pain relief

Pain Relief - biljni flaster protiv boli

Kineski recept provjeren stoljećima ima direktno djelovanje te pomaže kod:

 • Svih bolova u tjelu
 • Glavobolje
 • Vrtoglavice
 • Trnjenja ruku
 • Otežanog disanja
 • Bolova u trbuhu, vratu, leđima, grudima ...

Bolovi u nogama – uzrok i liječenje

Ljepota i zdravlje

Bolovi u nogama - uzrok i liječenje

Bolovi u nogama zbog upala, ozljeda ili nekih drugih tegoba

Dugo stajanje na nogama, dugo sjedenje u istom položaju i općenito nedovoljno kretanja mogu rezultirati privremenim, povremenim ili čak kroničnim tegobama u nogama. Isti uzroci mogu prouzročiti i atrofiju mišića i kronični umor nogu. Bolovi u nogama zbog upala, ozljeda ili nekih drugih tegoba, agresivno vježbanje može dovesti do ozljeda, istegnuća, iščašenja, uganuća i ruptura, a često se dogode i prijelomi, napuknuća i razne natučenosti. Često je uzrok te bili u kralježnici.

Infekcije i upale u tkiva i kosti može raznijeti krv koja cirkulira tijelom, a mogu se i vanjske ozljede inficirati i upaliti. Bolovi u nogama mogu biti posljedice loše cirkulacije, suženja arterija (tromboze), upaljenih zglobova (reuma, artritis), drugih koštano-mišićnih bolesti kao što su neke autoimune bolesti, gihta, a grčevi u nogama mogu ukazivati na nedostatak vitamina, minerala i ostalih mikroelemenata u tijelu. Oticanje nogu i bolovi mogu biti znak da možda bubrezi ne rade dobro ili možda ni sa srcem nije sve u redu.

Bolovi u nogama, periferna neuropatija, dijabetes i alkoholizam

Neke kronične bolesti oštećuju periferne živce i perifernu cirkulaciju pa se u anamnezi bolnih nogu moraju uzeti u obzir. Bolovi u nogama, periferna neuropatija, dijabetes i alkoholizam, nema pravog izlječenja, jedini način je liječiti osnovnu bolest da se smanje ili zaustave oštećenja. U toj skupini bolesnika su najčešće dijabetičari i alkoholičari, ali mogu biti i neke druge kronične bolesti uzrok kao što su tumori ili nedostatak vitamina, minerala (magnezij) i ostalih mikroelemenata među uzrocima.

Lumboišijalgija ili išijas je upala najduljeg živca u ljudskom tijelu i često ga dobivaju ljudi koji rade sjedeće poslove i premalo se kreću. Bolovi u nogama uzrokovani išijasom mogu biti blagi i dugotrajni, a mogu postati tako intenzivni da pacijent danima ne može iz kuće, kada više ni analgetici ne pomažu. Bol započinje na lumbalnom dijelu kralježnice ili na dnu kičme, spušta se stražnjom stranom noge kroz cijelu nogu, koči pregib koljena i grči listove, a može se proširiti i u drugu nogu i vratiti se u kralježnicu.

Bolovi u nogama, upala kostiju, giht, tumori i ostali medicinski uzroci

Oštećenja živaca u nozi, proširene vene, ateroskleroza, venska tromboza, trudnoća, promjene na kralježnici, poremećaj rada štitnjače i drugi neurološki uzroci su samo neki od uzroka tegoba u nogama. Istina, neudobna i neprikladna je jedan od češćih uzroka nego što se misli. Bolovi u nogama nas usporavaju, smanjuju našu pokretljivost i našu radnu sposobnost, pa je jako važno otkriti pravovremeno pravi uzrok i adekvatno ga liječiti. Često je samo spušteno stopalo jedini uzrok boli i ortopedskim ulošcima lako rješiv.

Često vam je tijelo samo “žedno”, jer ne unosite dovoljno tekućine u tijelo, a dehidracija može biti jedan od uzroka za bolne, umorne, spore i trome noge. Bolovi u nogama izazvani venskim problemima se ublažavaju između ostalih načina i nošenjem elastičnih čarapa za vene. Općenito problemi s perifernom cirkulacijom u nogama se preveniraju odmaranjem s nogama na povišenom položaju. Ako vam noge neugodno trnu, trebate pregled kralježnice, pogotovo ako vas bol ukoči u “križima”.

Tagovi:

pain relief

Pain Relief - biljni flaster protiv boli

Kineski recept provjeren stoljećima ima direktno djelovanje te pomaže kod:

 • Svih bolova u tjelu
 • Glavobolje
 • Vrtoglavice
 • Trnjenja ruku
 • Otežanog disanja
 • Bolova u trbuhu, vratu, leđima, grudima ...