Azalonum – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Azalonum - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Azalonum i za što se koristi?

Azalonum se sastoji od dvije djelatne tvari - Cinarizin koji pripada u skupinu lijekova koji su poznatiji kao antagonisti kalcija, te Dimenhidrinat koji pripada u skupinu lijekova koji se nazivaju antihistaminici. Zajedničko djelovanje navedenih tvari smanjuje simptome poput vrtoglavice i mučnine. Azalonum će se primarno koristiti za liječenje vrtoglavica kod odraslih osoba, neovisno o njihovom uzroku. Što je potrebno znati prije korištenja navedenog lijeka? Lijek ne bi smjele koristiti osobe koje imaju alergijske reakcije na sastav lijeka, osobe koje pate od glaukoma uskog kuta, osobe koje pate od epilepsije, osobe koje imaju povišen tlak u mozgu, osobe koje zloupotrebljavaju alkohol, osobe koje pate od bolesti jetre ili bubrega. Prije uzimanja lijeka važno je proći liječničko savjetovanje.

Posebna upozorenja i mjere opreza vrijede za: Osobe koje pate od niskog ili visokog krvnog i očnog tlaka, osobe koje pate od problema s crijevima, osobe koje imaju povećanu prostate, osobe koje imaju bolesti srca, osobe koje boluju od Parkinsonove bolesti, osobe koje imaju problema sa štitnjačom. Lijek se može uzimati sukladno s drugim terapijama, iako postoji mogućnost jačeg ili smanjenog utjecaja. Dužni ste prije propisanog recepta svog liječnika obavijestiti o svom cjelokupnom zdravstvenom stanju.

Azalonum primjena i mjere opreza

Kako se uzima Azalonum? Lijek će se uzimati prema uputama koje vam je dodijelio liječnik ili ljekarnik. Preporučena doza iznosi jedna tableta do tri puta dnevno. Tableta se guta uz čašu vode, nakon obroka. Terapija obično traje do 4 tjedana, iako je moguće produljenje terapije ukoliko se ne ostvari željeno liječenje. Tablete se koriste u liječenju odraslih osoba, te se njihova konzumacija ne preporučuje adolescentima i djeci. Ukoliko ste uzeli veću dozu nego što je propisana, tada je potrebno zatražiti liječničku pomoć.

Predoziranje navedenim tabletama može uzrokovati simptome poput jakog umora, omaglice i treskavice, širenja zjenica, nemogućnost mokrenja, suha usta, crvenila u licu, glavobolje, vrućice. Potrebna je hitna medicinska pomoć kako ne bi nastupili pojačani simptomi koji mogu uzrokovati komu. Što ako ste zaboravili uzeti prepisanu dozu? U tom slučaju najbolje je izostaviti tabletu i sljedeći dan nastaviti s normalnom konzumacijom. Nemojte nikada svojevoljno ukidati ili mijenjati terapiju. Ako prestanete uzimati Azalonum prije završetka terapije, tada riskirate ponovnu pojavu liječene vrtoglavice ili omaglice.

Azalonum iskustva i liječenje

Navedeni lijek se koristi za liječenje vrtoglavice i omaglice. Brojna iskustva pacijenata nam pokazuju kako je Azalonum djelotvoran lijek, te kako donosi minimalne nuspojave prilikom korištenja. Koje su moguće nuspojave navedenog lijeka? Važno je naglasiti kako Azalonum može uzrokovati nuspojave kao i svaki lijek, no one se ne moraju pojaviti kod svake osobe. U česte nuspojave ubrajamo: Osjećaj omamljenosti, suha usta, glavobolje, bolovi u želucu. Nuspojave se često pojavljuju u početnom stadiju liječenja, no one nestaju nakon par dana svakodnevne konzumacije.

Ostale nuspojave su navedene na uputi o lijeku koja dolazi sa svakim pakiranjem. Tablete se dobivaju na liječnički recept, te se podižu u ljekarni. Cijena pakiranja od 20 tableta 20/40 mg iznosi 13,93€ uz doplatu od 12,76€. Kako čuvati tablete nakon prve primjene? Tablete će se čuvati dalje od dohvata i pogleda djece, u svom originalnom pakiranju uz uputu o lijeku. Osim navedenih smjernica, lijek ne zahtijeva posebnije uvjete za njegovo čuvanje. Nakon isteka roka, tablete je potrebno baciti sukladno uputama kako ne bi došlo do zagađivanja okoliša.


Tagovi: