motion free

Motion Free - lijek za bolove u zglobovima i spinalne bolesti!

Djeluje 6 puta brže od tableta i injekcija protiv bolova. Idealan proizvod kod:

 • bolova u kukovima
 • hemoroida
 • meteoropatije
 • migrenskih i reumatskih bolova
 • dijabetičkog stopala
 • bolova u želucu, zglobovima, sinusima
 • bolova u kralježnici i koljenima
 • proizvod otklanja bol, otekline, upale, krutost, ukočenost

Bol u sinusima – uzrok i liječenje

Sponzorirano

Bol u sinusima - uzrok i liječenje

Bol u sinusima – uzrok

Kronični sinusitis nastaje kada su prostori unutar nosa i glave (sinusi) natečeni i upaljeni tri mjeseca ili dulje, unatoč liječenju. Ovo uobičajeno stanje ometa način na koji se sluz normalno odvodi i čini vaš nos začepljenim. Disanje kroz nos može biti otežano, a područje oko očiju može biti natečeno ili osjetljivo, te se pritom javlja bol u sinusima.

Uobičajeni uzroci kroničnog sinusitisa su polipi u nosu odnosno izrasline tkiva u nosu koje mogu blokirati nosne prolaze ili sinuse, zakrivljeni nosni septum, iskrivljeni septum (zid između nosnica) može blokirati ili ograničiti sinusne prolaze, pogoršavajući time simptome upale sinusa, neki drugi medicinska stanja (komplikacije stanja kao što su cistična fibroza, HIV i druge bolesti povezane s imunološkim sustavom mogu dovesti do začepljenja nosa), infekcije dišnog trakta, prehlade mogu upaliti i zadebljati vaše sinusne membrane i blokirati drenažu sluzi, a te infekcije mogu biti uzrokovano virusima ili bakterijama, a alergije poput peludne groznice mogu blokirati vaše sinuse i dovesti do bol u sinusima.

Bol u sinusima – simptomi

Uobičajeni znakovi i simptomi kroničnog oblika upala sinusa su upala nosa, gusti, bezbojni iscjedak iz nosa (curenje iz nosa), drenaža niz stražnji dio grla (postnazalna drenaža), začepljen ili začepljen (začepljen) nos koji uzrokuje poteškoće s disanjem kroz nos, bol u sinusima, osjetljivost i oteklina oko očiju, obraza, nosa ili čela, smanjen osjet mirisa i okusa.

Dok drugi znakovi i simptomi mogu biti bol u uhu, glavobolja, bol u gornjoj čeljusti i zubima, kašalj ili pročišćavanje grla, grlobolja, loš zadah i umor. Kronični sinusitis i akutni sinusitis imaju slične znakove i simptome, no kod oba dva oblika vam se može pojaviti bol u sinusima. Akutna upala sinusa je kratkotrajna infekcija sinusa koja je često povezana s prehladom. Znakovi i simptomi kronične upale sinusa traju najmanje 12 tjedana, no možete tokom tog perioda imati po nekoliko puta i akutni sinusitis prije nego što se razvije kronični sinusitis. Povišena temperatura nije inače uobičajen simptom kod kroničnog sinusitisa, osim ako imate akutni oblik upala sinusa.

Bol u sinusima – liječenje

Liječenje kroničnog oblika upala sinusa i bol u sinusima se može na razne načine tretirati. Prvi način za tretiranje sinusitisa je korištenje nazalnih kortikosteroida kod kojih ovi sprejevi za nos pomažu u sprječavanju i liječenju upale sinusa, ispiranje nosa fiziološkom otopinom, nazalnim sprejevima ili otopinama, koji smanjuju drenažu i ispiru nadražujuće tvari i alergije, oralni ili ubrizgani kortikosteroidi u kojima se ti lijekovi koriste za ublažavanje teškog oblika upala sinusa sinusitis i bol u sinusima, lijekovi za alergije za slučajeve u kojima alergije uzrokuju sinusitis, liječenje desenzibilizacije aspirinom, a ako je vaša infekcija uzrokovana gljivicama, možda ćete imati antifungalni tretman, a također i lijekove za liječenje nosnih polipa i kroničnog sinusitisa može smanjiti veličinu nosnih polipa i začepljenost.

Antibiotici su ponekad potrebni za sinusitis ako je infekciju uzrokovala bakterija. Ako alergije doprinose vašem sinusitisu, injekcije protiv alergija pomažu u smanjenju alergijskih reakcija. U slučaju da vam ništa od gore navedenog ne pomaže, tada endoskopska operacija sinusa može biti opcija za vas.

Tagovi:

motion free

Motion Free - lijek za bolove u zglobovima i spinalne bolesti!

Djeluje 6 puta brže od tableta i injekcija protiv bolova. Idealan proizvod kod:

 • bolova u kukovima
 • hemoroida
 • meteoropatije
 • migrenskih i reumatskih bolova
 • dijabetičkog stopala
 • bolova u želucu, zglobovima, sinusima
 • bolova u kralježnici i koljenima
 • proizvod otklanja bol, otekline, upale, krutost, ukočenost