Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Bolno mokrenje pri kraju – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Bolno mokrenje pri kraju - uzrok, simptomi, liječenje

Upala uretre ili uretritis izaziva bolno mokrenje pri kraju

Nisu sve urinarne infekcije uzrokovane bakterijama, gljivicama, parazitima i drugim mikroorganizmima. Od djetinjstva slušate opomene “ne sjedi na hladnom”, “ne hodaj bosih nogu po hladnom podu”, “ne gacaj bosih nogu po hladnoj rosi i hladnoj vodi”, “prehladit ćeš se”. Istina je da postoje i neinfektivne upale mjehura i urinarnih puteva i istina je da upala uretre ili uretritis izaziva bolno mokrenje pri kraju, kada se žareća bol i neugodna zadržava dugo nakon završenog mokrenja.

Iritaciju sluznice uretre, urinarnih puteva i mokraćnog mjehura, dakle cijelog urinarnog sustava može prouzročiti pijesak u urinu ili bubrežni kamenci koji su se počeli spuštati, a bolno mokrenje pri kraju može biti jako bolno. Neinfektivna upala sluznice mjehura ili uretre (katar sluznice) može ukazivati i na neke druge promjene u području zdjelice. Previše alkohola ili gaziranih sokova uz nezdravu hranu samo mogu pogoršati stanje. Upalu sluznice treba utvrditi pretragama i adekvatno liječiti uz izbjegavanje rizičnog ponašanja i štetnih navika.

Bolno mokrenje pri kraju se razlikuje kod muškaraca i žena

Zbog anatomskih razlika u građi genitalnih organa se pojavljuju različite manifestacije urinarnih problema, koji su iz istih razloga kod žena učestaliji. Bolno mokrenje pri kraju se razlikuje kod muškaraca i žena zbog anatomije, muška mokraćna cijev ili uretra je dugačka oko 10 centimetara i infekcija puno sporije putuje prema mjehuru ili prema bubrezima. Ženska mokraćna cijev je dugačka oko 3,5 centimetra, infekcija puno brže putuje i prema mjehuru i prema bubrezima, a i anus i vaginalni otvor su preblizu.

Bolno mokrenje pri kraju je kod žena često praćeno vaginalnim iscjetkom u kojem također mogu plivati gljivice i ostali mikroorganizmi koji pogoršavaju upalu. Ženina anatomska otvorenost i izloženost bakterijskim upalama uz spolne zaraze samo povećavaju broj žena sa urinarnim tegobama. Ženske urinarne tegobe katkada prate ritam mjesečnice koji je hormonalno uvjetovan, a redovno menstrualno čišćenje također nosi svoje rizike, što iz higijenskih, što iz fizioloških razloga, a često se upala pojavi zbog higijenskih uložaka ili tampona i intimne higijene.

Bolno mokrenje pri kraju i grijanje donjeg trbuha

Ima puno zabluda oko prevencije bolnih urinarnih problema. Vrijedi razmotriti bolno mokrenje pri kraju i grijanje donjeg trbuha jer to žene rade i dan-danas, no, pomaže li to zaista? Istina je da grijanje proširuje krvne žile, ubrzava cirkulaciju i prividno donosi olakšanje, ali se zaboravlja da toplina pogoduje i većini bakterija, virusa, gljivica i drugih uzročnika urinarnih tegoba, pa se infekcija grijanjem može još više razbuktati i raširiti. Najbolje je ipak odmah otići liječniku po adekvatnu terapiju.

Kada se pojavi bolno mokrenje pri kraju, svi odmah navale na čajeve, ali ne bi trebalo uzimati stihijski, bilo koje čajeve koji vam se nađu pri ruci. Provjereno pomažu uvin ili urološki čaj, zatim čaj od breze ili čaj od koprive, iznimno ako je sluznica uretre iziritirana pijeskom ili bubrežnim kamencima pomaže čaj od kamilice ili čaj od nevene, a korisno je piti i toplu vodu u kojoj su se namakale sjemenke kopra, barem 15 minuta.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega