Beze kore gdje kupiti

Beze kore gdje kupiti

Beze kore što su

Beze kore su kore od posebno izrađenog tijesta koje mogu biti podloga za razne pite, kolače i druge slastice. Postoje različiti recepti, no ono što je svima zajedničko je da se Beze kore rade od bjelanjaka, šećera, gustina ili kukuruznog škorba, te malo limuna ili bijelog vinskog octa. S obzirom da se od jaja uzimaju samo bjelanjci kombinirajte izradu onih kora sa nekim drugim kolačem ili slasticom u kojima ćete potrošiti i žumanjke kako ih ne biste bacili. No recept možete napraviti i od 3 bjelanjka, ali i 6 bjelanjaka.

Ove kore su zapravo kore od bjelanjaka koje su zaslađene šećerom i šećerom u prahu, te ih možete koristiti za izradu jednostavnih pita i jednostavnih kolača koji se brzo pripremaju. ove kore ne sadrže brašno pa osobe koje ne smiju jesti gluten mogu odahnuti jer ova slastica je nešto što mogu konzumirati. Prilikom pripreme treba paziti da kore ostanu hrskave čak i kada odstoje nekoliko dana.

Beze kore vlastita izrada

Već spomenuto postoje različiti recepti i preporuke kako da sami pripremite Beze kore. Bez obzira za koji recept se odlučite slijedite upute i bjelanjke trebate dobro istući, odnosno izmiksati da budu skroz kruti. Kad postanu kruti postepeno dodavajte šećer i ostale sastojke ovisno o receptu koji slijedite.

Beze kore je potrebno isušiti, ne peći, to znači da će vrata pećnice ostati djelomično otvorena kako bi se kore pravilno mogle osušiti. Kada bi vrata pećnice zatvorili kore bi se pekle, zapravo bi mogle izgorjeti, a da ostanu hrskave treba ih isušiti. Ovisno o vrsti kolača koji pripremate koristite posude u koje ćete staviti smjesu da već imate gotov oblik, te da ih ne morate rezati. Pjena od bjelanjaka se treba sušiti nekoliko sati na što nižoj temperaturi, a ukoliko vaša pećnica ima i ventilator dobro će vam doći. Po završetku sušenja kore trebate prvo ohladiti pa sa ohlađenih kora skidati papir za pečenje.

Gdje kupiti Beze kore

Beze kore ukoliko ih ne želite priremati sami ili kupovati gotovu smjesu koju ćete opet morati isušiti da bi je pripremili, možete kupiti i gotove. Slastičarne su mjesto gdje možete kupiti gotove kore koje nećete trebati isušivati niti se previše mučiti sa pripremom i smjesom, niti riskirati s receptima i materijalom.

U slastičanici koja se nalazi u vašem kvartu ili gradu se možete raspitati da li prodaju gotove Beze kore koje su vam potrebene za izradu slastice. Čak iako ne prodaju poluproizvode možete se dogovoriti sa djelatnicama ili vlasnicima slastičarnice da vam naprave ove kore i odrede cijenu koju ćete platiti.

Ove se kore ne isplate naručivati preko interneta jer se vrlo lako mogu polomiti u transportu, no možete i tako da naručite u slastičarnici pa ukoliko imaju dostavu koja zna rukovati osjetljivim materijalom da vam dostave na kućnu adresu nećete trebati niti otići do slastičarnice već sve možete odraditi online i preuzeti dostavu na svojim kućnim vratima.


Tagovi: