ili istrošenosti

Ponekada to krene sa izjavama da vas boli cijelo tijelo i da ne možete razlučiti da li vas bole sve kosti i mišići, da ne možete razlučiti što od to dvoje jače, a ponekada se izolirani zglob (koljeno, skočni zglob, mali zglobovi šaka) zacrvene, upale, oteknu i užasno bole. Bolovi u zglobovima nastaju zbog ozljede, upale ili istrošenosti, ozljede (lomovi, uganuća, istegnuća) treba imobilizirati i adekvatno liječiti uz mirovanje, a lijekove protiv bolova uzimati po potrebi.

Bolovi u zglobovima izazvani upalama moraju biti jasno dijagnosticirani, a ovisno o dijagnozi liječe se nesteroidnim antireumaticima koji imaju analgetičko i protuupalno djelovanje ili u specifičnim slučajevima (autoimune bolesti, reumatska groznica, reumatoidni artritis) kortikosteroidima koji također djeluju protuupalno i analgetski. Istrošenost vezivnog tkiva, hrskavice i "podrapanost" kostiju zgloba najčešće završe na kirurškom stolu na operaciji zamjene istrošenih zglobova ortopedskim zamjenama. Dosta prirodnih preparata za bolne zglobove obnavlja hrskavicu i oštećene kosti, pa je operacija ipak zadnje rješenje.

Bolovi u zglobovima često dolaze od problema s kralježnicom

Sjedilački način života, sjedeći poslovi i drugi poslovi koji opterećuju kralježnicu, nedovoljno kretanja i vježbanja prvo ostave traga na kralježnici u vidu raznih iskrivljenja, uklještenja, iskliznuća diskova, pomicanje pršljenova i drugih devijacija. Nažalost, bolovi u zglobovima često dolaze od problema s kralježnicom, a tada treba prvo liječiti konkretno stanje kralježnice gdje se u pravilu kombinira simptomatsko liječenja sa fizikalnom terapijom, elektroterapijom, hidroterapijom, magnetoterapijom ili nekom drugom vrstom terapije, a sve ove terapije dobro djeluju i na bolne zglobove.

Bolovi u zglobovima i kiropraktika nemaju veze jedno s drugim, ali kiropraktika može pomoći kralježnici, a onda je odmah i zglobovima bolje. Zdrava prehrana, smanjen unos soli u tijelu i redovito vježbanje uvelike pomažu kod bolnih zglobova, a i provjereni prirodni lijekovi bez nuspojava su često bolji izbor od teških protuupalnih lijekova. Istina je da takve pripravke možete uzimati i uz medicinske lijekove, ali tada ćete teško utvrditi što od to dvoje vam je pomoglo.

Bolovi u zglobovima imaju svoj uzrok i prvo njega treba utvrditi

Kod bolnih zglobova je problem to što to može biti prolazno stanje, može biti stanje izazvano problemima u nekim drugim organima (npr. bubrezi) i važno je obaviti sve potrebne liječničke preglede. Bolovi u zglobovima imaju svoj uzrok i prvo njega treba utvrditi, a to možete samo kroz određene pretrage i liječničku ekspertizu. Liječenje napamet se nikome ne preporučuje, samovoljno smijete samo reducirati sol u prehrani i umjereno i sustavno vježbati dok ne dobijete konačnu dijagnozu.

Bolovi u zglobovima mogu biti samo simptom ozbiljnih procesa koji se događaju u vašem tijelu i zato je vaš kućni liječnik i specijalisti koje on preporuči prvo što trebate obaviti. Nakon ustanovljene dijagnoze započinje propisano liječenje i tek ako nakon dužeg liječenja nema poboljšanja smijete posegnuti za prirodnim lijekovima, ali recite svom liječniku što uzimate. Dobra stvar s prirodnim lijekovima što nisu kontraindicirani medicinskim lijekovima i mogu se uzimati zajedno jer se međusobno ne "tuku" i ne smetaju jedni drugima.


Tagovi:

Flexin500 - za bolove u zglobovima

Flexin500 je odlično rješenje za bolne zglobove
  • jedinstvena formula bazirana na prirodnim sastojcima
  • dostupno bez recepta – može koristiti svatko
  • uklanja bolove i eliminira uzroke